Wanneer kan je jouw huis versieren voor kerst?

Wanneer kan je jouw huis versieren voor kerst?

Henrieke Hahn
Product Specialist
clock 2 nov. 2018 00:00
edit 14 nov. 2019 15:00

Hoe vroeg haal jij je kerstversiering tevoorschijn? Staat jouw kerstboom al vanaf begin november in de woonkamer of zet jij hem pas vlak voor de feestdagen op? We zochten voor je uit wanneer je traditioneel gezien de kerstboom mag opzetten en vertellen je waarom het beter is om de kerstversiering lekker vroeg op te hangen.

Wanneer mag je de kerstboom traditioneel opzetten?

Er staat niets vast, maar volgens de ongeschreven regels duurt de kerstperiode van 21 december tot en met 6 januari (Driekoningen). Dit was vroeger ook de tijd waarin de meeste woonkamers met kerstbomen waren gevuld.

Tegenwoordig wordt er nog weinig waarde gehecht aan deze ongeschreven regel. Waar mensen voorheen dachten dat het ongeluk bracht om de kerstboom voor Driekoningen af te tuigen, is het tegenwoordig steeds vaker: vroeg opzetten, vroeg aftuigen.

kerstversiering ophangen

Vroeg versieren maakt gelukkiger

Ben jij een grote fan van de feestdagen en wil jij het liefste de kerstboom opzetten zodra de eerste bladeren van de bomen vallen? Dan hebben we goed nieuws voor jou: mensen die hun kerstversiering vroeg ophangen zijn gelukkiger.

Dit blijkt uit een Amerikaanse studie die gepubliceerd is door het Journal of Environmental Psychology. Dit onderzoek onder Amerikaanse huiseigenaren toont aan dat de kerstversiering voor een feestsfeer zorgt die herinneringen oproept.

vroeg kerstversiering ophangen
woning vroeg versieren
huis versieren kerst
vanaf wanneer kerstversiering
huis kerst versieren
kerstversiering in huis
Toon alle afbeeldingen

Sociaal betrokken dankzij kerstversiering

Niet alleen komt uit het onderzoek naar voren dat kerstversiering je gelukkiger kan maken, maar het versieren van je woning heeft ook voordelen ten opzichte van je omgeving.

Bewoners van versierde woningen werden socialer en toegankelijker gevonden dan de bewoners van onversierde huizen. Kerstversiering lijkt dus een positieve invloed te hebben op het mentale én sociale welzijn van mensen.

Ben jij klaar voor de feestdagen?

Meer weten over de kersttrends van 2021? Of lees andere leuke artikelen over alles in en rondom de woning. Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.