• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Dubbelwandige lichtkoepel

Een lichtkoepel is ene betaalbare manier om natuurlijk licht in je woning te krijgen. Wil je meer lichtinval in een garage aan je woning, een berging of een ander bijgebouw? Voor deze plekken in huis is een dubbelwandige lichtkoepel erg geschikt.

Voordelen dubbelwandig daklicht

  • Beter isolerend dan enkelwandig daklicht
  • Geschikt voor verblijfsruimtes en bedrijfspanden
  • In acrylaat of polycarbonaat mogelijk
  • In diverse soorten en maten mogelijk

Nadelen dubbelwandig daklicht

  • Isoleert minder goed dan driewandig daklicht
  • Duurder dan enkelwandig daklicht
dubbelwandige lichtkoepel prijzen
kosten dubbelwandige dakkoepel
dubbelwandig daklicht prijs

Kosten dubbelwandige lichtkoepel

Een dubbelwandige lichtkoepel is een populaire keuze. Deze dakkoepel is goedkoper dan een driewandig daklicht, maar is ook de meest voordelige en minst isolerende optie. Dat is namelijk de enkelwandige lichtkoepel al.

In de onderstaande tabel vind je de prijs van een dubbelwandige lichtkoepel. Deze prijs is opgebouwd uit het materiaal, de afmetingen van het daklicht en het type koepel. Maar ook de montage is van invloed op de kosten.

Afmeting lichtkoepel
Prijs*
60 x 60 cm

€ 450,-

80 x 80 cm

€ 490,-

90 x 90 cm

€ 510,-

100 x 100 cm

€ 525,-

90 x 120 cm

€ 640,-

100 x 150 cm

€ 720,-

* Vanaf prijs lichtkoepel dubbelwandig van acrylaat incl. plaatsing en BTW.

Wil je de exacte dubbelwandige lichtkoepel prijs weten? Dan kan je eenvoudig gratis lichtkoepel-offertes aanvragen via Slimster. Prijzen van andere soorten daklichten weten? Bekijk dan de algemene dakkoepel prijzen.

Dubbelwandig daklicht prijzen vergelijken

Wanneer dubbelwandige lichtkoepel plaatsen?

Een dakkoepel bestaat uit verschillende wanden. Deze wanden, ook wel lagen of schalen genoemd, zijn van invloed op de isolatie van de lichtkoepel. Hoe meer wanden een lichtkoepel heeft, hoe beter de isolatie is. Een dubbelwandig daklicht heeft een betere isolatie dan een daklicht met slechts één laag, maar is toch nog niet geschikt voor woonruimtes. We raden dit daklicht vooral aan in bijgebouwen die aan woonruimtes vastzitten of bedrijfspanden waar de isolatie nog niet optimaal hoeft te zijn.

Isolatiewaarde schalen koepel

De isolatiewaarde van een lichtkoepel wordt weergegeven aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, des te beter is de isolatie.

Er zijn tegenwoordig ook al vierwandige lichtkoepels op de markt, met een U-waarde van 1,4.

Materiaal dubbele dakkoepel

De koepel van een daklicht kan gemaakt worden van glas, acrylaat of polycarbonaat. Waar acrylaat (plexiglas) 25 maal sterker is dan glas, is polycarbonaat zelfs 300 keer sterker. Dit materiaal houdt ongenode gasten dus moeiteloos buiten de deur.

Voor de dakopstand kan je kiezen uit pvc of polyester. Pvc is de goedkope optie, maar polyester heeft een betere isolatie.

Soorten daklichten

Een dubbelwandige lichtkoepel is in verschillende mogelijkheden te verkrijgen. Je kan verschillende vormen kiezen, maar ook diverse toepassingen uitzoeken. De meest populaire soorten zijn:

Dubbelwandige dakkoepels op maat laten plaatsen

Een dubbelwandige lichtkoepel biedt een gemiddelde isolatie en is geschikt voor zowel verblijfsruimtes als bedrijfspanden. De dakkoepel is compleet op maat te maken, omdat je de keus hebt uit veel verschillende dagmaten, materialen en opties. De specialisten uit het Slimster-netwerk kunnen je van vrijblijvend advies voorzien en de dakkoepel geheel naar wens voor je samenstellen.

Gratis dubbelwandige lichtkoepel offertes vergelijken

Heb jij interesse in het kopen van een dubbelwandige lichtkoepel en wil je deze laten plaatsen door een bekwame vakman? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met daklicht specialisten uit jouw eigen regio. Vul het offerteformulier in en ontvang tot maximaal 5 gratis lichtkoepel-offertes. Laat je adviseren door de expert en ga in zee met het bedrijf dat de beste voorwaarden biedt. Met ons slimme offertesysteem bespaar je tot wel 45 procent op de prijs van een dakkoepel met dubbele wand.

Eenvoudig de beste dakkoepel deal vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal