Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Renovlies behang kopen
Ga naar

Renovlies behang kopen: wat is beste renovlies?

Wil jij je muren behangen met renovlies? Renovlies behang wordt veel gebruikt in nieuwbouwwoningen dankzij zijn scheuroverbruggende kwaliteit. Wat is het beste renovlies behang voor jouw woning? En waar kun je renovlies kopen?

Zelf renovlies kopen

Aanbieder Prijsklasse
++ Bekijk
Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
+ Bekijk
De winkel van ons allemaal
+/- Bekijk
Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis

Waarop letten bij renovlies kopen?

  • Aantal gram van renovlies behang
  • Voorgeschilderd renovlies vs. ongeschilderd renovlies

Waarom voorgeschilderd renovlies behang kiezen?

  • Betere dekking bij renovlies sausen
  • Minder verflagen nodig

Ga je renovlies kopen, dan heb je de keuze uit voorgeschilderd renovlies en niet-voorgeschilderd renovlies. Wil je jouw renovlies sausen na aanbrengen? Ga dan voor voorbewerkt renovlies. Dit voorgeschilderde behang heeft minder zuiging, waardoor de verf beter dekt. Hierdoor hoef je minder verflagen aan te brengen op het behang.

Hoeveel gram renovlies is geschikt?

Renovlies behang is verkrijgbaar in diverse diktes. De dikte van renovlies wordt weergegeven met gram/m2. Hoe dikker renovlies is, hoe meer het behang camoufleert en wegwerkt. Hoe dikker het renovatievliesbehang, hoe stugger het is om mee te werken.

  • Renovlies 120 gram
  • Renovlies 150 gram

  • Renovlies 180 gram
  • Renovlies 200 gram

Huidige staat van muren

De huidige staat van de muren speelt een rol bij de bepaling van het renovlies behang. Heb je een vlakke muur zonder oneffenheden en scheurtjes? Dan is 120 grams renovlies geschikt. Voor muren met kleine oneffenheden is 150 gram renovlies beter geschikt.

Veel hoeken of alleen rechte stukken?

Ga je een rechte muur zonder oneffenheden renovliezen? Dan heb je voldoende aan 120 of 130 gram renovlies. Maar ga je binnen- of buitenhoeken renovliezen? Dan is renovlies 150 gram/m2 een betere optie.

Zit er vocht in de muren?

In een bestaande woning zijn de muren doorgaans niet meer vochtig. Hier kun je 120 - 150 grams renovlies gebruiken op de muren. Maar ga je een nieuwbouwwoning met renovlies behangen? Ga dan voor een dikker renovlies, 180 - 220 gram renovlies.

Tip: 200 gram renovlies (of meer) is stugger dan ander renovlies. Doe-het-zelvers vinden dit renovlies behang doorgaans lastig om mee te werken en schakelen hiervoor vaak de hulp in van een vakman. Ontdek meer over de renovlies laten behangen.

Renovlies kopen en behangen: zelf doen of laten doen?

Ben je handig en heb je ervaring met behangen? Dan kun je renovlies zelf aanbrengen. Onthoud wel dat er altijd risico's zitten aan zelf behang plakken. Wil je toch liever een vakman inschakelen? Vraag dan gratis renovlies offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn.

Deel deze pagina