Hoe beste zonne-energie opslaan?

Marvin Grouw
Content Manager
3 minuten

Heb jij zonnepanelen op je dak liggen en wil je efficiënter met de opgewekte stroom omgaan? Het zelf stroom opslaan thuis is dan een goede stap. Zo lever je minder elektriciteit terug naar het stroomnet en verhoog je het zelfgebruik. Maar hoe kun je het beste zonne-energie opslaan? Slimster legt het je graag uit op deze pagina!

waarom zonne-energie opslaan

Waarom zelf stroom opslaan thuis?

Energie opslaan thuis heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel van zonnestroom thuis opslaan is dat je het zelfgebruik van je opgewekte stroom verhoogt. Met een thuisbatterij bijvoorbeeld sla je de opgewekte stroom van je zonnepanelen op en gebruik je dit op een later moment. Normaliter gebruik je slechts 30-50% van de zonnestroom zelf. Door een thuisbatterij te gebruiken verhoog je dit eigen verbruik tot wel 60-80%.

Hierdoor ben je minder afhankelijk van het stroomnet en daalt je energierekening nog verder. Stroom opslaan thuis biedt de mogelijkheid om in de avonduren en nacht je zelf opgewekte stroom te gebruiken. Normaliter was je op deze momenten aangewezen op je stroomleverancier.

Een andere reden om zelf zonne-energie op te slaan is het creëeren van een noodstroomvoorziening voor thuis. Bij stroomuitval of een andere storing krijgen je huishoudelijke apparaten stroom geleverd uit de batterij. Je hebt dus nooit meer last van uitvallende apparaten bij een stroomstoring.

Zelf stroom opwekken en opslaan?

Hoe het beste zonne-energie opslaan?

De beste manier van stroom opslaan thuis is met een thuisaccu. Deze accusystemen voor zonnepanelen bieden jou de mogelijkheid om zelf elektriciteit op te wekken en op te slaan. Een thuisbatterij is de beste manier om energie van zonnepanelen op te slaan, waardoor je in de zonnige maanden volledig onafhankelijk kan zijn van het stroomnet. Elke thuisaccu (of omvormer) bepaalt zelf of stroom van een accu wordt gebruikt voor huishoudelijke apparaten, opslaan zonne-energie/laden van de thuisaccu of terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Het laten installeren van een thuisbatterij voor stroom opslaan is een flinke investering. Daarom is het belangrijk om je te laten adviseren over de mogelijkheden om te bepalen of een batterij voor jouw situatie interessant is. Je hebt de keus uit verschillende soorten thuisbatterijen, merken, levensduur van de thuisaccu en diverse capaciteiten.

Benieuwd naar de kosten van zelf stroom opslaan met een thuisaccu?
Thuisbatterij prijs
opgewekte stroom opslaan met batterij

Thuisbatterij voor zonnepanelen energie opslag

Een slimme thuisbatterij is ideaal voor het opslaan van zonne-energie thuis. Deze batterijsystemen werken namelijk met een hybride omvormer die opgewekte gelijkstroom kan opslaan en vervolgens kan omzetten in wisselstroom als je apparaten in huis elektriciteit nodig hebben. Door zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij kun je energie opslaan en op een later moment gebruiken.

Er bestaan verschillende soorten thuisbatterijen zoals zoutwater batterijen, lithium-ion batterijen en loodzuur batterijen. Op basis van jouw situatie en energieverbruik kun je bepalen welk type accu je nodig hebt en hoeveel opslagcapciteit gewenst is. Wil jij opgewekte stroom opslaan met een thuisaccu? Laat je goed adviseren door een betrouwbare installateur via Slimster. De bij ons aangesloten thuisaccu bedrijven kunnen je advies op maat geven en helpen bij het optimaliseren van zonne-energie opslag thuis.

Op zoek naar de beste thuisbatterij voor energie opslaan?
Beste thuisaccu

Vergelijk gratis offertes voor energie opslaan thuis

Hoe beste zonne-energie opslaan?

Wil je profiteren van de voordelen van zelf opgewekte zonne-energie opslaan en je energierekening verlagen? Vraag dan nu gratis thuisaccu offertes aan bij Slimster! Vergelijk eenvoudig prijzen en services van verschillende thuisaccu installateurs, zodat je de beste deal vindt die past bij jouw behoeften en budget. Met een thuisaccu kun je de opgewekte stroom opslaan voor later gebruik, waardoor je minder afhankelijk bent van het energienetwerk en kosten bespaart. Wacht niet langer en start vandaag nog met het verduurzamen van je woning met behulp van Slimster!

Direct betrouwbare thuisaccu installateurs vergelijken

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Hoe beste zonne-energie opslaan?