Cv-ketel installeren

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Het installeren van een nieuwe cv ketel is doorgaans een klus die binnen 1 dag geklaard is. Is het ook nodig de radiatoren te vervangen, dan kan de opdracht uiteraard wat meer tijd in beslag nemen.

Voorbereiding

 • De cv installateur sluit tijdelijk het gas en water af. Zorg dat je wat water bij de hand hebt voordat het water wordt afgesloten.
 • Zorg dat de installateur de ruimte heeft om de nieuwe installatie te plaatsen, creëer wat loopruimte rond de ketel.

1. Oude cv ketel verwijderen

 • Gastoevoer afsluiten & water uit oude cv ketel laten lopen
 • Water afsluiten
 • Oude cv ketel verwijderen
 • Rookgaskanaal vervangen

2. Nieuwe cv ketel installeren

Wordt de nieuwe ketel op de plek van de oude ketel gemonteerd? Dan is de installatie doorgaans makkelijker dan wanneer je de ketel op een nieuwe plek installeert. Eventueel is het nodig om leidingen te verleggen, zodat alles goed past en aansluit. De installateur kan je vertellen wat de beste plek is om je cv ketel te installeren.

3. Nieuwe kranen en expansievat installeren

 • Aansluiten onderdelen op het verwarmingssysteem, zoals vulkraan, gaskraan en inlaatcombinatie
 • Installeren nieuw expansievat

4. Cv ketel inregelen en afstellen

Na de installatie vult de installateur de cv ketel bij. Ook controleert hij of de gaskraan en waterleidingen correct gemonteerd zijn en niet lekken. De installateur zorgt voor een correcte inregeling en afstelling van de cv ketel, zodat je profiteert van een optimaal rendement.

Veiligheidspakket laten uitvoeren?
Wil je bij de installatie direct een veiligheidsinspectie laten uitvoeren? Dit kost je doorgaans zo'n € 150, maar zo weet je zeker dat de rookgasafvoer en gasleidingen gecontroleerd zijn en er getest is op koolmonoxide.

CV ketel installeren door erkende installateur

Laat de cv ketel altijd installeren door een vakman met een OK CV keurmerk. Zo weet je zeker dat de installateur gediplomeerd is en de installatie correct uitvoert. Pas op voor beunhazen die je cv ketel installeren tegen een spotprijs. Ga voor zekerheid en kies een gecertificeerde cv installateur.

Besparen op installatie cv ketel?

Cv-ketel installeren

Bij de plaatsing van een nieuwe cv ketel komt er vaak een tweede monteur mee om te helpen met tillen. Bij navraag is het vaak mogelijk om zelf een handje te helpen, zodat er geen tweede monteur mee hoeft. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Vraag voordat je met een installateur in zee gaat wat de mogelijkheden zijn.

Direct cv installateurs vergelijken

Warmgarant
Sander Bosch Installatiebedrijf
RDL Vloerverwarming
Installatiebedrijf Gaswacht Maastricht
Hoppenbrouwers Thuis
Gaswacht Arnhem
Feiken Verwarming
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis cv ketels offertes?
Geheel vrijblijvend
Cv-ketel installeren