• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 155.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Brandblusser keuren

Brandblusser keuren

Ga naar

Een brandblusser laten keuren is verplicht binnen een bedrijf, appartementengebouw of openbaar gebouw. Hoewel een brandblusser keuren niet verplicht is voor particulieren, wordt dit wel sterk aangeraden.

Hoe vaak moet je een brandblusser laten keuren?

  • Een keer in de 2 jaar
  • Óf een keer per jaar als dit in je verzekeringspolis staat

Ook al ben je het als particulier niet verplicht. Er wordt wel sterk aangeraden om een brandblusser 1 keer per jaar te laten controleren, omdat het van groot belang is dat een brandblusser zijn werk doet als er brand uitbreekt.

Waaraan moet een brandblusser voldoen?

Bij brandblusser keuring wordt gecontroleerd of de brandblusser voldoet aan norm NEN 2559. Deze norm richt zich op draagbare blustoestellen en bevat richtlijnen over onderhoud, controle en revisie.

De Brandblusser keuring moet worden uitgevoerd door een specialist op het gebied van brandveiligheid.

Brandblusser keuren met onderhoudscontract

Sluit een onderhoudscontract af bij een installateur. De installateur komt dan op termijn, jaarlijks of 1 keer in de 2 jaar, bij je langs om de brandblusser(s) en eventuele andere blusmiddelen, brandalarmen en hulpmiddelen op het gebied van evacuatie te controleren. Zo kun je nooit een verplichte keuring vergeten en ben je goedkoper uit dan wanneer je elke keuring afzonderlijk betaalt.

Kosten brandblusser keuren

De kosten voor een brandblusser keuren liggen tussen 18 en 75 euro. Dit is de prijs voor het keuren van 1 brandblusser. Hoe meer brandblussers je wilt laten keuren, hoe minder geld per blusser je betaalt. Daar bovenop komen nog voorrijkosten. De prijs voor een brandblusser laten keuren, staat niet vast. Het hangt sterk af van of de brandblusser ok is of dat er iets moet worden gerepareerd of vervangen.

Brandblusser keuren door specialist

Wil je een brandblusser laten keuren door een specialist en/of een onderhoudscontract afsluiten? Vraag dan gratis en vrijblijvend brandbeveiliging offertes aan bij Slimster. Je ontvangt maximaal 5 offertes en vergelijkt deze met elkaar. Je kiest vervolgens de brandbeveiliging specialist die het beste bij jou en jouw wensen past en vindt de beste deal.

Direct brandbeveiliging specialisten vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal