Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Keuring brandbeveiliging

Keuring brandbeveiliging

Ga naar

Als je kiest voor brandbeveiliging, dan wil je dat het brandalarm en de blusmiddelen het altijd goed doen. Ook wil je dat bij een evacuatie alle brand hulpmiddelen goed werken. Daarom is keuring van brandbeveiliging van groot belang. De belangrijkste keuringen zijn die van de brandslang, brandslanghaspel, noodverlichting en branddetectie. Eventueel kun je een onderhoudscontract afsluiten voor de brandbeveiliging keuring.

Keuring brandveiligheid: particulier

Brandbeveiliging laten keuren is niet verplicht voor particulieren, maar het wordt wel sterk aangeraden! Als je laat keuren, ben je verzekerd van optimale werking van je brandalarm(en) en blusmiddel(en).

Keuring brandveiligheid: appartementsgebouw, bedrijf en openbaar gebouw

Voor bedrijven, appartementsgebouwen en openbare gebouwen gelden wel regels wat betreft keuring. In je verzekeringspolis staat aangegeven welke en hoe vaak keuringen moeten worden uitgevoerd. Staat het niet duidelijk in de polis, vraag het dan na bij je verzekeraar.

Belangrijkste brandveiligheid keuringen

Brandbeveiliging bestaat uit verschillende onderdelen: een brandalarm, blusmiddelen en hulpmiddelen om te gebruiken bij evacuatie. In deze categorieën zitten 4 specifieke onderdelen, die vaak moeten worden gekeurd op brandveiligheid: de brandblusser, brandslanghaspel, noodverlichting en branddetectie.

Branddetectie keuren

Alles wat je hebt ingezet om je te waarschuwen bij rook en vuur wordt branddetectie genoemd. Deze brandalarmen, waaronder een eventuele brandmeldinstallatie kun je laten keuren. Heb je een brandmeldinstallatie dan is keuren op brandveiligheid verplicht.

  • Jaarlijkse keuring: bij brandmeldinstallatie met doormelding naar de brandweer
  • 1 keer in de 3 jaar keuring: bij brandmeldinstallatie zonder doormelding naar brandweer

Het ontwerp en de uitvoering van de brandmeldinstallatie wordt volgens de norm NEN 2535. Hierin staan alle richtlijnen voor brandveiligheid van gebouwen.

Laat brandveiligheid keuren met een onderhoudscontract Als je verplicht bent om bepaalde onderdelen periodiek te laten keuren, dan is het een goed idee om een onderhoudscontract af te sluiten bij een installateur. De installateur komt dan op termijn, bijvoorbeeld jaarlijks, bij je langs om de verschillende onderdelen op het gebied van brandveiligheid te controleren. Zo kun je nooit een verplichte keuring vergeten en ben je goedkoper uit dan wanneer je elke keuring afzonderlijk betaalt.

Laten keuren door specialist

Wil je jouw brandbeveiliging laten keuren door een specialist en eventueel een onderhoudscontract afsluiten? Vraag dan gratis en vrijblijvend brandbeveiliging offertes bij ons aan. Je krijgt maximaal 4 offertes van vakmannen bij jou in de buurt en vergelijkt ze. Daarna kies je de vakman die het beste bij jou en jouw wensen past en vind de beste deal.

Direct brandbeveiliging specialisten vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal