Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Lichtkoepel isolatie

Lichtkoepel isolatie

Lichtkoepel offerte
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Ben je op zoek naar een nieuwe lichtkoepel? Het is ook belangrijk om te kijken naar de gewenste isolatie van de lichtkoepel. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en de plek waar de lichtkoepel geplaatst wordt.

Wat is de lichtkoepel isolatie?

Een lichtkoepel is gemaakt van verschillende schalen (ook wel lagen of wanden genoemd). Deze schalen beïnvloeden de isolatie van de lichtkoepel: hoe meer schalen de lichtkoepel heeft, hoe beter de isolatie. De mate van isolatie wordt daarnaast bepaald door de verschillende materialen, zowel van de lichtkoepel als de dakopstand.

Wat kost een lichtkoepel met isolatie?

Formaat
Enkelwandig
Dubbelwandig
Driewandig
Vierwandig
60 x 60 cm € 315 € 450 € 500 € 550
80 x 80 cm € 335 € 490 € 540 € 600
100 x 100 cm € 355 € 525 € 575 € 625
100 x 150 cm € 415 € 720 € 800 € 840

*Vanaf-prijs lichtkoepel, incl. btw en montage.

Lichtkoepel met isolatie plaatsen?
isolerende lichtkoepel

Soorten lichtkoepels met isolatie

  • Enkelwandige lichtkoepel: gebruikt waar isolatie niet belangrijk is, zoals een carport of garage.
  • Dubbelwandige lichtkoepel: gebruikt in bijgebouwen, maar voor woonruimtes zijn betere opties.
  • Driewandige lichtkoepel: ideaal voor woonruimtes, zoals woonkamer, slaapkamer en keuken.
  • Vierwandige lichtkoepel: ideaal als uitstekende isolatie erg belangrijk is.

Formaat lichtkoepel

Hoe groter je lichtkoepel is, hoe belangrijker de isolatie is. De lichtkoepel neemt dan namelijk een groter deel van je dak in beslag. Is jouw dak goed geïsoleerd en je lichtkoepel niet? Dan vormt de dakkoepel een koudebrug.

Alle lichtkoepel modellen bekijken?

Isolatie van koepel

Acrylaat (plexiglas) is de voordeligste optie om een lichtkoepel te plaatsen, maar isoleert weinig. Wil je meer isolatie, dan kan je gaan voor een HR++ raam in je lichtkoepel. Glas is eleganter en isoleert beter, maar is wel tot 25x minder slagvast dan acrylaat.

Wil je een materiaal dat nog sterker is en nog beter isoleert, maar niet zwaarder is? Ga dan van polycarbonaat: dat is 300 keer sterker dan glas. Een polycarbonaat lichtkoepel wordt ook wel een ISO-lichtkoepel genoemd.

Isolatie van dakopstand

Een lichtkoepel heeft een dakopstand nodig om gemonteerd te worden op het dak. Deze opstand voorkomt dat water op het dak blijft liggen. Welke dakopstand je kiest, wordt grotendeels bepaald door de gewenste isolatie. Een polyester dakopstand heeft een betere isolatiewaarde dan een pvc dakopstand.

Isolatiewaarden lichtkoepel

De mate van isolatie van de lichtkoepel wordt aangegeven met de U-waarde. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Zoals je in de tabel ziet, isoleert een lichtkoepel met meerdere lagen beter dan een enkelwandige koepel. Maar geen enkel acrylaat lichtkoepel kan op tegen een lichtkoepel met HR++ raam.

Soort
Acrylaat
HR++glas
Enkelwandige lichtkoepel 5,2 0,93
Dubbelwandige lichtkoepel 2,8 0,81
Driewandige lichtkoepel 1,9 0,71
Vierwandige lichtkoepel 1,4 0,61

* U-waarde lichtkoepel: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Isolerende lichtkoepel laten plaatsen door vakman

Je kunt zelf aan de slag met het plaatsen van een lichtkoepel, maar dit raden we niet aan. Een vakman heeft ervaring en weet precies hoe hij de lichtkoepel monteert. Zo voorkom je een foutieve montage en problemen met de lichtkoepel op het gebied van lekkages, condensatie en tocht.

Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe lichtkoepel

Vraag gratis en vrijblijvend lichtkoepel offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze vakmannen op prijs en kwaliteit, en beslist zelf welke vakman jouw nieuwe lichtkoepel gaat plaatsen.

Diret lichtkoepel specialisten vergelijken

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal