• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Enkelwandige lichtkoepel plaatsen

Bij het kopen van een lichtkoepel dien je rekening te houden met het aantal wanden van de koepel. Deze wanden, ook wel schalen of lagen genoemd, hebben invloed op de isolatiewaarde van de dakkoepel. Hoe meer wanden, hoe beter de koepel isoleert. Een enkelwandige lichtkoepel bestaat uit één schaal en is een goedkope daklicht oplossing voor ruimtes waar isolatie niet van belang is. Denk bijvoorbeeld aan een carport of overkapping. Op Slimster lees je meer informatie over enkelwandige lichtkoepels en vraag je gratis offertes aan van lokale dakkoepel specialisten.

Voordelen enkelwandige lichtkoepel

 • Goedkoop daklicht
 • Meer natuurlijk lichtinval
 • Verkrijgbaar in acrylaat en polycarbonaat
 • Veel verschillende afmetingen (dagmaat)

Nadelen lichtkoepel enkelwandig

 • Isoleert minder goed
 • Niet geschikt voor woonruimten

Prijs enkelwandige lichtkoepels inclusief montage

Alvorens jij beslist om een platdakraam te laten plaatsen wil je natuurlijk weten welke kosten je kunt verwachten. Een enkelwandige lichtkoepel is over het algemeen goedkoper dan dakkoepels met meerdere wanden. De lichtkoepel prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals het materiaal en het type daklicht. Ook het uurtarief van de vakman heeft invloed op de kostprijs. In de prijslijst hieronder zie je gemiddelde vanaf prijzen voor enkelwandige lichtkoepels inclusief montage in diverse afmetingen. Wil je graag concrete prijzen vergelijken? Dan kun je het best de gratis offertes aanvragen via Slimster.

Afmeting lichtkoepel Vanaf prijs*
40 x 40 cm € 300,-
60 x 60 cm € 315,-
80 x 80 cm € 335,-
100 x 100 cm € 355,-
100 x 150 cm € 415,-
100 x 200 cm € 480,-
180 x 280 cm € 780,-

* Vanaf prijs lichtkoepel enkelwandig van acrylaat inclusief plaatsing en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor dakkoepels met één wand uitgevoerd in acrylaat en zonder dakopstand. Afhankelijk van het door jou gekozen materiaal, soort daklicht en extra opties kan de prijs oplopen.

Lichtkoepel isolatie

Wil jij een bepaalde (woon)ruimte in huis voorzien van een meer natuurlijk lichtinval? Dan is het laten plaatsen van een dakkoepel een goede optie. Hierbij is het echter wel van belang om rekening te houden met de isolatie. Een lichtkoepel met dakopstand die goed isoleert zorgt ervoor dat de temperatuur in huis constanter blijft en je minder hoeft te stoken. Voor ruimtes waar isolatie minder van belang is kun je kiezen voor een enkelwandige of dubbelwandige lichtkoepel. Wil je een koepel installeren op een woonruimte, zoals zolder of slaapkamer? Dan kun je beter kiezen voor een driewandige koepel of vierwandige lichtkoepel.

Isolatiewaarde schalen koepel

Over het algemeen geldt; hoe meer schalen de koepel heeft, hoe beter de dakkoepel isoleert. Om dit in kaart te brengen worden er U-waardes gegeven. Dit is een warmte isolatie getal en hoe lager dit getal, des te meer warmte isolatie de lichtkoepel heeft te bieden.

 • Enkelwandige koepel = 5,2 U-Waarde
 • Dubbelwandige koepel = 2,8 U-Waarde
 • Driewandige koepel = 1,9 U-Waarde
 • Vierwandige koepel = 1,4 U-Waarde

Materiaal dakkoepel

Ga jij een lichtkoepel kopen? Dan heb je de keus uit diverse materialen voor zowel de koepel als de opstand. In samenspraak met de expert van Slimster kun je het beste materiaal vinden voor jouw woning en toepassing. Je kunt kiezen voor een koepel van acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Beide materialen zijn sterker dan normaal glas (acrylaat ongeveer 25 keer sterker en polycarbonaat zo'n 300 keer sterker). Een acrylaat lichtkoepel is goedkoper, maar een polycarbonaat dakkoepel is slagvast en beter bestand tegen inbraak of vandalisme. Voor de dakopstand kun je kiezen uit AVP en polyester. AVP is de goedkopere optie, maar een lichtkoepel met polyester dakopstand zorgt voor betere isolatie.

Welk soort daklicht kies jij?

Heb jij een plat dak of licht hellend dak en wil je een daklicht plaatsen om meer zonlicht in huis te krijgen? Dan zijn er verschillende soorten daklichten waar je uit kunt kiezen. Ieder type dakkoepel heeft zo haar eigen voordelen en nadelen, het is dus belangrijk om te kijken welke lichtkoepels passen bij jouw wensen. Wil je een ruimte ook kunnen voorzien van frisse lucht? Dan is een ventilerende dakkkoepel een uitstekende keus. Wil je de sfeer van een lichtstraat nabootsen? Dan is een lichtkoepel met vlak glas wellicht iets voor jou. De bij Slimster aangesloten specialisten kunnen iedere dakkoepel perfect installeren.

Lichtkoepel enkelwandig op maat laten plaatsen

Een enkelwandige lichtkoepel is zeer geschikt voor niet geïsoleerde of geventileerde ruimtes. Dit kan een carport of overkapping zijn, maar ook een garage of ander soort uitbouw. Het plaatsen van een dakkoepel is een nauwkeurig werkje, laat dit dus te allen tijde uitvoeren door een bekwame vakman. De specialist zorgt ervoor dat de dakopstand winddicht en waterdicht wordt gemonteerd, zodat er geen kans is op lekkages. Bovendien krijg je garantie op de lichtkoepel met één schaal en het werk van de vakkman.

Direct gratis enkelwandige lichtkoepel offertes vergelijken!

Wil jij een daklicht met enkelwandige koepel kopen en ben je op zoek naar de beste deal? Slimster brengt jou in contact met lichtkoepel specialisten uit jouw eigen regio. Vul het offerteformulier in en ontvang maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de prijzen en laat je adviseren door een ervaren expert. Met ons slimme vergelijkingssysteem kun je tot wel 45 procent besparen op de kosten voor enkelwandige lichtkoepels inclusief montage.

 • Ontvang 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Adviesgesprek met vakman bij jou thuis
 • Enkelwandige lichtkoepel op maat gemaakt
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs