Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Brandslanghaspel keuren

Brandslanghaspel keuren

Vind beste vakman
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Een brandslanghaspel keuren is verplicht binnen een bedrijf, appartementsgebouw of openbaar gebouw. Brandslanghaspel keuring bestaat uit twee onderdelen: jaarlijkse controle en een druktest.

Hoe vaak moet je een brandslanghaspel laten keuren?

  • Een keer per jaar voor controle
  • Een keer in de 5 jaar voor een druktest, waarin de maximale werkdruk wordt getest

Waaraan moet een brandslanghaspel voldoen?

Bij een brandslanghaspel keuring wordt gecontroleerd of de brandslanghaspel voldoet aan norm NEN 671 deel 3. Deze norm bevat richtlijnen over onderhoud, controle en revisie.

Tijdens de druktest wordt er gekeken naar de technische staat (maximale werkdruk), herkenbaarheid en bereikbaarheid van de brandslanghaspel.

De brandslanghaspel keuring moet worden uitgevoerd door een specialist op het gebied van brandveiligheid.

Brandslanghaspel keuren met onderhoudscontract

Sluit een onderhoudscontract af bij een installateur. De installateur komt dan jaarlijks, bij je langs om de brandslanghaspel(s) en eventuele andere blusmiddelen, brandalarmen en hulpmiddelen op het gebied van evacuatie te controleren. Een keer in de 5 jaar voert de installateur de druktest uit. Zo kun je nooit een verplichte keuring vergeten en ben je goedkoper uit dan wanneer je elke keuring afzonderlijk betaalt.

Brandslanghaspel

Kosten brandslanghaspel keuren

De kosten voor een brandslanghaspel keuren liggen tussen de 18 en 45 euro. Dit is de prijs voor het keuren van 1 brandslanghaspel. Hoe meer brandslanghaspels je wilt laten keuren, hoe minder geld per blusser je betaalt. Daar bovenop komen nog voorrijkosten. De prijs voor een brandslanghaspel laten keuren, staat niet vast. Het hangt sterk af van of de brandslanghaspel ok is of dat er iets moet worden gerepareerd of vervangen.

Brandslanghaspel keuren door specialist

Wil je een brandslanghaspel laten keuren door een specialist en/of een onderhoudscontract afsluiten? Vraag dan gratis en vrijblijvend brandbeveiliging offertes aan bij Slimster. Je ontvangt maximaal 4 offertes en vergelijkt deze met elkaar. Je kiest vervolgens de brandbeveiliging specialist die het beste bij jou en jouw wensen past en vindt de beste deal.

Direct brandbeveiliging specialisten vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal