Thuisaccu merken

Marvin Grouw
Content Manager
4 minuten

Een thuisaccu helpt je besparen op je energierekening door het zelfverbruik van je opgewekte zonne-energie te optimaliseren. Met een thuisbatterij sla je de opgewekte stroom van je zonnepanelen op en gebruik je dit op een later moment. Normaliter gebruik je slechts 30-50% van de zonnestroom zelf. Door een thuisbatterij te gebruiken verhoog je dit eigen verbruik tot wel 60-80%. Maar welke thuisbatterij merken worden verkocht in Nederland? En welke merken produceren betrouwbare accusystemen met een hoog rendement en lange levensduur? Bij Slimster vergelijk je de beste thuisaccu merken!

Vergelijk hier de actuele thuisaccu prijzen 2024
Thuisbatterij kosten

Welke thuisaccu merken zijn betrouwbaar?

Bij het vergelijken van thuisaccu's heb je de keus uit verschillende merken. Benieuwd naar betrouwbare thuisbatterij merken? Accu's die in Nederland veel geplaatst worden zijn onder andere van Tesla, Solax, LG, SolarWatt, Samsung, Mercedes en Ikea. Thuisbatterijen verschillen onderling per type, capaciteit en prijs. Laat je adviseren door een betrouwbare specialist via Slimster om het beste thuisaccu merk voor jouw situatie te vinden.

Bij Slimster kun je onder andere de onderstaande merken vergelijken:

  • Tesla thuisbatterij
  • Growatt thuisbatterij
  • SolarEdge thuisbatterij
  • Ikea thuisbatterij
  • Zonneplan thuisbatterij
  • Enphase thuisbatterij
  • Sessy thuisbatterij

Gratis thuisbatterij offertes ontvangen?

Tesla Powerwall thuisaccu

De Tesla Powerwall thuisbatterij is een accu van hoogwaardige kwaliteit en de eerste versie is ontwikkeld in 2015. De Tesla Powerwall 2 kwam in 2016 op de markt en dit is het model dat vaak in Nederland geplaatst wordt. De Powerwall is ontworpen om huiseigenaren te voorzien van een efficiënte en duurzame energieopslagoplossing. De Tesla Powerwall heeft een capaciteit van 14 kWh en een ontladingsdiepte van 100%. Dit betekent dat je de accu volledig kunt ontladen voordat je hem weer moet opladen.

thuisbatterij merken vergelijken

Growatt thuisaccu

De Growatt thuisbatterijen zorgen ervoor dat jij optimaal gebruik kunt maken van de stroom opgewekt door je zonnepanelen. Dit accusysteem werkt perfect samen met een Growatt hybride omvormer en kan gekoppeld worden aan een energiemanagement- en monitoringssysteem. Zo houd je makkelijk in de gaten hoeveel stroom je verbruikt en hoeveel er nog opgeslagen zit in je thuisaccu. De kobaltvrije lithium-ijzerfosfaat batterij is bovendien erg veilig.

SolarEdge thuisaccu

De SolarEdge thuisbatterij is zeer efficiënt en slaat overtollige zonne-energie op om je huis van stroom te voorzien wanneer dit nodig is. De Back-up interface zorgt ervoor dat je dit accusysteem als noodstroomvoorziening kunt gebruiken. Bij stroomuitval zal de SolarEdge thuisaccu inschakelen om je huishoudelijke apparatuur van stroom te voorzien. Je kunt de batterijen van SolarEdge aansluiten op de SolarEdge Home Wave en Hub-omvormers. Ze voldoen aan de UL959540A-test voor brandveiligheid.

Ikea thuisaccu

Al sinds 2017 verkoopt Ikea zonnepanelen en nu kun je ook bij Ikea terecht voor een thuisbatterij in België. Ze werken hiervoor samen met SVEA Solar en Huawei. Je hebt de keus uit twee verschillende thuisbatterijen, namelijk een model met 5 kWh opslagcapaciteit en een model met 10 kWh capaciteit. Ikea produceert veilige thuisaccu's die je kunt opladen met stroom van je zonnepanelen, maar ook via het energienetwerk. Ikea België verkoopt deze thuisaccu sinds 2021, maar in Nederland heeft Ikea dit accusysteem nog niet in de winkels liggen.

Zonneplan thuisaccu

Thuisbatterij Nexus is de thuisaccu van Zonneplan en is ontwikkeld om een hoog rendement te behalen. Zo kun je automatisch verdienen aan netstabilisatie en zelf de allergoedkoopste stroom gebruiken door de slimme batterij. Dit komt de terugverdientijd van je thuisaccu ten goede. Zonneplan Powerplay is het AI-gedreven energieplatform dat de complexe wereld van energiemarkten verbindt met jouw thuisbatterij. Hiermee worden op basis van real-time data volautomatisch inkomsten gegenereerd door netstabilisatie.

zonneplan thuisbatterij nexus

Enphase thuisaccu

Enphase is een betrouwbaar merk voor alles-in-een batterijopslag. De Enphase IQ Batteries bieden een slimme omvormer, thuisbatterij en online beheersoftware in een pakket. Het Enphase Energy System (EMS-systeem) zorgt ervoor dat jij zoveel mogelijk groene stroom zelf kunt gebruiken. Hierdoor bespaar je op je energierekening, haal je meer rendement uit je zonnepanelen én draag je bij aan een beter milieu. Er bestaan 2 soorten Enphase IQ-batterijen: de Enphase IQ Encharge 3T en Enphase Encharge 10T.

Sessy thuisaccu

De Sessy thuisbatterij is een van de best verkopende slimme thuisbatterij in Nederland. Met dit accusysteem voor je zonnepanelen kun je zelf opgewekte groene stroom opslaan, waardoor je ook in de avonduren je eigen stroom gebruikt. Alle software en hardware wordt door Sessy in Nederland ontwikkeld, zij produceren hun thuisbatterij namelijk in Andelst. Mooi voordeel van de Sessy thuisaccu is dat hij geschikt is voor alle PV-omvormers.

Wat zijn de beste thuisbatterij merken?

We snappen dat jij op zoek bent naar het beste thuisbatterij merk. Helaas bestaat zoiets niet, want welk merk de beste thuisbatterij maakt kan verschillen per persoon en huishouden. Factoren als je maximale budget, totale opslagcapaciteit en verbruikspatroon spelen allemaal een rol hierin. Op deze pagina hebben we een aantal betrouwbare thuisaccu merken laten zien. Je kunt deze informatie gebruiken bij het vergelijken van installatiebedrijven en hun prijsopgaven. Staar je echter niet blind op 1 merk en laat je vooral adviseren door een ervaren installateur over welk merk en type accusysteem het best past bij jouw woning en situatie.

Benieuwd naar de beste thuisbatterijen van 2024?
Beste thuisaccu

Advies over thuisaccu merken door erkende installateur

Thuisaccu merken

Op zoek naar een thuisbatterij van een betrouwbaar merk? Bij Slimster kun je gemakkelijk thuisaccu installateurs vergelijken op kennis, service, kosten en kwaliteit. Vraag gratis thuisaccu offertes aan en kom direct in contact met professionals uit jouw regio. De vakman kan jou advies geven over goede thuisbatterij fabrikanten en uitleggen welke accu het meest geschikt is voor jouw woning, zonnepanelen installatie en energieverbruik. Zo bespaar je op de totale kosten inclusief montage en geniet je van een hoge kwaliteit thuisaccu met lange levensduur.

Direct gratis thuisbatterij offertes vergelijken

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Thuisaccu merken