• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Enkelwandige lichtkoepel

Ga je een lichtkoepel plaatsen in een carport, garage of ander bijgebouw? Is isolatie niet van belang voor je nieuwe dakkoepel? Dan kan je ervoor kiezen om een enkelwandige lichtkoepel te laten installeren. Dit daklicht heeft niet de beste isolatie en is dus geschikt voor locaties waar deze isolatie niet belangrijk is.

Voordelen enkelwandige lichtkoepel

 • Goedkoop daklicht
 • Meer natuurlijk lichtinval
 • Verkrijgbaar in acrylaat en polycarbonaat
 • Veel verschillende afmetingen (dagmaat)

Nadelen enkelwandige lichtkoepel

 • Minst isolerende lichtkoepel
 • Niet geschikt voor woonruimtes
enkelwandige lichtkoepel prijs

Kosten enkelwandige lichtkoepel

Enkelwandige lichtkoepels zijn goedkoper dan lichtkoepels met een dubbele of driedubbele wand. De prijs van een enkelwaardige lichtkoepel wordt bepaald door het materiaal, de afmetingen en het type lichtkoepel. Maar ook de montage van de dakkoepel is van invloed op de prijs, want iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de enkelwandige lichtkoepel prijzen, inclusief montage. Wil je toch de exacte prijs weten van jouw nieuwe dakkoepel? Vraag dan gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster.

Afmeting lichtkoepel
Prijs*
40 x 40 cm € 300,-
60 x 60 cm € 315,-
80 x 80 cm € 335,-
100 x 100 cm € 355,-
100 x 150 cm € 415,-
100 x 200 cm € 480,-
180 x 280 cm € 780,-

* Vanaf-prijs acrylaat lichtkoepel enkelwandig incl. plaatsing en BTW.

Bekijk ook de algemene lichtkoepel prijzen om de prijskaartjes van de verschillende soorten daklichten te ontdekken.

Prijs enkelwandig daklicht vergelijken

Wanneer enkelwandig daklicht plaatsen?

Een lichtkoepel is gemaakt van verschillende schalen. Deze schalen, ook wel lagen of wanden genoemd, zijn van invloed op de isolatie van de lichtkoepel. Hoe meer lagen de dakkoepel heeft, hoe beter de isolatie is. Een enkelwandige lichtkoepel staat dus niet bekend om zijn goede isolatie en wordt vooral gebruikt op plekken waar de isolatie niet belangrijk is. Denk hierbij aan een carport of garage.

Gaat het om een ruimte aan de woning, dan is een dubbelwandige lichtkoepel beter. Voor een woonruimte wordt er vaak gekozen voor een driewandige dakkoepel.

Isolatiewaarde schalen koepel

Om de isolatiewaarde van een lichtkoepel in kaart te brengen worden er U-waardes gegeven. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de lichtkoepel isoleert.

 • Enkelwandige koepel = 5,2 U-Waarde
 • Dubbelwandige koepel = 2,8 U-Waarde
 • Driewandige koepel = 1,9 U-Waarde

Tegenwoordig zijn er ook al vierwandige lichtkoepels op de markt:

 • Vierwandige koepel = 1,4 U-Waarde

Materiaal dakkoepel

Ga jij een lichtkoepel kopen? Je kan kiezen voor een koepel van acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Beide materialen zijn sterker dan normaal glas (acrylaat ongeveer 25 keer sterker en polycarbonaat zo'n 300 keer sterker). Een acrylaat lichtkoepel is goedkoper, maar een polycarbonaat dakkoepel is slagvast en beter bestand tegen inbraak of vandalisme.

Voor de dakopstand kun je kiezen uit pvc en polyester. Pvc is de goedkopere optie, maar een lichtkoepel met polyester dakopstand zorgt voor betere isolatie. Bij enkelwandige lichtkoepels wordt er vaker gekozen voor pvc, omdat de isolatie hier minder belangrijk is.

Soorten daklichten

Je hebt de keuze uit verschillende soorten lichtkoepels. Lichtkoepels zijn beschikbaar in verschillende vormen, maar ook verkrijgbaar met diverse toepassingen. De populaire soorten op een rijtje:

Lichtkoepel enkelwandig op maat laten plaatsen

Schakel de hulp in van een ervaren vakman voor je nieuwe lichtkoepel. Bij Slimster kom je in contact met regionale bedrijven, waardoor je nooit te veel reiskosten betaalt. Het installeren van een dakkoepel is een secure klus, waardoor het verstandig is om deze klus uit handen te geven. Door slim bedrijven te vergelijken, kan je eenvoudig besparen op de kosten.

Direct gratis enkelwandige lichtkoepel offertes vergelijken

Vraag gratis lichtkoepel-offertes aan via Slimster en vergelijk tot wel 5 regionale vakmannen. Je beslist zelf welke specialist de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%. Dat is slim vergelijken.

Eenvoudig de beste dakkoepel deal vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal