• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Vergunning nodig voor trap?

  Vergunning nodig voor trap?

  Vind beste vakman
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Wil je een vaste zoldertrap maken? Wil je jouw huidige trap verplaatsen? Een nieuwe trap kan vaak vergunningsvrij worden geplaatst. Maar in sommige gevallen heb je wél een trap vergunning nodig. Wat zijn de vergunning voorwaarden voor het plaatsen van een nieuwe trap?

  Tip: Voor een traprenovatie heb je doorgaans geen vergunning nodig.

  Vergunning voorwaarden trap

  Wanneer heb je een vergunning nodig als je een trap laat plaatsen? Er zijn 2 voorwaarden voor een trap vergunning.

  Aanpassingen aan dragende constructie

  Je hebt een vergunning nodig als er een aanpassing aan de dragende constructie wordt gedaan, bv bij het maken van een trapgat. Ga je jouw huidige trap verplaatsen? Ook dan is het verleggen van het trapgat nodig.

  Een (betonnen) vloer is onderdeel van de dragende constructie. Moet er een nieuw trapgat worden gemaakt in deze betonnen vloer, dan heb je dus een vergunning nodig. Kan er een trapgat worden gemaakt zonder aanpassing van de constructie, dan heb je geen vergunning nodig. Door de vergunning wordt voorkomen dat er onveilige aanpassingen worden gedaan.

  Wijziging in aantal woningen

  Wijzigt het aantal woningen van het gebouw door de plaatsing van de trap? Dan heb je een vergunning nodig. Dit is het geval als er een splitsing van woonruimtes plaatsvindt.

  Nieuwe trap plaatsen incl. vergunning?

  Naast de vergunningsvoorwaarden moet je ook altijd aan het Bouwbesluit voldoen.

  Vergunning nodig voor vaste trap naar zolder?

  Heb je een vergunning nodig als je een vaste trap naar zolder maakt? Dit ligt aan de omstandigheden. Zit er al een trapgat op de juiste plek of moet deze worden verlegd? Moet het trapgat groter worden? Moeten er leidingen worden verlegd? Het is situatie afhankelijk of je een trap vergunning nodig hebt. Laat altijd een vakman kijken naar de situatie en overleg met de gemeente over een eventuele vergunningplicht. Zo weet je zeker dat je de trap volgens de regels plaatst.

  Direct trap specialisten vergelijken

  Pro Stairs Traprenovatie
  Christan Traprenovatie
  Trap Xpress Traprenovatie Expert
  Voordelige Traprenovatie
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal