• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Houten voordeur prijzen

Houten voordeur prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 1.300,- Maximale kosten € 2.550,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.925,-
Gemiddelde prijs houten voordeur.

De voordeur is vaak de eerste indruk van een woning. Wil je karakter geven aan je huis en een warm welkom creëren voor gasten? Een houten voordeur geeft een authentieke en warme uitstraling aan de woning.

Voordelen houten voordeur

 • Karakteristieke uitstraling
 • Eenvoudig te schilderen & repareren
 • Veel stijlen mogelijk

Nadelen houten voordeur

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Mindere isolatie dan andere materialen

Wat kost een houten voordeur?

Soort voordeur
Prijs*
Offerte
Houten voordeur € 1.300 - 2.550

* Gemiddelde prijs voordeur hout, incl. btw en montage.

De prijs van een houten voordeur kan flink variëren. Natuurlijk speelt het soort hout een rol, maar ook de afmetingen en eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs. In de tabel vind je de houten voordeur prijzen inclusief montage. Bekijk ook de voordeur prijzen van de andere materialen. Op zoek naar de concrete prijs van de houten voordeur die je in gedachten hebt?

Prijzen houten voordeur vergelijken
houten voordeur met zijlicht
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw houten voordeur

Mogelijkheden met houten voordeuren

Wil je een houten voordeur plaatsen in je woning? Je hebt dan de keuze uit diverse mogelijkheden en kunt je voordeur helemaal naar wens samenstellen.

Soort hout

Een houten voordeur kan gemaakt worden van verschillende houtsoorten. Vaak wordt er gekozen voor een hardhouten voordeur, zoals een eikenhouten voordeur. Ga je voor een massief houten voordeur of een vlakke deur?

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Beglazing

Een houten voordeur kan met of zonder glas worden geplaatst. Ga je voor glas, dan heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Ga je voor een groot raam of een raam met roeden? Plaats je blank glas, melkglas of misschien wel glas-in-lood?

Ontdek meer over beglazing

Afmetingen voordeur hout

Voordeuren van hout zijn verkrijgbaar in diverse maten. Voor nieuwbouwwoningen zijn andere regels opgenomen in het Bouwbesluit dan wanneer je bestaande woningen renoveert. De meest voorkomende maten zijn:

Hoogte voordeur

 • 201,5 of 211,5 cm bij renovatie
 • 231,5 cm bij nieuwbouw

Breedte voordeur

 • 83, 88 of 93 cm bij nieuwbouw of renovatie

Natuurlijk kan je ook een houten voordeur op maat laten maken.

Extra mogelijkheden

Wil je een huisnummer op de houten voordeur hebben of ook een brievenbus in de deur verwerken? Dat zie je ook terug in de houten voordeur prijs. Wil je een landelijke houten voordeur? Ga dan voor een deur met planchetten.

Daarnaast is het deurbeslag erg belangrijk, want je wilt geen ongenode gasten in huis. Advies van een ervaren vakman kan je helpen bij het maken van de juiste keuze wat betreft hang- en sluitwerk.

Onderhoud houten voordeur Een houten voordeur geeft karakter aan de woning, maar vergt wel regelmatig onderhoud. Eens in de paar jaar heeft de voordeur een schilderbeurt nodig. Ook raden we aan de houten voordeur regelmatig te reinigen om de levensduur te verlengen.
voordeur hardhout
klassieke voordeur hout
houten voordeur

Houten voordeur plaatsen door ervaren vakman

Wil je zeker zijn dat de voordeur correct geïnstalleerd wordt? Laat de installatie dan over aan een betrouwbare en ervaren vakman. De montagekosten zijn opgebouwd uit:

 • Het inmeten en installeren van de voordeur
 • Eventueel verwijderen oude voordeur
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reis- en afvoerkosten Kies een regionaal bedrijf via Slimster om de voorrijkosten van de vakman in de hand te houden. Een andere eenvoudige manier om te besparen: zelf het afval afvoeren.

Beste deal vinden voor nieuwe houten voordeur

Laat je nieuwe houten voordeur helemaal naar wens monteren. Je kan gratis voordeur offertes vergelijken via Slimster en zo flink besparen. Leg de prijsopgaven van regionale bedrijven naast elkaar en beslis zelf wie de opdracht krijgt.

Direct 562 deur-bedrijven vergelijken

Multi Kozijn
Provilla deuren & kozijnen
Opweg Kozijn & puien
Alkuplus deuren & puien
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal