Kosten zoldertrap plaatsen

Minimale kosten € 1.250
Gemiddelde kosten € 2.375
Maximale kosten € 3.500
Gemiddelde prijs zoldertrap plaatsen

Wil je een veilige en makkelijke toegang tot je zolder? Ga je jouw zolder gebruiken als slaapkamer, kantoor of andere leefruimte? Een vlizotrap is vaak voldoende als je je zolder alleen gebruikt als opslag. Wil je de zolder makkelijk betreden, dan is een vaste zoldertrap onmisbaar.

Wil je jouw bestaande vaste zoldertrap opknappen? Lees dan alles over een traprenovatie.

Voordelen vaste zoldertrap

 • Zolder makkelijk bereikbaar
 • Veilig naar zolder
 • Goedkoper dan trap begane grond
 • Diverse materialen & modellen

Nadelen vaste zoldertrap

 • Neemt ruimte in beslag
 • Montage door vakman

Wat kost een vaste trap naar zolder plaatsen?

Populaire zoldertrappen Prijs* Offerte
Vurenhouten vaste zoldertrap € 1.300 - 2.000
Metalen vaste zoldertrap € 1.250 - 2.500 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs zoldertrap plaatsen, incl. montage en btw.

Benieuwd naar de kosten van een vaste zoldertrap? De prijzen zijn ook afhankelijk van de werkzaamheden. Moet het trapgat verruimd worden, dan brengt dat extra tijd én kosten met zich mee. Een trapgat in een houten vloer maken is daarnaast makkelijker en goedkoper dan een trapgat in beton. Exacte prijs weten voor jouw trap naar zolder?

Vaste zoldertrap laten plaatsen
Gratis offertes
trap naar zolder
vaste trap naar zolder kosten
vaste trap maken
ruimtebesparende trap
Andere trappen bekijken?
Trappen inspiratie

Materiaal vaste zoldertrap

Een vaste zoldertrap wordt vaak gemaakt van hout. Een vurenhouten zoldertrap komt het meeste voor. Vurenhout is een goedkope houtsoort en ideaal voor de kelder- en zoldertrap. Vurenhout slijt sneller dan bijvoorbeeld eiken, maar een zoldertrap wordt veel minder belopen dan een normale trap.

Een andere mogelijkheid is een metalen zoldertrap. Ga je voor een vaste metalen trap naar zolder, dan is dit vaak een spiltrap. Deze trap neemt namelijk weinig ruimte in beslag.

Soorten vaste zoldertrappen

Ga je voor een vaste trap naar zolder, dan is de ruimte vaak beperkt. Toch heb je de keuze uit verschillende trap modellen. Heb je iets meer ruimte, dan is een steektrap een optie. Minder ruimte om mee te werken? Een spiltrap naar zolder neemt weinig plek in beslag.

Daarnaast heb je de keuze uit een open of gesloten trap? Vaak zijn zoldertrappen open, maar je kunt uiteraard ook voor een gesloten trap gaan. Bij een dichte trap zijn de kosten uiteraard wat hoger dan bij een open trap. Dit komt door het extra materiaal van de stootborden.

Ruimtebesparende zoldertrap
Wist je dat er ook ruimtebesparende zoldertrappen zijn? Bijvoorbeeld een 1m2 trap, die weinig ruimte in beslag neemt en niet in de weg staat in de gang of op de overloop.

Wat is een vlizotrap?

vlizotrap zolder

Voordelen vlizotrap

 • Ruimtebesparend
 • Diverse materialen
 • Goedkoop
 • Zelf te plaatsen

Nadelen vlizotrap

 • Minder veilig dan vaste trap
 • Niet handig als zolder leefruimte is

Een vlizotrap staat voor een vliering- en zoldertrap. Een vlizotrap is inschuifbaar of opvouwbaar, hierdoor neemt hij weinig ruimte in beslag. Vlizotrappen zijn ideaal als je de zolder alleen als opslagruimte gebruikt en een vaste zoldertrap niet nodig is. Is een vlizotrap voldoende en ben je op zoek naar een nieuw model? Je kunt jouw huidige vlizotrap zelf eenvoudig vervangen voor een nieuwe vlizotrap.

Vlizotrap vervangen door vaste zoldertrap

Wil jij je huidige vlizotrap vervangen door een vaste trap? Dat is een echte klus voor een vakman. Je kunt zelf aan de slag, maar loopt het risico dat er iets mis gaat. Een stevige, sterke constructie is cruciaal bij een vaste trap. Laat deze klus aan een betrouwbare vakman over en je bent verzekerd van een goede plaatsing én garantie.

Vlizotrap vervangen door vaste trap
Gratis offertes
Hele zolder verbouwen?

Hele zolder verbouwen?

Ben je op zoek naar extra ruimte op zolder? Wil je een nieuwe slaapkamer of badkamer maken of misschien wel een kantoorruimte aan huis? Door je zolder te verbouwen kan je optimaal gebruik maken van alle ruimte die je in huis hebt. Maar wat zijn de kosten van een zolder verbouwing?
Zolderverbouwing prijs

Beste deal vinden voor nieuwe zoldertrap

Kosten zoldertrap plaatsen

Huidige vlizotrap vervangen door vaste trap? Of ben je op zoek naar een vaste zoldertrap voor je nieuwbouw huis? Laat je dan adviseren over de mogelijkheden door een ervaren vakman. Vraag gratis trap offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken, vind je de deal die het beste bij je past.

Direct trap specialisten vergelijken

TrapXpress
Prostairs
Daniels traprenovatie
bhg traprenovatie
AMG traprenovatie
GP Decor
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis trap offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten zoldertrap plaatsen