Subsidie voor een groene tuin aanleggen?

Pascal van de Beek
Product Specialist
1 minuten

Kun je in 2023 subsidie krijgen voor het aanleggen van een groene tuin of het aanbrengen van een groendak? Steeds meer gemeenten verstrekken een subsidie voor de plaatsing van groendaken en voor het vergroenen van de tuin.

Subsidie vergroening tuin of dak

Per gemeente of provincie verschillende de beschikbare subsidies en ook de voorwaarden. Via de Groenesubsidiewijzer krijg je een actueel overzicht te zien met de beschikbare subsidies in jouw gemeente. Je kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor:

Groene tuin laten aanleggen?
Vind beste hovenier
groen subsidie
subsidie voor groene tuin
subsidie tegels uit tuin
Toon alle afbeeldingen

Waarom subsidie voor het vergroenen van een tuin?

Sommige gemeenten stimuleren het vergroenen van een tuin door subsidies te geven. Zo geeft een groene tuin meer verkoeling en doordat planten een deel van het regenwater opvangen verminderd dit wateroverlast. Een duurzame tuin voorkomt de gevolgen van klimaatverandering, zoals droogte, hitte en extreme neerslag.

Subsidie tuin vergroenen samen met buren aanvragen

Voor een bepaald aantal subsidies gelden voorwaarden omtrent het aantal vierkante meters dakoppervlak. Vanaf een minimaal aantal vierkante meters kom je pas in aanmerking voor een subsidie voor bijv. het aanleggen van een groen dak. Is jouw dakoppervlak te klein om in aanmerking te komen? Dan is het verstandig om de subsidie samen met je buren aan te vragen.

Meer informatie over groendak?
Groendak prijzen

Subsidie laten regelen door vakman?

Of er een lokale subsidie beschikbaar is en wat de voorwaarden zijn, verschilt per gemeente. Je kunt via de Groenesubsidiewijzer informeren naar de mogelijkheden in jouw gemeente. Of schakel een lokale hovenier in voor een tuin vergroenen of groendak aanbrengen. Een hovenier is namelijk ook op de hoogte van de beschikbare subsidies in jouw regio.

Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

Brouwer de Koning Tuinaanleg & Onderhoud
Heel Nederland Groen Hoveniersbedrijf
Sals hoveniers
Smit Totaal Service tuinman
Schroeven Hoveniers
Hoveniersbedrijf de Wild diensten
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal