• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 198.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming

Ga naar

Ben je op zoek naar vloerverwarming voor een kleiner oppervlak? Naast warm water vloerverwarming en elektrische vloerverwarming, kun je kiezen voor infrarood vloerverwarming. Met deze techniek worden kleinere ruimtes effciënt en gelijkmatig verwarmd en is er een aangename gevoelstemperatuur.

Voordelen ir vloerverwarming

 • Korte opwarmtijd
 • Weinig opbouwhoogte
 • Eenvoudige installate
 • Betere luchtvochtigheid
 • Aangename gevoelstemperatuur
 • Constante temperatuur in ruimte

Nadelen ir vloerverwarming

 • Vooral als bijverwarming
 • Vooral in kleine ruimtes
 • Niet altijd de beste optie

Wat kost infrarood vloerverwarming?

De kosten van infrarood vloerverwarming zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het oppervlak, het soort ir vloerverwarming en de installateur. Gemiddeld kost ir vloerverwarming € 50 – 80 per vierkante meter, inclusief plaatsing. Laat je altijd goed adviseren over de mogelijkheden om infrarood vloerverwarming te plaatsen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ir vloerverwarming aansluiten
infrarood vloerverwarming verbruik

Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

Ga je voor infrarood vloerverwarming, dan worden er infrarood matten gelegd onder je vloer. Deze matten worden ook wel infrarood folie genoemd. De geplaatste matten bestaan uit een speciaal materiaal, waar elektriciteit door geleid wordt om infraroodstraling op te wekken.

Infraroodstraling verwarmt geen lucht, maar objecten. In een ruimte werkt dit als volgt: infrarood verwarming produceert elektromagnetische straling. Als de straling een object raakt (menselijk lichaam, meubelstuk of muur), wordt de stralingsenergie opgeslagen en omgezet in warmte. De objecten stralen dus warmte af, waardoor een gelijkmatige verwarming ontstaat. Bij ir vloerverwarming wordt de vloer verwarmd, die zijn warmte afgeeft aan de omgeving. Dit zorgt voor een aangename temperatuur in de hele ruimte.

Let op: Het is belangrijk dat de warmte uit de vloer weg kan, om schade aan folie of vloer te voorkomen. Wil je een vloerkleed gebruiken of meubels zonder poten? Dan kan hieronder geen ir folie komen.

Infrarood vloerverwarming verbruik

Het verbruik van infrarood vloerverwarming ligt lager dan bij andere soorten vloerverwarming. Het nadeel is dat ir-vloerverwarming vooral geschikt is in kleinere ruimtes. Bij grotere ruimtes ligt het verbruik hoger: er is veel energie nodig om een grotere ruimte op deze manier te verwarmen.

Infrarood vloerverwarming is geschikt onder zwevende vloeren, zoals laminaat, parket en pvc vloeren. Ook onder tegelvloeren is ir vloerverwarming een goede optie.

Infrarood vloerverwarmng is vooral geschikt in kleinere ruimtes. In grote ruimtes is het niet energie-efficiënt om ir vloerverwarming te plaatsen. Elektrische vloerverwarming of warm water vloerverwarming zijn dan betere opties.

Wil je infrarood verwarming in de badkamer? Laat je dan informeren door een expert over de mogelijkheid om infrarood wandpanelen of ir plafond panelen te plaatsen.

Infrarood vloerverwarming leggen door expert

Ben je op zoek naar een specialist die jouw woning kan voorzien van vloerverwarming? Vraag gratis vloerverwarming offertes aan bij Slimster en kom in contact met specialisten die in jouw regio werkzaam zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden en ontdek of ir vloerverwarming de beste keuze is voor jou.

Direct vloerverwarming installateurs vergelijken

Rufra vloerverwarming logo
VSN vloerverwarming specialist
Perfectheating vloerverwarming
Solar2Enjoy vloerverwarmingen log
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal