Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Brandladders

Brandladders

Gratis offertes aanvragen
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Als tijdens een brand de interne trap niet meer bereikbaar is, dan is een brandladder de oplossing om via het raam toch te vluchten. Dit evacuatiehulpmiddel is vooral geschikt voor grote bedrijfsgebouwen en particuliere woningen met meerdere verdiepingen. Maar ook een brandladder bij appartement of huis is een goed idee. Zo is ook een vluchtladder zolder of vluchtladder dakraam mogelijk. Of wat dacht je van een brandladder op je balkon?

Wanneer heb je een brandladder nodig?

Als je op hoogte woont of werkt, dan moet je bij brand zo snel mogelijk beneden zien te komen. Een lift kun je en mag je tijdens evacuatie niet gebruiken. Als ook de interne trap onbereikbaar is geworden, is een brandladder de oplossing. Vooral in hogere gebouwen wordt een brandladder ingezet, maar ook in een particuliere (lagere) woning kun je een vluchtladder op zolder of vluchtladder bij je dakraam plaatsen. Wat ook kan is een brandladder op je balkon. Zo weet je zeker dat je bij brand ook wegkomt als je op hoogte zit.

Door wie wordt een brandladder geplaatst?

Een brandladder kun je het beste laten plaatsen door een specialist, omdat het van levensbelang is dat hij veilig hangt en zijn werk doet in geval van nood. Een brandbeveiliging specialist kan bepalen welke brandladder jij nodig hebt voor je bedrijf, flat, appartementsgebouw of woning. Naast advies, kan een specialist jou helpen met de plaatsing van de brandladder. Bij een brandbeveliging specialist is ook een vluchtladder te koop. Wil je jouw bedrijf, flat, appartementsgebouw of woning klaarmaken voor evacuatie? Dan kun je een offerte aanvragen.
Brandladder laten plaatsen

Soorten brandladders

Type brandladder
Omschrijving
Waar nodig?
Kosten
Vaste brandladder
  • Permanente stalen trap vast aan de muur
  • Met of zonder beschermkooi
In bedrijfsgebouwen €€€

Opvouwbare brandladder
  • Bevindt zich in een aluminiumkoker buitenshuis aan de gevel
  • Als je aan de ontgrendelingshendel trekt, klapt hij uit
In bedrijfsgebouwen en appartementsgebouwen €€
Uitschuifbare brandladder
  • Bevindt zicht buitenshuis aan de gevel
  • Delen van de brandladder zijn naar beneden uitschuifbaar
In bedrijfsgebouwen en appartementsgebouwen €€
Uitwerpbare brandladder

Flexibele ladder aan de binnenkant van het pand. Je gooit hem uit het raam en hij klapt open.Twee soorten:

  • Vast gemonteerd boven het raam
  • Los, met haken vast te maken aan het raamkozijn

In appartementsgebouwen, voor particulieren

Brandladder met kooi

Eisen brandladder

Een goede brandladder moet voldoen aan de norm EN 14094-1. Of een brandladder aan deze norm voldoet, staat op het product zelf of op de verpakking.

Kosten brandladder

Een brandladder kost tussen 50 en 1.500 euro. Een eenvoudige uitwerpbare brandladder is al verkrijgbaar vanaf 50 euro. Een vaste brandladder is een stuk duurder. Dit type vluchtladder is te koop voor ongeveer 1000 euro en dit bedrag kan oplopen tot 1.500 euro.

Andere evacuatie hulpmiddelen

Noodverlichting Noodverlichting
Noodplan Noodplan
Pictogram Pictogram

Brandladder laten plaatsen

Een brandladder kopen kun je op eigen houtje doen. Wil je er zeker van zijn dat jouw brandladder op de juiste manier gemonteerd wordt en voldoet aan de veiligheidsvoorwaarden, schakel dan een specialist in. Ook als je naast een brandladder meer maatregelingen op het gebied van brandveiligheid wilt nemen, is een specialist inschakelen een goed idee.

Vraag gratis en vrijblijvend brandbeveiliging offertes aan bij Slimster. Je ontvangt maximaal 4 offertes van vakmannen bij jou in de buurt en vergelijkt deze met elkaar. Je kiest voor de specialist die het beste bij jou en jouw wensen past en vindt de beste deal.

Direct brandbeveiliging specialisten vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal