Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Brandblusser keuren

Brandblusser keuren

Vind beste vakman
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Een brandblusser laten controleren is verplicht binnen een bedrijf, appartementengebouw of openbaar gebouw. Hoewel een brandblusser keuren niet verplicht is voor particulieren, wordt dit wel sterk aangeraden.

Hoe vaak brandblusser keuring plaatsvinden?

  • Een keer in de 2 jaar
  • Óf een keer per jaar als dit in je verzekeringspolis staat

Ook al ben je het als particulier niet verplicht. Er wordt wel sterk aangeraden om een keuring brandblusser 1 keer per jaar te laten plaatsvinden, omdat het van groot belang is dat een brandblusser zijn werk doet als er brand uitbreekt.

Waaraan moet een brandblusser voldoen?

Bij keuring branblusser wordt gecontroleerd of de brandblusser voldoet aan norm NEN 2559. Deze norm richt zich op draagbare blustoestellen en bevat richtlijnen over onderhoud, controle en revisie.

Branblusser keuren moet worden uitgevoerd door een specialist op het gebied van brandveiligheid.

Brandblusser keuren

Brandblusser keuren met onderhoudscontract

Sluit een onderhoudscontract af bij een installateur. De installateur komt dan op termijn, jaarlijks of 1 keer in de 2 jaar, bij je langs voor keuring brandblusser(s) en eventuele andere blusmiddelen, brandalarmen en hulpmiddelen op het gebied van evacuatie. Zo kun je nooit een verplichte keuring vergeten en ben je goedkoper uit dan wanneer je elke keuring brandblusser afzonderlijk betaalt.

Kosten brandblusser keuren

De kosten voor een brandblusser laten controleren liggen tussen 18 en 75 euro. Dit is de prijs voor het keuren van 1 brandblusser. Hoe meer brandblussers je wilt laten keuren, hoe minder geld per blusser je betaalt. Daar bovenop komen nog voorrijkosten. De prijs voor een brandblusser keuren, staat niet vast. Het hangt sterk af van of de brandblusser ok is of dat er iets moet worden gerepareerd of vervangen.

Brandblusser keuren door specialist

Wil je een brandblusser laten controleren door een specialist en/of een onderhoudscontract afsluiten? Vraag dan gratis en vrijblijvend brandbeveiliging offertes aan bij Slimster. Je ontvangt maximaal 4 offertes en vergelijkt deze met elkaar. Je kiest vervolgens de brandbeveiliging specialist die het beste bij jou en jouw wensen past en vindt de beste deal.

Direct brandbeveiliging specialisten vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal