Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Daglichtbuis prijzen

Daglichtbuis prijzen

Lichtkoepel offerte
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 400,- Maximale kosten € 475,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 437,-
Vanaf-prijs daglichtbuis.

Wil je een moeilijk bereikbare ruimte van daglicht voorzien? Een daglichtbuis is ideaal als deze ruimte niet direct onder het dak zit. Met behulp van deze daglichtbuis, ook wel lichttunnel of daglichtspot genoemd, haal je het natuurlijke licht eenvoudig naar binnen.

Voordelen daglichtbuis

  • Voor plat en schuin dak
  • Ideaal in ruimtes met weinig daglicht
  • Betaalbare optie
  • Goede spreiding van daglicht

Nadelen daglichtbuis

  • Minder geschikt voor grotere ruimtes

Wat is een daglichtbuis?

Een daglichtbuis of light tube zorgt voor daglicht op plekken die niet direct onder het dak of aan de gevel zitten. De light tube bestaat uit een compacte koepel die op het dak geplaatst wordt. Het daglicht wordt vervolgens via een reflecterende buis naar de ruimte in huis geleid.

Wat kost een daglichtbuis?

Soort lichtkoepel
Prijs*
Daglichtbuis plat dak € 400
Daglichtbuis schuin dak € 475

* Vanaf-prijs lichtkoepel tubes incl. plaatsing en BTW.

Een lichtkoepel tube is goedkoper dan andere lichtkoepels, omdat de montage simpeler is. Naast de montage speelt ook het materiaal, het type dak en de maat van de lichttunnel een rol. Benieuwd naar de daglichtbuis prijzen? Bekijk de vanaf-prijzen van deze lichttunnels voor platte en hellende daken. Toch liever de exacte prijs weten?

Lichttunnel prijzen vergelijken

daglichtbuis prijzen
Andere lichtkoepels bekijken?

Prijsopbouw daglichtbuis

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden daglichtbuis

De materiaalkosten worden bepaald door verschillende factoren, zoals het merk en het soort dak.

Merk daglichtbuis

Daglichtbuizen zijn verkrijgbaar in veel verschillende merken, maar de meest bekende is toch wel Solatube. Dit merk produceerde de allereerste lichtbuis. Daglichtbuizen van Solatube hebben wel een hoge prijs; je betaalt echt voor het merk. Er zijn ook Velux daglichtbuizen op de markt. Enkele andere merken zijn: Skytube, Sunpike en Fakro.

Type dak

Een voordeel van lichttunnels is dat je ze zowel in platte als schuine daken kunt gebruiken. Waar een lichtkoepel normaal enkel geschikt is voor platte daken, kan je met een daglichtbuis ook ruimtes onder een hellend dak verlichten. Een daglichtspot hoeft zelfs niet per se in het dak te worden geplaatst; je kan de buis ook in een zijgevel laten installeren.

Daglichtbuis op maat laten plaatsen

Wil jij de badkamer, het toilet of de overloop van meer natuurlijk licht voorzien? Ga dan voor een lichttunnel in het dak of de gevel. Schakel de hulp in van een betrouwbare vakman, om verzekerd te zijn van een goede en snelle plaatsing. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven, waarna je zelf bepaalt wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken kan je flink besparen op de kosten.

Besparen op de voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn, waardoor je nooit te veel betaalt voor de voorrijkosten van de vakman.

Beste deal vinden voor nieuwe daglichtbuis

Ben je op zoek naar een specialist die jouw lichtkoepel tubes voordelig en goed kan plaatsen? Vraag dan vrijblijvende lichttube-offertes aan via Slimster. Je kan tot wel 4 regionale bedrijven vergelijken op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf met wie je in zee gaat.

Eenvoudig de beste lichttunnel specialist vinden

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal