Infrarood vloerverwarming
Vergelijk beste vloerverwarming deals

Infrarood vloerverwarming

Ben je op zoek naar vloerverwarming voor een kleiner oppervlak? Naast warm water vloerverwarming en elektrische vloerverwarming, kun je kiezen voor infrarood vloerverwarming. Met deze techniek worden kleinere ruimtes effciënt en gelijkmatig verwarmd en is er een aangename gevoelstemperatuur.

 • Korte opwarmtijd
 • Weinig opbouwhoogte
 • Eenvoudige installate
 • Betere luchtvochtigheid
 • Aangename gevoelstemperatuur
 • Constante temperatuur in ruimte
 • Vooral als bijverwarming
 • Vooral in kleine ruimtes
 • Niet altijd de beste optie
wat is infrarood vloerverwarming

De kosten van infrarood vloerverwarming zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het oppervlak, het soort ir vloerverwarming en de installateur. Gemiddeld kost ir vloerverwarming € 50 – 80 per vierkante meter, inclusief plaatsing. Laat je altijd goed adviseren over de mogelijkheden om infrarood vloerverwarming te plaatsen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ir vloerverwarming aansluiten
Vind beste installateur
infrarood vloerverwarming werking

Ga je voor infrarood vloerverwarming, dan worden er infrarood matten gelegd onder je vloer. Deze matten worden ook wel infrarood folie genoemd. De geplaatste matten bestaan uit een speciaal materiaal, waar elektriciteit door geleid wordt om infraroodstraling op te wekken.

Infraroodstraling verwarmt geen lucht, maar objecten. In een ruimte werkt dit als volgt: infrarood verwarming produceert elektromagnetische straling. Als de straling een object raakt (menselijk lichaam, meubelstuk of muur), wordt de stralingsenergie opgeslagen en omgezet in warmte. De objecten stralen dus warmte af, waardoor een gelijkmatige verwarming ontstaat. Bij ir vloerverwarming wordt de vloer verwarmd, die zijn warmte afgeeft aan de omgeving. Dit zorgt voor een aangename temperatuur in de hele ruimte.

Let op: Het is belangrijk dat de warmte uit de vloer weg kan, om schade aan folie of vloer te voorkomen. Wil je een vloerkleed gebruiken of meubels zonder poten? Dan kan hieronder geen ir folie komen.

Het verbruik van infrarood vloerverwarming ligt lager dan bij andere soorten vloerverwarming. Het nadeel is dat ir-vloerverwarming vooral geschikt is in kleinere ruimtes. Bij grotere ruimtes ligt het verbruik hoger: er is veel energie nodig om een grotere ruimte op deze manier te verwarmen.

Voor welke vloeren is infrarood vloerverwarming geschikt?

Infrarood vloerverwarming is geschikt onder zwevende vloeren, zoals laminaat, parket en pvc vloeren. Ook onder tegelvloeren is ir vloerverwarming een goede optie.

In welke ruimte kan ik ir vloerverwarming toepassen?

Infrarood vloerverwarmng is vooral geschikt in kleinere ruimtes. In grote ruimtes is het niet energie-efficiënt om ir vloerverwarming te plaatsen. Elektrische vloerverwarming of warm water vloerverwarming zijn dan betere opties.

Wil je infrarood verwarming in de badkamer? Laat je dan informeren door een expert over de mogelijkheid om infrarood wandpanelen of ir plafond panelen te plaatsen.

ir vloerverwarming leggen

Ben je op zoek naar een specialist die jouw woning kan voorzien van vloerverwarming? Vraag gratis vloerverwarming offertes aan bij Slimster en kom in contact met specialisten die in jouw regio werkzaam zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden en ontdek of ir vloerverwarming de beste keuze is voor jou.

Direct vloerverwarming installateurs vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal