Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Lichtkoepel

Lichtkoepel vervangen

Lichtkoepel offerte
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Wil je jouw oude dakkoepel vervangen voor een nieuwe lichtkoepel? Er zijn verschillende redenen om een oude dakkoepel te vernieuwen. Het voordeel van het vervangen van daklichten is dat het doorgaans voordeliger is dan het plaatsen van compleet nieuwe lichtkoepels op een plat dak.

Waarom lichtkoepel vervangen?

  • Oude lichtkoepel is beschadigd
  • Oude lichtkoepel is verouderd
  • Andere wensen voor lichtkoepel

Alleen koepel vernieuwen

Is het nieuwe daklicht precies hetzelfde qua afmetingen en vorm als de huidige lichtkoepel? Dan is het niet altijd nodig om de hele lichtkoepel te vervangen. Vaak is het voldoende om enkel een nieuwe koepel te plaatsen. De huidige dakopstand kan dan op zijn plek blijven zitten. Dit maakt het installeren eenvoudiger en scheelt dus in de prijs, je hoeft geen nieuwe dakopstand te kopen en laten monteren.

Gehele lichtkoepel vervangen

Is het wel nodig om ook de dakopstand te vernieuwen, dan komt er wat meer kijken bij de renovatie van de lichtkoepel. De specialist zal tijdens de renovatie als volgt te werk gaan:

1. Verwijderen oude afdekkappen

2. Antidiefstalkapjes en schroeven loshalen

3. Oude koepel wordt van opstand gehaald

4. Nieuwe lichtkoepel gereed maken

5. Lichtkoepel wordt op dakopstand geplaatst

6. Koepel wordt vastgeschroefd op opstand

7. Antidiefstalkapjes worden geplaatst

8. Nieuwe afdekkap wordt gemonteerd

lichtkoepel vervangen

Levensduur lichtkoepel verlengen

Een lichtkoepel gaat gemiddeld 20 jaar mee, afhankelijk van het materiaal en onderhoud. Polycarbonaat is sterker dan glas of acrylaat, waardoor het daklicht langer mee gaat. Toch kan een kleine beschadiging bij ieder materiaal leiden tot lekkages of condensvorming. Het is dus belangrijk om de lichtkoepels goed te onderhouden en tijdig te repareren.

Lichtkoepels onderhouden Regelmatig onderhoud is vereist om de levensduur van lichtkoepels te verlengen. Controleer de koepel op beschadigingen en reinig de daklichten periodiek. De binnenzijde van de koepel is zelf eenvoudig te reinigen, maar de buitenzijde vraagt wat meer tijd en energie. Je kunt dit ook eenvoudig laten uitvoeren door een vakman.

Gratis offertes vergelijken voor lichtkoepel vervangen

Is jouw oude lichtkoepel aan vervanging toe? Je kan dit het beste overlaten aan een betrouwbare specialist, die verstand van zaken heeft. Vraag gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster en laat je informeren over alle mogelijkheden. Vergelijk offertes van verschillende regionale bedrijven en beslis welke vakman de opdracht krijgt.

Eenvoudig de beste lichtkoepel specialist vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal