Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Noodplan

Noodplan

Gratis offertes aanvragen
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Als er brand uitbreekt, moet je precies weten wat je moet doen. Ook moeten er brandalarmen, blusmiddelen en evacuatie hulpmiddelen aanwezig zijn om de schadelijke gevolgen van de brand of andere noodsituatie zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor moet je een noodplan bij brand opstellen. Een noodplan bij brand wordt ook wel een interventieplan genoemd. Onderdeel van het noodplan bij brand is een evacuatieplan.

Is een noodplan bij brand verplicht?

Ja, het opstellen van een noodplan bij brand is verplicht voor een bedrijf. Ook is het verplicht om een of meerdere bedrijfshulpverleners te hebben. Belangrijk onderdeel van het noodplan bij brand is het evacuatieplan. Uiteraard is ook het evacuatieplan verplicht.

Wat is een noodplan?

Een noodplan is een document dat is gemaakt voor het beperken van de schadelijke gevolgen van een noodsituatie, zoals bijvoorbeeld brand. Allerlei maatregelingen op het gebied van brandveiligheid staan in het interventieplan omschreven.

Zorg dat er altijd bedrijfshulpverlening aanwezig is Een perfect noodplan bij brand is geen garantie dat er goed gehandeld wordt in een noodsituatie. Het is van groot belang dat er altijd voldoende bedrijfshulpverlening aanwezig is en dat de BHV'ers precies weten hoe ze moeten handelen.

Door wie wordt een noodplan bij brand opgesteld?

Een noodplan bij brand wordt opgesteld door de betrokken instelling of het betrokken bedrijf. Hulp van een preventieadviseur of specialist op het gebied van brandveiligheid wordt sterk aangeraden. Een brandbeveiligingspecialist weet precies wat er in een noodplan bij brand moet komen te staan en welke evacuatie hulpmiddelen nodig zijn. Wil je jouw bedrijf klaarmaken voor een evacuatie? Dan kun je een offerte aanvragen en ook nog advies inwinnen.

Brandbeveiliging specialist nodig?

Bhv-ers
Zorg dat iedereen binnen het bedrijf weet waar ze zich in geval van nood moeten verzamelen Praat hier met elkaar over en zorg dat de vluchtwegen duidelijk zijn aangegeven en vrij van obstakels zijn.
Wat doen bij brand?

Wat staat er in een noodplan?

Een noodplan bestaat uit drie onderdelen:

1. Beveiligingsplan:

  • Omschrijving van de organisatie
  • Wat moet er beveiligd worden?
  • Hoe kan er beveiligd worden?

2. Veiligheidsplan:

  • Omschrijving van de veiligheid van de organisatie
  • Welke veiligheidsmaatregelingen zijn er getroffen?

3. Evacuatieplan:

  • Hoe evacueer je in geval van nood zoveel mogelijk mensen zo veilig mogelijk?
  • Wat wordt er verwacht van BHV’ers?
Laat brandbeveiliging keuren door een ervaren specialist Zo weet je zeker dat brandalarmen, noodverlichting, blusmiddelen en andere brandbeveiliging werkt op het moment dat het noodplan bij brand moet worden ingezet.
Brandbeveiliging laten keuren?

Andere evacuatie hulpmiddelen

Noodverlichting Noodverlichting
Brandladders Brandladders
Pictogram Pictogram

Noodplan laten maken door specialist

Wil je het noodplan laten maken door een specialist? Vraag gratis en vrijblijvend brandbeveiliging offertes aan van 4 specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk ze met elkaar. Kies voor de specialist die het beste bij jou en jouw wensen past en vind de beste deal.

Direct brandbeveiliging specialisten vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal