0.02%
0.08%
0.2%
0,6%
2%
6%
12%
18%
20%
18%
12%
6%
2%
0,6%
0.2%
0.08%
0.02%
Minimale kosten
€ 3.600
Gemiddelde kosten
€ 4.100
Maximale kosten
€ 4.600
Vanaf-prijs aluminium lichtstraat.

De meest populaire lichtstraten zijn van aluminium gemaakt. Aluminium is sterk en heeft een lange levenduur. Ontdek de voordelen, kosten en mogelijkheden van een aluminium lichtstraat.

Voordelen aluminium lichtstraat

 • Strakke en moderne uitstraling
 • Meer dan 400 kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Licht, maar sterk materiaal
 • Goede isolatiewaarde

Nadelen aluminium lichtstraat

 • Duurder dan hout of kunststof

Wat kost een aluminium lichtstraat?

Aantal ramen
Prijs*
Offerte
2 ramen € 3.600
3 ramen € 3.900 Gratis offertes
4 ramen € 4.300 Gratis offertes
5 ramen € 4.600 Gratis offertes

* Vanaf-prijs aluminium lichtstraat incl. montage, HR++ glas en BTW.

Ben jij op zoek naar een goedkope aluminium lichtstraat en wil je graag een indicatie van de kosten? De prijs van een lichtstraat van aluminium is afhankelijk van diverse factoren. Zo hebben de afmeting van het platdakraam, het type beglazing en de eventuele extra opties invloed op de prijs. Uiteraard speelt het uurtarief van de vakman ook een rol. Bekijk een indicatie van de aluminium lichtstraat prijzen inclusief montage. Wil je liever concrete prijzen vergelijken?

Aluminium lichtstraat prijzen vergelijken
aluminium lichtstraat kosten
Andere lichtstraten bekijken?

Prijsopbouw aluminium lichtstraat

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Wanneer je een lichtstraat wilt kopen, heb je de keuze uit verschillende materialen waaronder aluminium. Naast de materiaalkeuze moet je echter ook bepalen wat de grootte van de lichtstraat is, welke beglazing je kiest en of je extra opties laat aanbrengen.

Acrylaat, polycarbonaat of glas?

Een lichtstraat wordt meestal voorzien van glas, maar je kan ook kiezen voor een veel sterker materiaal. Zo is acrylaat (plexiglas) wel 25 keer sterker dan glas. Polycarbonaat is zelfs 300 keer zo sterk. Zo houd je inbrekers zeker buiten.

Isolatie aluminium lichtstraat

Een lichtstraat heeft een zekere isolatiewaarde. Een aluminium lichtstraat heeft een uitstekende isolatie in vergelijking met een lichtstraat van hout (1,8 om 2,4). Hoe lager de U-waarde (isolatiewaarde) is, hoe beter de isolatie. Naast het lichtstraat materiaal zorgt ook de beglazing voor een zekere isolatie.

Materiaal
U-waarde
Aluminium lichtstraat 1,8

Soort lichtstraat

Een lichtstraat is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je een lichtstraat met een lessenaarsdak, met een zadeldak of met een plat dak. Maar er zijn natuurlijk veel meer lichtstraat modellen mogelijk. Meer inspiratie opdoen voor je aluminium lichtstraat? Bekijk dan de lichtstraat voorbeelden.

Extra opties

Wil je nog wat toevoegen aan je lichtstraat? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je lichtstraat kan ventileren? Of wil je zonwering voor je lichtstraat? Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.

aluminium lichtstraat kopen

Ben je op zoek naar een vakman die jouw nieuwe lichtstraat kan plaatsen? Bij Slimster brengen we je in contact met 4 regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten in de hand. Een specialist uit het Slimster-netwerk brengt nog meer voordelen met zich mee:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Regelen vergunning + bouwtekening
 • Opruimen bouwafval

Besparen op de kosten van je nieuwe lichtstraat? Vraag dan gratis lichtstraat offertes aan via Slimster en vergelijk de prijzen. Je beslist zelf welk bedrijf de opdracht krijgt.

Vrijblijvend lichtstraat-offertes vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal