Zonneplan thuisbatterij

Marvin Grouw
Content Manager
5 minuten

Thuisbatterij Nexus is de thuisaccu van Zonneplan en is ontwikkeld om een hoog rendement te behalen. Zo kun je automatisch verdienen aan netstabilisatie en zelf de allergoedkoopste stroom gebruiken door de slimme batterij. Dit komt de terugverdientijd van je thuisaccu ten goede. Zonneplan Powerplay is het AI-gedreven energieplatform dat de complexe wereld van energiemarkten verbindt met jouw thuisbatterij. Hiermee worden op basis van real-time data volautomatisch inkomsten gegenereerd door netstabilisatie.

Over het merk Zonneplan

Zonneplan, een pionier op het gebied van duurzame energie, heeft een indrukwekkende reis doorgemaakt sinds de oprichting in 2012. De onderneming begon als een gedreven team van visionairen met een gedeelde missie: hernieuwbare energie toegankelijk maken voor iedereen. Door de jaren heen heeft Zonneplan zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler op de markt, met duizenden succesvolle zonne-energie-installaties op zijn naam.

Echter, de evolutie stopte niet bij zonnepanelen alleen. Zonneplan blijft voorop lopen in duurzame innovatie, en hun nieuwste pronkstuk is de Zonneplan thuisbatterij. Dit geavanceerde accusysteem stelt huishoudens in staat om de opgewekte zonne-energie op te slaan voor later gebruik, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Met de Zonneplan Nexus thuisbatterij worden klanten minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en maximaliseren ze hun eigen energiegebruik.

Het is een volgende stap in de missie van Zonneplan om duurzame energie niet alleen toegankelijk te maken, maar ook om het efficiënt en rendabel te benutten voor een groenere toekomst.

Op zoek naar de beste thuisaccu van 2024?
Beste thuisbatterij

Zonneplan Nexus thuisbatterij

De Zonneplan thuisbatterij is sinds kort beschikbaar in Nederland. Het is een slimme thuisaccu die ervoor zorgt dat jouw terugverdientijd korter is dan bij andere thuisbatterijen. De Nexus thuisbatterij genereert namelijk automatisch inkomsten door stabilisatie van het stroomnet en zorgt ervoor dat jij zelf de allergoedkoopste stroom gebruikt. Voor het hoogste rendement koppel je de thuisaccu van Zonneplan met zonnepanelen. Maar dit slimme accusysteem behaalt ook rendement zonder een pv-installatie. Hij is namelijk zo slim om alleen te laden bij de laagste stroomprijs, waardoor je altijd bespaart.

De opslagcapaciteit van de Nexus thuisbatterij begint bij 10 kWh tot zelfs 20 kWh. De Zonneplan thuisaccu biedt een hoge capaciteit en is zeer efficiënt. Deze high-end LFP-batterij (lithium-ijzerfosfaat) is bovendien zeer milieuvriendelijk door het ontbreken van kobalt en nikkel. Zonneplan Nexus voldoet aan de allerhoogste veiligheidsstandaarden. Je koopt bij Zonneplan dus een zeer veilige thuisaccu.

Dynamic Load Balancing zorgt ervoor dat het laadvermogen van de Zonneplan thuisbatterij automatisch wordt afgestemd op jouw energieverbruik. Hierdoor zorgt het systeem voor een hoger rendement en wordt stroomuitval in huis voorkomen.

zonneplan nexus thuisbatterij

Zonneplan thuisbatterij prijs

Benieuwd naar de thuisaccu prijs bij Zonneplan? Je hebt de keuze uit drie verschillende modellen, namelijk de Zonneplan Nexus 10 kWh, Zonneplan Nexus 15 kWh en Zonneplan Nexus 20 kWh. De prijs van een Zonneplan thuisbatterij ligt tussen de € 5.990 en € 7.990 exclusief btw. Hoewel er nog geen thuisaccu subsidie in Nederland is, kun je als particulier in veel gevallen wel de 21% btw terugvragen.

Prijs (ex btw en montage) vanaf:
Zonneplan Nexus 10 kWh € 1.700
Zonneplan Nexus 15 kWh € 1.700
Zonneplan Nexus 20 kWh € 1.700

Benieuwd naar de kosten inclusief installatie?

Bekijk hier alle thuisaccu prijzen van 2024
Thuisbatterij prijs

Nexus 10 kWh, 15 kWh en 20 kWh thuisaccu

Je kunt de Zonneplan Nexus thuisbatterij kopen in verschillende capaciteiten en zelf configureren via hun website. Zo kun je aangeven welke batterijaansluiting je wil en welk installatiepakket je nodig hebt. Hieronder vind je meer informatie en specificaties van de verschillende Nexus thuisbatterijen.

Nexus 10 kWh Nexus 15 kWh Nexus 20 kWh
Opslagcapaciteit 10 kWh 15 kWh 20 kWh
Type batterij Lithium-ion Lithium-ion Lithium-ion
IP-certificatie IP55 IP55 IP55
Maximum efficiëntie 95% 95% 95%
Aantal laadcycli 6000 6000 6000
Werktemperatuur -10 tot 50 C -10 tot 50 C -10 tot 50 C
Afmeting (bxdxh) 54 x 35 x 53 cm 54 x 35 x 70 cm 54 x 35 x 87 cm
Gewicht 92 kg 131 kg 170 kg
Garantie 7 jaar 7 jaar 7 jaar

Voordelen Zonneplan Nexus thuisbatterij

Wil jij een Zonneplan thuisbatterij laten installeren? Dan profiteer je van een aantal mooie voordelen voor de opslag van zonne-energie.

  • Verdien aan netstabilisatie: De groei van hernieuwbare energie veroorzaakt onbalans op het stroomnet. Netstabilisatie lost dit op door groene stroom op te slaan en later te gebruiken of terug te leveren. Dit optimaliseert eigen gebruik tegen de laagste tarieven en teruglevering tegen de hoogste. Dynamische uurprijzen op day-ahead- en onbalansmarkten spelen hierbij een rol. Hoewel rendement op day-aheadmarkt al mogelijk is, biedt de onbalansmarkt aanzienlijk hogere winstkansen door fluctuerende stroomprijzen per kwartier of zelfs per minuut.
  • Verminder wijkbelasting: Nederland leidt in zonnepanelen, maar congestieproblemen op het stroomnet nemen toe door piekbelasting. Zonneplan's thuisbatterij biedt een oplossing door zonnestroom op te slaan, lokaal het net te ontlasten, en pieken af te vlakken. Ook zonder eigen zonnepanelen kan men buurtzonnestroom opslaan, gebruiken of terugleveren, verminderend de behoefte aan grijze stroom en resulterend in een rendabel voordeel.
  • Dynamic Load Balancing: De Zonneplan Nexus thuisbatterij garandeert maximaal rendement. Met Dynamic Load Balancing wordt het vermogen van de thuisbatterij aangepast aan de maximale belasting van de hoofdaansluiting, waardoor optimale samenwerking tussen laadpaal, zonnepanelen en batterij wordt bereikt voor maximaal profijt zonder stroomuitval.
  • Hoge capaciteit: De Zonneplan thuisbatterij biedt een hoge opslagcapaciteit voor zonnestroom. Je kunt namelijk kiezen uit Nexus 10 kWh, 15 kWh of zelfs 20 kWh. Hierdoor kun je zeer veel opgewekte stroom opslaan in het accusysteem van Zonneplan.
  • Korte terugverdientijd: de innovatieve Nexus thuisbatterij van Zonneplan is uitgerust met veel slimme functies. Hierdoor maximaliseert hij de besparingen en opbrengsten voor je. Dit zorgt ervoor dat je de Zonneplan thuisbatterij al met 5 jaar hebt terugverdiend.
  • Zonneplan Powerplay: Het AI-algoritme van Zonneplan Powerplay berekent automatisch wat het beste moment is om de batterij op te laden en te ontladen. Zo ligt het rendement hoger dan bij alle andere thuisbatterijen.
nexus thuisbatterij zonneplan

Zonneplan Powerplay

Uniek aan de Nexus thuisbatterijen is dat ze werken op een AI-gedreven energieplatform. Dit platform heeft Zonneplan Powerplay en genereert extra inkomsten én besparingen voor je. Powerplay voert real-time analyses uit voor stroomoptimalisatie. Op basis van alle data stuurt Powerplay automatisch jouw Zonneplan apparaten aan voor het maximale rendement. Omdat Powerplay volledig automatisch de beste strategie kiest, ligt het rendement tot wel 2,5 x hoger dan bij een thuisbatterij die alleen op dynamische stroomprijzen laadt.

Nexus thuisbatterij laten installeren door erkende installateur?

Zonneplan thuisbatterij

Wil je profiteren van duurzame energieopslag met een Zonneplan thuisaccu? Vraag dan nu gratis thuisaccu offertes aan bij Slimster en ontdek de beste deals op de markt. Het vergelijken van offertes is cruciaal om de hoogste kwaliteit te vinden en tegelijkertijd kosten te besparen. Door verschillende aanbiedingen te bekijken, krijg je inzicht in prijsverschillen en specifieke features van thuisaccu's. Slimster verbindt je met betrouwbare installateurs, waardoor je niet alleen de perfecte oplossing voor jouw behoeften vindt, maar ook eenvoudig geld kunt besparen.

Gratis Zonneplan thuisaccu offertes vergelijken?

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Zonneplan thuisbatterij