• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof lichtstraat kosten

Kunststof lichtstraat kosten

Wil je een kunststof lichtstraat kopen? Een kunststof lichtstraat zorgt voor veel natuurlijk licht, maar vergt weinig onderhoud. Kunststof is een populair materiaal voor lichtstraten en niet zonder reden. Ontdek de voordelen, mogelijkheden en kosten van deze kunststof lichtstraten.

Voordelen kunststof lichtstraat

 • Voordelig materiaal
 • Lange levensduur (40 jaar)
 • Onderhoudsvrij en sterk
 • Inbraakwerend

Nadelen kunststof lichtstraat

 • Soms lastig te repareren
 • Niet altijd te schilderen
kunststof lichtstraat prijzen

Prijzen kunststof lichtstraat

Ben je benieuwd naar de prijzen van een kunststof lichtstraat? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze, beglazing en extra opties. Wil je de lichtstraat bijvoorbeeld kunnen ventileren? Of zonwering plaatsen?

In de onderstaande tabel vind je een schatting van de kosten van een kunststof lichtstraat. Liever de exacte kunststof lichtstraat prijs weten? Vraag dan gratis lichtstraat-prijsopgaven aan via Slimster.

Kunststof lichtstraat
Prijs*
2 ramen € 2.200,-
3 ramen € 2.600,-
4 ramen € 3.000,-
5 ramen € 3.200,-

* Vanaf-prijs kunststof lichtstraat incl. montage, HR++ glas en BTW.

Kunststof lichtstraat prijzen vergelijken
Prijsopbouw kunststof lichtstraat 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten lichtstraat

Een groot deel van de prijs van kunststof lichtstraten wordt bepaald door het materiaal. Denk hierbij aan het type kunststof, maar ook aan de beglazing, extra opties en de afmetingen van de lichtstraat.

Soort kunststof

Er zijn verschillende kunststof merken op de markt. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje. Laat je adviseren door een specialist over de beste optie voor jouw nieuwe lichtstraat.

Acrylaat, polycarbonaat of glas?

Met een kunststof lichtstraat profiteer je van veel voordelen. Zo is het materiaal onderhoudsvrij en gaat het lang mee. Meestal wordt een lichtstraat voorzien van glas, maar je kan ook kiezen voor acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Plexiglas is 25 keer sterker dan glas en polycarbonaat zelfs wel 300 keer zo sterk. Zo houd je inbrekers zeker weten buiten.

Isolatie kunststof lichtstraat

De isolatie van een lichtstraat is afhankelijk van het materiaal en van de beglazing. Een kunststof lichtstraat heeft een isolatiewaarde van 1,0 - 2,0. Hoe lager deze U-waarde is, hoe beter de isolatie. In vergelijking: een houten lichtstraat heeft een isolatie van 2,4.

Ook de beglazing van lichtstraten heeft een bepaalde isolatiewaarde.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR-glas 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ glas 1,2 € 110,-
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150,

* Vanaf-prijs per m2, incl. montage en btw. Excl. kozijnen.

Soort lichtstraat

Je kan verschillende soorten lichtstraten kopen. Zo heb je een lichtstraat met lessenaarsdak, met zadeldak of met een plat dak. Natuurlijk zijn er ook andere vormen mogelijk.

Meer inspiratie voor je kunststof lichtstraat opdoen? Bekijk dan de lichtstraat voorbeelden.

kosten kunststof lichtstraat

Montagekosten lichtstraat

Wil je een kunststof lichtstraat op het dak van je woning of (nieuwe) uitbouw? We raden je dan aan om de hulp van een vakman in te schakelen bij de montage. De montage brengt dan de nodige kosten met zich mee, maar je weet ook zeker dat de plaatsing correct plaatsvindt. Het inschakelen van een specialist uit het Slimster-netwerk levert je enkele belangrijke voordelen op:

 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Regelen vergunning + bouwtekening
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op de kosten Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven. Op deze manier hoef je nooit absurde voorrijkosten te betalen. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Lichtstraat kunststof op maat laten plaatsen

Heb jij een ruimte in huis die meer daglicht kan gebruiken en waarbij isolatie belangrijk is, zoals een hobbykamer, keuken of zolder? Dan is een kunststof lichtstraat een goede en betaalbare oplossing. Als extra opties kan je zonwering toevoegen of kiezen voor een ventilerende lichtstraat. Vraag gratis lichtstraat-offertes aan via Slimster en bespaar tot wel 45% op de aanschaf en plaatsing van jouw kunststof lichtstraat.

Vrijblijvend lichtstraat-offertes vergelijken

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal