Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Kunststof lichtstraat kosten

Wat kost een kunststof lichtstraat?

Lichtstraat offerte
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 2.200,- Maximale kosten € 3.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.700,-
Indicatie kunststof lichtstraat prijs.

Wil je een kunststof lichtstraat kopen? Een kunststof lichtstraat zorgt voor veel natuurlijk licht, maar vergt weinig onderhoud. Kunststof is een populair materiaal voor lichtstraten en niet zonder reden. Ontdek de voordelen, mogelijkheden en kosten van deze kunststof lichtstraten.

Voordelen kunststof lichtstraat

  • Voordelig materiaal
  • Lange levensduur (40 jaar)
  • Onderhoudsvrij en sterk
  • Inbraakwerend

Nadelen kunststof lichtstraat

  • Soms lastig te repareren
  • Niet altijd te schilderen

Wat kost een kunststof lichtstraat?

Kunststof lichtstraat
Prijs*
Offerte
2 ramen € 2.200
3 ramen € 2.600 Gratis offertes
4 ramen € 3.000 Gratis offertes
5 ramen € 3.200 Gratis offertes

* Vanaf-prijs kunststof lichtstraat incl. montage, HR++ glas en BTW.

Ben je benieuwd naar de prijzen van een kunststof lichtstraat? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze, beglazing en extra opties. Wil je de kunststof lichtstraat bijvoorbeeld kunnen ventileren? Of zonwering plaatsen? Bekijk een schatting van de kosten. Liever de exacte kunststof lichtstraat prijs weten?

Kunststof lichtstraat prijzen vergelijken
kunststof lichtstraat prijzen
Andere lichtstraten bekijken?

Prijsopbouw lichtstraat kunststof

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met kunststof lichtstraat

Een groot deel van de prijs van kunststof lichtstraten wordt bepaald door het materiaal. Denk hierbij aan het type kunststof, maar ook aan de beglazing, extra opties en de afmetingen van de lichtstraat.

Soort kunststof

Er zijn verschillende kunststof merken op de markt. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje. Laat je adviseren door een specialist over de beste optie voor jouw nieuwe lichtstraat.

Acrylaat, polycarbonaat of glas?

Met een kunststof lichtstraat profiteer je van veel voordelen. Zo is het materiaal onderhoudsvrij en gaat het lang mee. Meestal wordt een lichtstraat voorzien van glas, maar je kan ook kiezen voor acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Plexiglas is 25 keer sterker dan glas en polycarbonaat zelfs wel 300 keer zo sterk. Zo houd je inbrekers zeker weten buiten.

Isolatie kunststof lichtstraat

De isolatie van een lichtstraat is afhankelijk van het materiaal en van de beglazing. De mate van isolatie wordt weergegeven met de U-waarde. Hoe lager deze U-waarde is, hoe beter de isolatie. Ook de beglazing van lichtstraten heeft een bepaalde isolatiewaarde.

Materiaal
U-waarde
Kunststof lichtstraat 1,0 - 2,0

Soort lichtstraat

Je kunt verschillende soorten lichtstraten kopen. Zo heb je een lichtstraat met lessenaarsdak, met zadeldak of met een plat dak. Natuurlijk zijn er ook andere vormen mogelijk.

kosten kunststof lichtstraat

Kunststof lichtstraat laten plaatsen door vakman

Wil je een kunststof lichtstraat op het dak van je woning of (nieuwe) uitbouw? We raden je dan aan om de hulp van een vakman in te schakelen bij de montage. De montage brengt dan de nodige kosten met zich mee, maar je weet ook zeker dat de plaatsing correct plaatsvindt. Het inschakelen van een specialist uit het Slimster-netwerk levert je enkele belangrijke voordelen op:

  • Garantie na plaatsing
  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Regelen vergunning + bouwtekening
  • Opruimen bouwafval
Slim besparen op de kosten Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven. Op deze manier hoef je nooit absurde voorrijkosten te betalen. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Lichtstraat kunststof op maat laten plaatsen

Heb jij een ruimte in huis die meer daglicht kan gebruiken en waarbij isolatie belangrijk is, zoals een hobbykamer, keuken of zolder? Dan is een kunststof lichtstraat een goede en betaalbare oplossing. Als extra opties kan je zonwering toevoegen of kiezen voor een ventilerende lichtstraat. Vraag gratis lichtstraat-offertes aan via Slimster en beslis zelf welke vakman jouw nieuwe kunststof lichtstraat gaat plaatsen.

Vrijblijvend lichtstraat-offertes vergelijken

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal