0.02%
0.08%
0.2%
0,6%
2%
6%
12%
18%
20%
18%
12%
6%
2%
0,6%
0.2%
0.08%
0.02%
Minimale kosten
€ 4.300
Gemiddelde kosten
€ 4.940
Maximale kosten
€ 5.580
Vanaf-prijs stalen lichtstraat.

Een lichtstraat geeft een ruimte extra daglicht. Wil je een strakke, moderne uitstraling, dan kan je gaan voor een stalen lichtstraat. Deze lichtstraat van staal is stoer en staat perfect in een nieuwbouwhuis of moderne woning.

Voordelen stalen lichtstraat

 • Strakke, moderne uitstraling
 • Zeer lange levensduur (50 jaar)
 • Weinig onderhoud vereist
 • Uitstekende isolatie

Nadelen stalen lichtstraat

 • Duurder dan andere materialen
 • Past qua look niet in ieder huis
lightbulb
Combi van staal en glas
Een stalen lichtstraat geeft een prachtige uitstraling. De combinatie van staal en glas zorgt voor een moderne look.
Aantal ramen
Prijs*
Offerte
2 ramen € 4.300
3 ramen € 4.650 Gratis offertes
4 ramen € 5.200 Gratis offertes
5 ramen € 5.580 Gratis offertes

* Vanaf-prijs stalen lichtstraat incl. montage, HR++ glas en BTW.

Wil je een nieuwe stalen lichtstraat of je oude lichtstraat vervangen? De prijs van een stalen lichtstraat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het soort en de beglazing. Ook extra opties en de montage spelen een rol. Ben je benieuwd naar de stalen lichtstraat prijs? Bekijk dan een indicatie van de prijzen. Liever de exacte prijs weten van je stalen lichtstraat?

Stalen lichtstraat prijzen vergelijken
lichtstraat staal
Andere lichtstraten bekijken?

Prijsopbouw stalen lichtstraat

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Een groot deel van de lichtstraat kosten wordt bepaald door het materiaal. Niet alleen de keuze voor staal is van invloed op de prijs, maar ook de beglazing, de soort lichtstraat en extra opties bepalen de prijzen.

Acrylaat, polycarbonaat of glas?

In de meeste gevallen wordt een lichtstraat van glas voorzien. Je kan ook kiezen voor sterker materiaal, zoals acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Zo houd je inbrekers zeker weten buiten.

Isolatie lichtstraat van staal

Een stalen lichtstraat heeft een goede isolatie. Staal heeft een isolatiewaarde van 1,5 - 2,4. In vergelijking: hout heeft een waarde van 2,4. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Ook de beglazing heeft een bepaalde isolatiewaarde. Bij beglazing geldt doorgaans: hoe beter de isolatie, hoe prijziger het glas.

Beglazing
U-waarde
Stalen lichtstraat 1,5 - 2,4

Soort stalen lichtstraat

Je hebt de keuze uit verschillende lichtstraten. Wil je een lichtstraat met een plat dak, puntdak of lessenaarsdak? Natuurlijk kan je de lichtstraat helemaal naar je eigen wensen samenstellen.

Ook is het mogelijk om extra opties toe te voegen. Zo kan je zonwering laten plaatsen of kiezen voor een ventilerende lichtstraat met elektrische bediening. Laat je adviseren over alle mogelijkheden.

Zoek je een vakman die je nieuwe stalen lichtstraat kan plaatsen? Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten altijd in de hand. Door bedrijven te vergelijken, bespaar je eenvoudig op de kosten. Iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen tarief en door te vergelijken, betaal je nooit te veel. Maar er zijn nog meer voordelen:

 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Regelen vergunning en bouwtekening
 • Opruimen bouwafval
calculator
Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Wil je slim besparen op de kosten van je nieuwe lichtstraat? Vraag dan gratis lichtstraat-offertes aan via Slimster. Je vergelijkt zelf de verschillende bedrijven en beslist met welke vakman je in zee gaat.

Direct lichtstraat specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal