Afzuigkappen

Wil jij een nieuwe keuken laten plaatsen of ben je bezig met het renoveren van je oude keuken? Dan is het belangrijk om goed na te denken over het type afzuigkap dat je wenst. Afzuigkappen zuigen de kookdampen op tijdens het koken. Hierdoor blijft jouw woning fris ruiken én verminder je slijtage door hete lucht op je keukenkastjes en muren. Maar hoe kies je de juiste afzuigkap voor jouw keuken? Bij Slimster geven we je alle informatie over afzuigsystemen en kun je eenvoudig alle merken en modellen vergelijken!

Tip: lees hier meer over alle Bosch afzuigkappen!

Verschillende soorten afzuigkappen

Welke afzuigkap is het meest geschikt voor jouw keukenblok? Afhankelijk van jouw keukenontwerp en afzuigsysteem heb je de keus uit verschillende soorten afzuigkappen. Ook de ruimte in de keuken en de plaatsing van de afzuigkap heeft invloed op jouw keuze. Bij Slimster vind je meer informatie over:

  • Wandschouw afzuigkappen
  • Vlakscherm afzuigkappen
  • Inbouw en onderbouw afzuigkappen
  • Vlakscherm afzuigkappen
  • Plafond afzuigkappen
  • Geïntegreerde afzuigkappen
  • Eiland afzuigkappen
Nieuwe keuken laten plaatsen of de oude renoveren?
Gratis offertes

Wandschouw afzuigkap

De wandschouw afzuigkap is één van de populairste type afzuigkappen in Nederlandse keukens. Wandschouw afzuigkappen worden aan de muur bevestigd. Je hebt hierbij de keus uit 3 soorten; standaard, plat of diagonaal.

Vlakscherm afzuigkap

Een vlakscherm afzuigkap is discreet en alleen zichtbaar tijdens het koken. Vlakscherm afzuigkappen worden in een hangend keukenkastje gemonteerd. Trek het afzuigscherm naar buiten om deze aan te zetten.

Inbouw of onderbouw afzuigkap

Een inbouw afzuigkap plaats je in het bovenste keukenkastje, waardoor deze bijna niet te zien is. Een onderbouw afzuigkap wordt aan de wand of onder een hangende keukenkast geplaatst. Deze afzuigkappen zijn ideaal als je geen ruimte hebt voor een wandschouw afzuigkap.

Geïntegreerde afzuigkap

Wil jij de afzuigkap netjes wegwerken in de keuken? Dan is een geïntegreerde afzuigkap de beste keus. Dit afzuigsysteem hangt tussen 2 bovenkastjes en heeft een frontpaneel uit je eigen keuken. Zo vallen deze integreerbare afzuigkappen niet op als deze niet in gebruik zijn.

Plafond afzuigkap

Ook de plafond afzuigkappen zijn compact en netjes weg te werken. Deze afzuigkap verwerk je in het plafond van je keuken. Dit afzuigsysteem is goed geschikt voor gebruik boven een kookeiland. Groot voordeel is dat je je hoofd niet stoot en je keuken ruimer lijkt.

Eiland afzuigkap

Heb jij een grote en open keuken met kookeiland? Dan kun je het best kiezen voor een eiland afzuigkap. Dit type afzuigkap hang je boven het kookeiland en heeft een grote afzuigcapaciteit. Hier kun je een grote hoeveelheid kookdampen mee afzuigen.

lightbulb
Bepaal eerst welk type afzuigsysteem geschikt is voor jouw keuken en houd ook rekening met plaatsing en ruimte. Op basis hiervan weet je welke afzuigkappen het best passen!

Let op het afzuigsysteem in jouw keuken

Wil jij een nieuwe afzuigkap kopen? Let dan altijd goed op het huidige afzuigsysteem in jouw keuken. Beschikt de keuken over een luchtafvoer naar buiten toe? Dan kun je het best kiezen voor een luchtafvoer afzuigkap. Zo wordt de kookdamp eenvoudig door de afzuiging naar buiten getransporteerd. Is er geen afvoer naar buiten? Dan kun je beter gaan voor een afzuigkap met recirculatie.

Vergelijk afzuigkappen ook altijd op de maximale afzuigcapaciteit. Hoe groter jouw keuken is, des te hoger de zuigcapaciteit van een afzuigkap moet zijn. Er moet dan immers een grotere ruimte fris worden gehouden.

afzuigkappen
Toon alle afbeeldingen

Nieuwe afzuigkap kopen

Heb jij bedacht welk type afzuigkap je in jouw keuken wil? Dan kun je via Slimster alle afzuigkappen vergelijken op prijs en specificaties. Uiteraard kun je bij ons direct een specialist inschakelen voor jouw keukenrenovatie. De vakman kan dan jouw nieuwe afzuigsysteem op de beste manier plaatsen. Je kunt dan weer heerlijk koken en genieten van een frisse keuken en woonkamer.