• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Stalen lichtstraat kosten

Een lichtstraat geeft een ruimte extra daglicht. Wil je een strakke, moderne uitstraling, dan kan je gaan voor een stalen lichtstraat. Deze lichtstraat van staal is stoer en staat perfect in een nieuwbouwhuis of moderne woning.

Voordelen stalen lichtstraat

 • Strakke, moderne uitstraling
 • Zeer lange levensduur (50 jaar)
 • Weinig onderhoud vereist
 • Uitstekende isolatie

Nadelen stalen lichtstraat

 • Duurder dan andere materialen
 • Past qua look niet in ieder huis
Combi van staal en glas Een stalen lichtstraat geeft een prachtige uitstraling. De combinatie van staal en glas zorgt voor een moderne look.

Prijzen stalen lichtstraat

Wil je een nieuwe stalen lichtstraat of je oude lichtstraat vervangen? De prijs van een stalen lichtstraat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het soort en de beglazing. Ook extra opties en de montage spelen een rol.

Ben je benieuwd naar de stalen lichtstraat prijs? In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen. Liever de exacte prijs weten van je stalen lichtstraat? Vraag dan gratis lichtstraat-offertes aan via Slimster.

Aantal ramen
Prijs*
2 ramen € 4.300,-
3 ramen € 4.650,-
4 ramen € 5.200,-
5 ramen € 5.580,-

* Vanaf-prijs stalen lichtstraat incl. montage, HR++ glas en BTW.

Stalen lichtstraat prijzen vergelijken
Prijsopbouw stalen lichtstraat 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten stalen lichtstraat

Een groot deel van de lichtstraat kosten wordt bepaald door het materiaal. Niet alleen de keuze voor staal is van invloed op de prijs, maar ook de beglazing, de soort lichtstraat en extra opties bepalen de prijzen.

Acrylaat, polycarbonaat of glas?

In de meeste gevallen wordt een lichtstraat van glas voorzien. Je kan ook kiezen voor sterker materiaal, zoals acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Zo houd je inbrekers zeker weten buiten.

Isolatie lichtstraat van staal

Een stalen lichtstraat heeft een goede isolatie. Staal heeft een isolatiewaarde van 1,5 - 2,4. In vergelijking: hout heeft een waarde van 2,4. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Ook de beglazing heeft een bepaalde isolatiewaarde. Bij beglazing geldt doorgaans: hoe beter de isolatie, hoe prijziger het glas.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR-glas 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ glas 1,2 € 110,-
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150,-

* Vanaf-prijs per m2, incl. montage en btw. Excl. kozijnen.

Soort lichtstraat

Je hebt de keuze uit verschillende lichtstraten. Wil je een lichtstraat met een plat dak, puntdak of lessenaarsdak? Natuurlijk kan je de lichtstraat helemaal naar je eigen wensen samenstellen.

Ook is het mogelijk om extra opties toe te voegen. Zo kan je zonwering laten plaatsen of kiezen voor een ventilerende lichtstraat met elektrische bediening. Laat je adviseren over alle mogelijkheden.

Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de lichtstraat voorbeelden.

Kosten montage stalen lichtstraat

Zoek je een vakman die je nieuwe stalen lichtstraat kan plaatsen? Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten altijd in de hand. Door bedrijven te vergelijken, bespaar je eenvoudig op de kosten. Iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen tarief en door te vergelijken, betaal je nooit te veel. Maar er zijn nog meer voordelen:

 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Regelen vergunning en bouwtekening
 • Opruimen bouwafval

Eenvoudig lichtstraat-offertes vergelijken

Wil je slim besparen op de kosten van je nieuwe lichtstraat? Vraag dan gratis lichtstraat-offertes aan via Slimster. Je vergelijkt zelf de verschillende bedrijven en beslist met welke vakman je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45% en geniet je snel van je nieuwe stalen lichtstraat.

Voordelig stalen lichtstraat laten plaatsen

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal