Televisies met SCART aansluiting vergelijken

Televisies met SCART aansluiting

SCART is de voorloper van HDMI en is op elke televisie nog wel terug te vinden. Waar HDMI werkt met digitale signalen werkt SCART juist met analoge signalen. Een SCART aansluiting zal dus nooit in staat zijn om digitale televisie in HD te kunnen tonen vanwege de beperkingen die deze aansluiting met zich mee brengt. SCART staat voor Syndicat Francais de Constructeurs d'Appareils Radio et Television, oftewel, een groep Franse fabrikanten die radio's of televisies maken. Zoals je dus wel ziet was de SCART-aansluiting oorspronkelijk eerst bedoeld voor de Franse markt, maar heeft zich snel weten uit te breiden door heel Europa en ook SCART is inmiddels een wereldwijde standaard geworden.

In het dagelijks gebruik zullen oudere types DVD-spelers, Digitenne en oudere gameconsoles nog gebruik maken van SCART. Standaard wordt er nog een SCART kabel geleverd bij vrijwel elke DVD-speler, digitale decoder of gameconsole, maar gezien de beeldkwaliteit zullen de meeste mensen nog een extra centje steken in een goede HDMI kabel. Voordeel van tv's met ingebouwde DVD-speler is dat er geen SCART of HDMI stekkers benodigd zijn, dus nooit verlies van beeldkwaliteit.

1 resultaat
Salora 32HL110
32 inch , HD , LED / LCD
Salora 32HL110
Geen reviews
€ 199,-
2 prijzen
32 inch
HD

Televisies met SCART aansluiting vergelijken

Wil jij graag alle televisies met SCART aansluiting kieskeurig vergelijken? Slimster helpt je hier graag bij! Door gebruik te maken van de filteropties aan de linkerzijde kun je jouw voorkeuren aangeven. Kijk bijvoorbeeld naar de beelddiagonaal, HD-beeldkwaliteit en geluidskwaliteit. Heb jij een tv met SCART ingang gevonden die voldoet aan jouw eisen? Bekijk alle prijzen op de productpagina en ontdek welke webwinkel de beste online aanbieding heeft!

Wil jij direct de beste 4K televisies vergelijken?
Beste 4K Ultra HD TV

TV met SCART kabel

De SCART kabel is een techniek op zich en herbergt veel functies. Ook zijn er legio aan SCART-kabels te koop. Voor de beste kwaliteit in beeld- en geluidsoverdracht kun je nog altijd het beste de vergulde kabel kopen. De stekker zelfs bestaat uit 21 pinnen. Bij de goedkopere kabels zullen de pinnen niet doorgelust zijn, terwijl bij een duurdere variant dit juist wel weer is. Het voordeel in het laatste geval is juist dat de SCART kabel dan ten alle tijden zal werken, ongeacht merk of fabrikaat.

Het kan namelijk voorkomen dat een fabrikant een andere pin kiest om het signaal door te sturen. Met het doorlussen van de pinnen heb je dus altijd beeld. Mocht S-Video aanwezig zijn op de televisie kan ook de SCART-kabel hier een vitaal belang spelen bij een goede werking hiervan. Een goede SCART-kabel is dus van belang en zeker niet iets om op te bezuinigen.