• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof voordeur prijzen

Kunststof voordeur prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 1.250,- Maximale kosten € 2.500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.925,-
Prijsindicatie kunststof voordeur.

Ben je op zoek naar een onderhoudsvrije, maar mooie voordeur? Een kunststof voordeur heeft meerdere voordelen, waarvan het onderhoudsvrije materiaal er één is. Wat zijn de mogelijkheden met dit materiaal en met welke prijzen moet je rekening houden?

Voordelen kunststof voordeur

 • Voordelige voordeur
 • Weinig onderhoud vereist
 • Lastig te forceren
 • Goede isolatie

Nadelen kunststof voordeur

 • Lastig te repareren

Wat kost een kunststof voordeur?

Soort voordeur (h x b)
Prijs*
Offerte
Kunststof voordeur € 1.250 - 2.500

* Gemiddelde prijs voordeur kunststof, incl. btw en montage.

De kunststof voordeur prijs kan variëren, afhankelijk van de afmetingen, extra opties en het merk kunststof. Er zijn zowel duurdere als goedkope kunststof voordeuren. Wil je weten wat de kunststof voordeur prijzen zijn? Bekijk de kunststof of pvc voordeur prijs inclusief montage. Liever de exacte prijs weten van jouw nieuwe kunststof voordeur?

Prijzen kunststof voordeur vergelijken
voordeur kunststof
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw kunststof voordeuren

Mogelijkheden met kunststof voordeuren

Een kunststof voordeur brengt diverse mogelijkheden met zich mee. Zo stel je jouw kunststof voordeur helemaal samen naar eigen wens.

Soorten kunststof

Er zijn vele kunststof merken aanwezig op de markt. Deze merken hebben een eigen prijsklasse, maar ook specifieke kenmerken. Ben je benieuwd welk merk geschikt is voor jouw kunststof voordeur? Laat je adviseren door een specialist.

Beglazing

Een voordeur kan met of zonder glas worden geplaatst. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en budget. Wil je beglazing in de voordeur? Dan heb je de keuze uit soorten glas, zoals blank glas of melkglas. Of misschien staat glas-in-lood wel prachtig in je nieuwe voordeur?

Grootte van de voordeur

Voordeuren zijn beschikbaar in diverse afmetingen. Wat betreft de breedtemaat komen 83, 88 en 93 centimeter het meest voor. De hoogtematen verschillen afhankelijk van het soort woning: is het een nieuwbouwwoning of renoveer je een bestaand huis?

In nieuwbouwwoningen zijn de voordeuren meestal 231,5 cm hoog, terwijl bij renovaties ook deuren van 201,5 of 211,5 cm geplaatst kunnen worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de voordeur op maat te laten maken en zo de gewenste deur samen te stellen.

Extra opties

Eventuele extra opties bij een kunststof voordeur zijn ook van invloed op de prijs. Wil je een brievenbus in de voordeur of een huisnummer laten aanbrengen? Daarnaast speelt ook het deurbeslag een rol; welke sloten en scharnieren plaats je om de deur goed te beveiligen? En laat je ook zijlichten of een bovenlicht plaatsen?

Onderhoudsvrije voordeur Een pvc voordeur heeft maar weinig onderhoud nodig. Kunststof is een onderhoudsvrij materiaal, waardoor je weinig omkijken hebt naar de deur. Af en toe een schoonmaakbeurt is voldoende om lang te genieten van deze kunststof voordeur.
kunststof voordeur prijs

Kunststof voordeur plaatsen door ervaren vakman

Je kunt je nieuwe kunststof voordeur zelf plaatsen, maar wij raden je aan om een specialist in te schakelen. Zo weet je zeker dat de installatie goed gebeurt en heb je ook nog eens recht op garantie. Verschillende factoren zijn van invloed op de plaatsingskosten:

 • Inmeten en installeren van de voordeur
 • Eventueel verwijderen oude voordeur
 • Eventueel breekwerk in gevel
 • Uurtarief van de vakman
Besparen op reis- en afvoerkosten Kies een lokale of regionale specialist en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen: zelf het afval afvoeren.

Beste deal vinden voor nieuwe voordeur van kunststof

Een nieuwe kunststof voordeur kopen en laten plaatsen? Je kan kiezen voor een standaard voordeur of de voordeur van kunststof op maat laten maken. Besparen op de aanschaf en plaatsing? Je kan gratis voordeur offertes vergelijken via Slimster. Je komt dan in contact met regionale bedrijven en beslist zelf met wie je in zee gaat.

559 voordeur-specialisten vergelijken

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal