Wat kost een thuisaccu plaatsen?

Minimale kosten € 3.000
Gemiddelde kosten € 7.000
Maximale kosten € 15.000
Gemiddelde thuisaccu prijs, incl. montage en btw.

Wil je een thuisaccu plaatsen en duurzaam wonen? Met een thuisaccu kun je je eigen opgewekte zonnestroom opslaan en gebruiken om huishoudelijke apparaten te voorzien van stroom. Je kunt ervoor kiezen om de beste thuisaccu zelf te kopen en te plaatsen, maar het is verstandiger om deze door een erkende installateur te laten plaatsen.

Maar wat kost een thuisaccu? Op deze pagina vind je alle thuisaccu kosten.

Wat zijn de kosten van een thuisaccu installeren?

wat kost een thuisaccu
Gem. energieverbruik Huishouden Capaciteit Gem. prijs*
2.000 kWh per jaar 1 persoon 4 kWh € 2.000 - 6.000
3.000 kWh per jaar 2 personen 6 kWh € 3.000 - 9.000
3.500 kWh per jaar 3 personen 7 kWh € 3.500 - 10.000
4.000 kWh per jaar 4 personen 8 kWh € 4.000 - 12.000
4.500 kWh per jaar 5 personen 9 kWh € 4.500 - 13.000
5.000 kWh per jaar 6 personen 10 kWh € 5.000 - 15.000

* Gemiddelde kosten beste thuisbatterij, inclusief installatie en installatiemateriaal.

Thuisaccu prijzen vergelijken is niet makkelijk. Zo wordt er een gemiddelde thuisaccu prijs per stuk genoemd, maar vindt je ook een thuisbatterij prijs per kWh.

Wil je de thuisbatterij prijzen vergelijken met elkaar, maar verschilt de capaciteit van de thuisbatterij? Tip: kijk dan altijd naar de thuisaccu prijs per kWh.

Wat is de thuisaccu prijs per kWh?

Thuisaccu merken Energieopslag Prijs Prijs per kWh (Prijs / Energieopslag)
Tesla 14 kWh € 6.900 € 492
LG 6,5 kWh € 3.900 € 600
Nissan 4,2 kWh € 4.000 € 952
Solarwatt 4,4 kWh € 5.600 € 1.272
Fenecon 3 kWh € 4.290 € 1.430
Sonnenbatterie 4 kWh € 5.900 € 1.475

Als je alleen kijkt naar de totaalprijs per thuisaccu, dan lijkt de thuisaccu van LG de beste optie. Maar de capaciteit van de thuisaccu’s verschilt en kan het dus lastig vergelijken zijn. Door de thuisaccu prijs per kilowattuur te berekenen, kun je thuisaccu’s beter met elkaar vergelijken.

Wat kost thuisaccu plaatsen door vakman?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Thuisaccu plaatsen door installateur € 500 - 2.500

* Gemiddelde prijs thuisaccu installeren, incl. btw.

De kosten van een thuisaccu kunnen flink verschillen per merk thuisaccu en tussen meerdere installateurs. Het is daarom verstandig om meerdere thuisbatterij prijzen te vergelijken. De thuisbatterij kosten zijn afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

 • Capaciteit thuisaccu
 • Merk thuisaccu
 • Ingebouwde omvormer
 • Rendement thuisaccu
 • Zelf doen of laten plaatsen
 • Uurtarief installateur
Geschikte thuisaccu laten plaatsen?
Gratis offertes
thuisaccu prijzen

Prijsopbouw thuisaccu installeren

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten

Wat is de capaciteit van een thuisaccu?

De energie opslag van een thuisaccu is het belangrijkste onderdeel van de thuisaccu, waardoor een groot deel van de thuisbatterij prijs hier afhankelijk van is. Je kunt de opslagcapaciteit van bepaalde thuisaccu’s uitbreiden tot wel 240 kWh of meer. De meeste thuis accu’s zullen een opslagcapaciteit hebben tussen de 2 - 30 kWh.

Thuisaccu met de meeste capaciteit laten plaatsen?
Gratis offertes

Omvormer bij een thuisaccu

Een andere rol die de totaalprijs van een thuisaccu bepaald is een ingebouwde omvormer. Een thuisaccu met geïntegreerde omvormer is geschikt voor situaties waarbij er een thuisaccu en zonnepanelen geplaatst worden.

Er zijn ook thuisaccu’s zonder omvormer en is geschikt wanneer er al een omvormer aanwezig is. De thuisaccu wordt dan tussen de bestaande omvormer en zonnepanelen geplaatst.

WIl je een thuisaccu met zonnepanelen plaatsen? Vraag dan vrijblijvend zonnepanelen offertes aan en voeg thuisaccu offertes bij als extra optie.

Welke merken thuisaccu’s zijn er?

Er zijn al verschillende thuisbatterijen beschikbaar, voornamelijk van fabrikanten van elektrische auto’s. Dit heeft ook invloed op de kosten van een thuisaccu, waarbij bijv. de kosten van een Tesla Powerwall hoger zijn dan die van de Nissan Xstorage.

Op zoek naar de beste keuze?
Beste thuisaccu
laadcycli thuisaccu

Wat is het rendement van een thuisaccu?

Het aantal laadcycli van een thuisaccu bepaalt de levensduur. Na een aantal laadcycli van een thuisaccu ontstaat er een verlies tot ongeveer 20%. Goedkopere thuisaccu’s kunnen een verlies hebben van zelfs 50%.

Wat is het ontladingspercentage van een thuisaccu?

Het percentage van een thuisbatterij dat is ontladen ten opzichte van de totale capaciteit wordt ook wel ontladingsdiepte of Depth of Discharge (DoD) genoemd. Hoe vaker een thuisaccu wordt opgeladen en ontladen, hoe korter de levensduur van de thuisaccu zal zijn. Veel thuisbatterijen geven daarom een aanbevolen DoD voor een optimale prestatie van de thuisaccu.

Waarom thuisaccu monteren door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale specialisten

Een thuisaccu installeren is niet eenvoudig en we raden je aan dit niet zelf te doen. Een ervaren vakman heeft verstand van zaken en kan de installatie snel en correct uitvoeren. Ook kan hij je goed adviseren over de beste thuisaccu maar ook de eventuele financieringsvorm of subsidies, zoals de SEEH subsidie.

Vergelijk meerdere bedrijven met elkaar op prijs en kwaliteit. Heb je een bedrijf op het oog voor een thuisaccu met montage? Ga op zoek naar referenties en laat het bedrijf altijd langskomen voor een eerste afspraak.

Thuisaccu laten plaatsen?
Thuisaccu offertes
prijs thuisaccu

Krijg ik garantie op een thuisaccu?

Er zijn verschillende soorten garanties wanneer je een thuisaccu door een vakman laat plaatsen.

Productgarantie thuisbatterijen

Deze productgarantie is van invloed op de thuisaccu. Het gaat hier niet op een geleidelijke achteruitgang van de capaciteit, maar op defecten op het product. Op thuisaccu’s is 5 - 10 jaar productgarantie normaal, maar er zijn ook fabrikanten die 14 jaar of meer aanbieden.

Module garantie thuisbatterijen

Een andere garantie die vaak voor thuisbatterijen aangeboden wordt is garantie op de modules van de thuisbatterij. Vaak wordt hier tot 15 jaar garantie op gegeven, maar hogere langere termijnen zijn ook mogelijk.

Installatiegarantie thuisaccu

Laat je de thuisaccu monteren door een vakman, dan krijg je vrijwel altijd garantie op de installatie. Deze garantie verschilt per vakman en het is daarom verstandig om meerdere thuisaccu offertes op te vragen en te vergelijken.

Slim besparen op thuisaccu kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe thuisaccu kopen en plaatsen

Wat kost een thuisaccu plaatsen?

Wil je een nieuwe thuisaccu kopen en laten plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend thuisaccu offertes aan via Slimster en vergelijk vakmannen uit jouw regio op basis van prijs, kwaliteit en service. Bepaal vervolgens zelf welke vakman jouw nieuwe thuisaccu gaat plaatsen.

Direct ervaren thuisaccu installateurs vergelijken

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een thuisaccu plaatsen?