• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Terrasoverkapping met doek

  Terrasoverkapping met doek

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Wil je een voordelige terrasoverkapping? Dan is een overkapping met doek een goed idee. Je bepaalt zelf welk framemateriaal en welk soort doek je wilt hebben. Doeken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en formaten. Je kunt kiezen voor een uitschuifbaar doek, waarmee je de zon kunt toelaten of een vast doek, zodat je altijd beschermd bent tegen de zon. Kies je voor een waterdicht doek, dan zit je ook beschermd tegen regen. Een terrasoverkapping met doek wordt ook wel een pergola genoemd, omdat je het doek dak bij slechte weersomstandigheden kunt verwijderen.

  Voordelen overkapping met doek

  • Goedkoop
  • Eenvoudig en snel plaatsbaar
  • Veel mogelijkheden in kleur, vorm, maat en soort
  • Ook uitschuifbare variant mogelijk
  • Bescherming tegen zon en soms regen

  Nadelen overkapping met doek

  • Niet goed bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Moet binnengehaald bij vorst en hagel
  • Minder duurzaam
  Vrijstaande overkapping met doek

  Wat kost een overkapping met doek?

  De prijs van een terrasoverkapping met doek hangt af van:

  • Soort overkapping
  • Formaat overkapping
  • Soort doek

  Soort overkapping met doek

  Type overkapping met doek
  Prijsindicatie
  Houten overkapping aan huis met doek
  Vrijstaande houten overkapping met doek €€
  Aluminium overkapping aan huis met doek €€
  Vrijstaande aluminium overkapping met doek €€€
  Stalen overkapping aan huis met doek €€€
  Vrijstaande stalen overkapping met doek

  €€€€

  Het materiaal van het frame van de terrasoverkapping heeft invloed op de overkapping met doek prijs. Een houten terrasoverkapping met doek is goedkoper dan een aluminium overkapping aan huis met doek. De duurste variant is de stalen terrasoverkapping met doek.

  Een vrijstaande terrasoverkapping met doek laten plaatsen is duurder dan het laten plaatsen van een terrasoverkapping aan huis met doek. Er is meer frame materiaal nodig (meer palen) en meer tijd nodig voor de plaatsing van een vrijstaande overkapping met doek dan voor de plaatsing van een overkapping aan huis met doek.

  Overkapping plaatsen?

  Terrasoverkapping met zonwering
  Overkapping inspiratie nodig?

  Formaat terrasoverkapping met doek

  Hoe groter de terrasoverkapping met doek, hoe hoger de overkapping met doek prijs. Een grotere overkapping met doek is duurder, omdat je meer doek en meer frame materiaal nodig hebt. Omdat doek een goedkoop dakmateriaal is, stijgt de prijs van een overkapping met doek niet extreem als je voor een grotere overkapping kiest. Wil je een grote overkapping voor weinig geld? Dan is kiezen voor een overkapping met doek een goed idee.

  Vergunning nodig?

  Overkapping met harmonicadoek

  Soort doek van terrasoverkapping

  Een overkapping doek is verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen, maten en soorten. De kleur, vorm en maat van je doek is een persoonlijke keuze, waar je waarschijnlijk wel uitkomt. De keuze van het soort doek is waarschijnlijk lastiger, omdat je niet precies weet waar je uit kunt kiezen. Wij geven hier informatie over.

  • Doekmateriaal
  • Regenbestendigheid
  • Uitschuifbaarheid

  Doekmateriaal

  Het doek van een terrasoverkapping is niet gemaakt van 1 materiaal, maar van een composiet. Dat is een combinatie van meerdere materialen. Het doek van een overkapping is gemaakt van:

  • Polyester: sterke, rekbare synthetische stof
  • PVC: sterk, waterdicht plastic

  De verhouding van polyester en PVC verschilt per soort doek. Hoe meer polyester, hoe rekbaarder. Hoe meer PVC hoe waterdichter.

  Vrijstaande overkapping met doek

  Regenbestendigheid doek

  Soort doek
  Regenbestendig
  UV-bescherming
  Prijsindicatie
  Wanneer kiezen?
  Waterdoorlatend doek Nee, neemt geen vocht op 100%

  Als je het doek slechts bij zonnig weer gebruikt

  Waterafstotend doek Ja, maar slechts bij matige regen door de coatingslaag en getapete naden 90% €€

  Als je alleen bij een matige bui buiten blijft zitten

  Waterdicht doek Ja, compleet gemaakt van PVC of deels polyester, maar met sterke coating 100% €€€

  Als je optimaal beschermd wilt zijn tegen regen en zon

  Het waterdoorlatende doek is populairder dan het waterafstotende en waterdichte doek. Dat komt doordat een overkapping met doek het vaakst gebruikt wordt om schaduw te creëren. Dat kan prima met het voordelige waterdoorlatende doek. Voordeel van het waterdoorlatende doek is dat hij minder gevoelig is voor schimmel en rot, omdat water er niet op blijft staan, maar weg trekt uit het doek.

  Wil je ook bij regen buiten blijven zitten? Dan is kiezen voor een waterafstotend of waterdicht doek een beter idee.

  Overkapping met zonwering
  Voorkom rot en schimmel op je doek. Verwijder het doek tijdens vorst- en regenperiodes. Het is verstandig om het doek van je overkapping soms tijdelijk te verwijderen, omdat doek minder bestand is tegen vorst en veel regenval. Als er lange tijd teveel vocht op het doek blijft staan, kan er rot en schimmel ontstaan, vooral op een waterafstotend of waterdicht doek. Dit voorkom je als je het doek van je pergola droog opbergt bij vorstperiodes en langdurige regenperiodes.

  Vast of uitschuifbaar doek

  Soort doek
  Omschrijving
  Duurzaamheid
  Prijsindicatie
  Wanneer kiezen?
  Vast gespannen Doek zit vast tussen de liggers

  Gaat minder lang mee, meer blootgesteld aan weersomstandigheden

  Als je geen zon wilt onder je overkapping
  Uitschuifbaar* Doek zit aan een kant vast, andere kant kan worden uitgeschoven Gaat langer mee, kan ingeschoven worden bij minder weer €€€ Als je zelf de hoeveelheid zon onder je overkapping wilt bepalen

  *Een terrasoverkapping met uitschuifbaar doek, wordt ook wel een terrasoverkapping met oprolbaar doek genoemd.

  Kies je voor een overkapping met uitschuifbaar doek, dan ben je een stuk duurder uit dan wanneer je kiest voor een overkapping met vast gespannen doek. Voordeel van een uitschuifbaar doek is dat je hem niet hoeft te verwijderen bij vorst of veel regenval. Het opgerolde doek van de terrasoverkapping met uitschuifbaar doek is al beschermd tegen weersomstandigheden. Een opgerold doek lijkt veel op een zonnescherm. Het verschil is dat een zonnescherm aan de muur zit bevestigd en niet aan palen.

  Als je voor een terrasoverkapping met schuifbaar doek kiest, dan kun je kiezen voor een overkapping met harmonicadoek. Dit is een doek dat over staalkabels heen en weer wordt geleid. Door middel van een katrolsysteem met een bedieningstouw vouwt het harmonicadoek zich open of dicht als een harmonica.

  Overkapping met harmonicadoek
  Met een terrasoverkapping met schuifdak, lamellen en zonwering kun je ook de hoeveelheid zon variëren Zelf de hoeveelheid zon op je terras bepalen, kan ook met een overkapping met schuifdak, lamellen of zonwering. Je kunt de daken en of de zijkanten van deze overkappingen openen en sluiten, waardoor je de mate waarin je de zon, regen en wind toelaat op je terras kunt bepalen.

  Meer info lamellen overkapping?

  Meer info overkapping met zonwering?

  Overkapping met doek plaatsen door ervaren vakman

  Je kunt het beste door een deskundige een terrasoverkapping met doek laten bouwen. Een deskundige weet alles over de verschillende mogelijkheden voor het doek en de overkapping. Hij kan je adviseren en helpen bij je keuzes. Daarnaast kan hij kan de overkapping met doek plaatsen, zodat je een stevige overkapping krijgt, die tegen zoveel mogelijk weersomstandigheden bestand is. Ook heb je als je kiest voor het laten plaatsen van de terrasoverkapping met doek garantie op je overkapping, doek én de montage.

  Overkapping laten plaatsen door specialist

  Terrasoverkapping met doek door een vakman laten plaatsen? Vraag in dat geval gratis en vrijblijvend overkapping offertes aan bij Slimster en onvang maximaal 4 offertes van specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk de offertes met elkaar en kies de vakman die het beste bij jou en jouw wensen past en vind de beste deal.

  Direct overkapping specialisten vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal