• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten zoldertrap plaatsen

  Kosten zoldertrap plaatsen

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 1.250,- Maximale kosten € 3.500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.375,-
  Gemiddelde prijs zoldertrap plaatsen

  Wil je een veilige en makkelijke toegang tot je zolder? Ga je jouw zolder gebruiken als slaapkamer, kantoor of andere leefruimte? Een vlizotrap is vaak voldoende als je je zolder alleen gebruikt als opslag. Wil je de zolder makkelijk betreden, dan is een vaste zoldertrap onmisbaar.

  Wil je jouw bestaande vaste zoldertrap opknappen? Lees dan alles over een traprenovatie.

  Voordelen vaste zoldertrap

  • Zolder makkelijk bereikbaar
  • Veilig naar zolder
  • Goedkoper dan trap begane grond
  • Diverse materialen & modellen

  Nadelen vaste zoldertrap

  • Neemt ruimte in beslag
  • Montage door vakman

  Wat kost een vaste trap naar zolder plaatsen?

  Populaire zoldertrappen
  Prijs*
  Offerte
  Vurenhouten vaste zoldertrap € 1.300 - 2.000
  Metalen vaste zoldertrap € 1.250 - 2.500 Gratis offertes

  * Gemiddelde prijs zoldertrap plaatsen, incl. montage en btw.

  Benieuwd naar de kosten van een vaste zoldertrap? De prijzen zijn ook afhankelijk van de werkzaamheden. Moet het trapgat verruimd worden, dan brengt dat extra tijd én kosten met zich mee. Een trapgat in een houten vloer maken is daarnaast makkelijker en goedkoper dan een trapgat in beton. Exacte prijs weten voor jouw trap naar zolder?

  Vaste zoldertrap laten plaatsen
  Andere trappen bekijken?

  Materiaal vaste zoldertrap

  Een vaste zoldertrap wordt vaak gemaakt van hout. Een vurenhouten zoldertrap komt het meeste voor. Vurenhout is een goedkope houtsoort en ideaal voor de kelder- en zoldertrap. Vurenhout slijt sneller dan bijvoorbeeld eiken, maar een zoldertrap wordt veel minder belopen dan een normale trap.

  Een andere mogelijkheid is een metalen zoldertrap. Ga je voor een vaste metalen trap naar zolder, dan is dit vaak een spiltrap. Deze trap neemt namelijk weinig ruimte in beslag.

  Soorten vaste zoldertrappen

  Ga je voor een vaste trap naar zolder, dan is de ruimte vaak beperkt. Toch heb je de keuze uit verschillende trap modellen. Heb je iets meer ruimte, dan is een steektrap een optie. Minder ruimte om mee te werken? Een spiltrap naar zolder neemt weinig plek in beslag.

  Daarnaast heb je de keuze uit een open of gesloten trap? Vaak zijn zoldertrappen open, maar je kunt uiteraard ook voor een gesloten trap gaan. Bij een dichte trap zijn de kosten uiteraard wat hoger dan bij een open trap. Dit komt door het extra materiaal van de stootborden.

  Ruimtebesparende zoldertrap Wist je dat er ook ruimtebesparende zoldertrappen zijn? Bijvoorbeeld een 1m2 trap, die weinig ruimte in beslag neemt en niet in de weg staat in de gang of op de overloop.

  Wat is een vlizotrap?

  vlizotrap zolder

  Voordelen vlizotrap

  • Ruimtebesparend
  • Diverse materialen
  • Goedkoop
  • Zelf te plaatsen

  Nadelen vlizotrap

  • Minder veilig dan vaste trap
  • Niet handig als zolder leefruimte is

  Een vlizotrap staat voor een vliering- en zoldertrap. Een vlizotrap is inschuifbaar of opvouwbaar, hierdoor neemt hij weinig ruimte in beslag. Vlizotrappen zijn ideaal als je de zolder alleen als opslagruimte gebruikt en een vaste zoldertrap niet nodig is. Is een vlizotrap voldoende en ben je op zoek naar een nieuw model? Je kunt jouw huidige vlizotrap zelf eenvoudig vervangen voor een nieuwe vlizotrap.

  Zelf vlizotrap kopen
  Waar?

  Vlizotrap vervangen door vaste zoldertrap

  Wil jij je huidige vlizotrap vervangen door een vaste trap? Dat is een echte klus voor een vakman. Je kunt zelf aan de slag, maar loopt het risico dat er iets mis gaat. Een stevige, sterke constructie is cruciaal bij een vaste trap. Laat deze klus aan een betrouwbare vakman over en je bent verzekerd van een goede plaatsing én garantie.

  Vlizotrap vervangen door vaste trap

  Beste deal vinden voor nieuwe zoldertrap

  Huidige vlizotrap vervangen door vaste trap? Of ben je op zoek naar een vaste zoldertrap voor je nieuwbouw huis? Laat je dan adviseren over de mogelijkheden door een ervaren vakman. Vraag gratis trap offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken, vind je de deal die het beste bij je past.

  Direct trap specialisten vergelijken

  Pro Stairs Traprenovatie
  Christan Traprenovatie
  Trap Xpress Traprenovatie Expert
  Voordelige Traprenovatie
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal