• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergunning nodig voor trap?

Vergunning nodig voor trap?

Voor een traprenovatie heb je doorgaans geen vergunning nodig. Ook een nieuwe trap kan vaak vergunningsvrij geplaatst worden. Maar in sommige gevallen heb je wel een trap vergunning nodig. Wat zijn de vergunning voorwaarden voor het plaatsen van een nieuwe trap?

Vergunning voorwaarden trap

Vergunning nodig als er een aanpassing aan de dragende constructie wordt gedaan. Zo wordt voorkomen dat er onveilige aanpassingen worden gedaan. Wanneer heb je een vergunning nodig als je een trap laat plaatsen?

  • Aanpassingen aan dragende constructie, bv door maken trapgat
  • Wijziging in aantal woningen, bv. door splitsing van woonruimtes

Een betonnen vloer is onderdeel van de dragende constructie. Moet er een nieuw trapgat worden gemaakt in deze betonnen vloer, dan heb je dus een vergunning nodig. Kan er een trapgat worden gemaakt zonder aanpassing van de constructie, dan heb je geen vergunning nodig.

Nieuwe trap plaatsen incl. vergunning?
Naast de vergunningsvoorwaarden moet je ook altijd aan het Bouwbesluit voldoen.

Vergunning nodig voor vaste trap naar zolder?

Heb je een vergunning nodig als je een vaste trap naar zolder maakt? Dit ligt aan de omstandigheden. Zit er al een trapgat op de juiste plek of moet deze worden verlegd? Moet het trapgat groter worden? Moeten er leidingen worden verlegd? Het is situatie afhankelijk of je een vergunning nodig hebt. Laat altijd een vakman kijken naar de situatie en overleg met de gemeente over een eventuele vergunningplicht.

Direct trap specialisten vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal