• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Houten lichtstraat kosten

Houten lichtstraat kosten

Op zoek naar een lichtstraat met authentieke uitstraling? Ga dan voor een lichtstraat van hout. Deze houten lichtstraat heeft niet alleen karakter, maar is ook eenvoudig te repareren en relatief voordelig. Ze passen perfect in oudere huizen en landelijke panden, maar komen ook in moderne woningen tot hun recht.

Voordelen houten lichtstraat

  • Authentieke uitstraling
  • Eenvoudig te repareren
  • Te schilderen
  • Relatief goedkoop

Nadelen houten lichtstraat

  • Regelmatig onderhoud vereist
  • Minder isolerend dan andere materialen

houten lichtstraat kosten
Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Prijzen houten lichtstraat

Voordat je een lichtstraat gaat kopen wil je vast weten welke kosten je kunt verwachten. De prijs van een houten lichtstraat is afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmeting, de beglazing en eventuele extra opties. Maar ook het uurtarief van de vakman heeft invloed op de kosten. In de prijstabel hieronder vind je een indicatie van de houten lichtstraat prijzen.

Liever de exacte prijs weten van jouw nieuwe houten lichtstraat? Vraag dan gratis lichtstraat-offertes aan via Slimster.

Aantal ramen
Prijs*
2 ramen € 2.500,-
3 ramen € 2.900,-
4 ramen € 3.200,-
5 ramen € 3.500,-

* Vanaf-prijs houten lichtstraat incl. montage, HR++ glas en BTW.

Vergelijk houten lichtstraat prijzen
Prijsopbouw houten lichtstraat 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten houten lichtstraat

Geef je lichtstraat een authentieke uitstraling en laat houten profielen plaatsen. Bij een houten lichtstraat zijn de profielen aan de binnenzijde van hout en de profielen aan de buitenzijde zijn van aluminium. Op deze manier zijn houten lichtstraten bestand tegen diverse weersomstandigheden. Vanwege de natuurlijke charme en betaalbare prijs zijn houten lichtstraten erg populair.

Isolatie houten lichtstraat

De isolatiewaarde van een houten profiel is minder dan die van kunststof of aluminium. Maar ook de beglazing van de lichtstraat speelt een rol bij de isolatie.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR-glas 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ glas 1,2 € 110,-
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150,

* Vanaf-prijs per m2, incl. montage en btw. Excl. kozijnen.

Soort lichtstraat

Er zijn verschillende soorten lichtstraten. Ga voor een houten lichtstraat met zadeldak of een lichtstraat van hout met een lessenaarsdak. Natuurlijk kan je een lichtstraat ook helemaal op maat laten vormgeven.

Extra opties

Wil je meer mogelijkheden om je woning te ventileren? Ga dan voor een houten lichtstraat met ramen die open kunnen. Ook kan je andere opties toevoegen, zoals zonwering.

houten lichtstraat prijs

Maatwerk lichtstraat laten plaatsen door vakman

Wil je een nieuwe houten lichtstraat laten plaatsen of jouw huidige lichtstraat vervangen? Het is verstandig om de lichtstraat door een vakman te laten monteren. Omdat de kosten kunnen variëren per bedrijf, raden we altijd aan om verschillende offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Bespaar op de reis- en afvoerkosten Schakel de hulp in van een regionale vakman en bespaar op deze manier op de reiskosten. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen.

Eenvoudig beste lichtstraat-specialist vinden

Wil jij een houten lichtstraat kopen en deze laten plaatsen door een erkende specialist? Slimster brengt jou in contact met regionale bedrijven. Laat je adviseren door een expert en vergelijk de prijzen. Bepaal zelf met welke vakman je in zee gaat en bespaar zo tot wel 45%.

Vrijblijvend lichtstraat-offertes vergelijken

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal