• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof voordeur prijzen

Kunststof voordeur prijzen

Minimale kosten € 1.150,- Maximale kosten € 2.450,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.800,-
Prijs kunststof voordeur van 211,5 x 88 cm, afhankelijk van extra opties.

Ben je op zoek naar een onderhoudsvrije, maar mooie voordeur? Een kunststof voordeur heeft meerdere voordelen, waarvan het onderhoudsvrije materiaal er één is. Wat zijn de mogelijkheden met dit materiaal en met welke prijzen moet je rekening houden?

Voordelen kunststof voordeur

 • Voordelige voordeur
 • Weinig onderhoud vereist
 • Lastig te forceren
 • Goede isolatie

Nadelen kunststof voordeur

 • Lastig te repareren
voordeur kunststof

Wat kost een kunststof voordeur?

Kunststof voordeur (h x b)
Prijs*
211,5 x 88 cm € 1.150
231,5 x 88 cm € 1.200

* Vanaf-prijs voordeur, incl. btw en montage.

De kunststof voordeur prijs kan variëren, afhankelijk van de afmetingen, extra opties en het merk kunststof. Er zijn duurdere kunststof voordeuren, maar ook kan je voordelige voordeuren van kunststof laten plaatsen. Wil je weten wat de kunststof voordeur prijzen zijn? In de tabel vind je de pvc voordeur prijs inclusief montage. Of bekijk de voordeur prijzen per materiaal.

Prijzen kunststof voordeur vergelijken

Prijsopbouw kunststof voordeuren

Materiaalkosten

De materiaalkosten zijn opgebouwd uit verschillende aspecten:

Soort kunststof

Er zijn vele kunststof merken aanwezig op de markt. Deze merken hebben een eigen prijsklasse, maar ook specifieke kenmerken. Ben je benieuwd welk merk geschikt is voor jouw kunststof voordeur? Laat je adviseren door een specialist.

Beglazing

Een voordeur kan met of zonder glas worden geplaatst. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en budget. Wil je beglazing in de voordeur? Dan heb je de keuze uit soorten glas, zoals blank glas of melkglas. Of misschien staat glas-in-lood wel prachtig in je nieuwe voordeur?

Grootte van de voordeur

Voordeuren zijn beschikbaar in diverse afmetingen. Wat betreft de breedtemaat komen 83, 88 en 93 centimeter het meest voor.

De hoogtematen verschillen afhankelijk van het soort woning: is het een nieuwbouwwoning of renoveer je een bestaand huis? In nieuwbouwwoningen zijn de voordeuren meestal 231,5 cm hoog, terwijl bij renovaties ook deuren van 201,5 of 211,5 cm geplaatst kunnen worden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de voordeur op maat te laten maken en zo de gewenste deur samen te stellen.

Extra opties

Eventuele extra opties bij een kunststof voordeur zijn ook van invloed op de prijs. Wil je een brievenbus in de voordeur of een huisnummer laten aanbrengen? Daarnaast speelt ook het deurbeslag een rol; welke sloten en scharnieren plaats je om de deur goed te beveiligen?

Onderhoudsvrije voordeur Een pvc voordeur heeft maar weinig onderhoud nodig. Kunststof is een onderhoudsvrij materiaal, waardoor je weinig omkijken hebt naar de deur. Af en toe een schoonmaakbeurt is voldoende om lang te genieten van deze kunststof voordeur.

Montagekosten

Je kan de voordeur zelf plaatsen, maar wij raden je aan om een specialist in te schakelen. Zo weet je zeker dat de installatie goed gebeurt en heb je ook nog eens recht op garantie. Verschillende factoren zijn van invloed op de plaatsingskosten:

 • Het inmeten en installeren van de voordeur
 • Eventueel verwijderen oude voordeur
 • Eventueel breekwerk in gevel
 • Het uurtarief van de vakman
Besparen op reis- en afvoerkosten Kies een lokale of regionale specialist en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen: zelf het afval afvoeren.

Bespaar op je nieuwe kunststof voordeur

Een nieuwe kunststof voordeur kopen en laten plaatsen? Je kan kiezen voor een standaard voordeur of de voordeur van kunststof op maat laten maken. Besparen op de aanschaf en plaatsing? Je kan gratis voordeur-offertes vergelijken via Slimster. Je komt dan in contact met regionale bedrijven en beslist zelf met wie je in zee gaat.

504 voordeur-specialisten vergelijken

Multi Kozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal