Wat kost een glazen trap plaatsen?

Minimale kosten € 5.000
Gemiddelde kosten € 8.500
Maximale kosten € 12.000
Gemiddelde prijs glazen trap plaatsen.

Wil je dat jouw trap een echte blikvanger wordt in huis? Ga dan voor een glazen trap of een trap met glazen details. Wat zijn de kosten en mogelijkheden van een glazen trap?

Voordelen glazen trap

 • Duurzaam en sterk
 • Prachtige uitstraling
 • Lichtdoorlatend
 • Ideaal in moderne interieurs
 • Veel mogelijkheden

Nadelen glazen trap

 • Gevoeliger voor krassen
 • Flinke investering
 • Regelmatig schoonmaken
 • Treden kunnen glad zijn

Wat kost een glazen trap?

Soort trap Prijs* Offerte
Glazen trap € 5.000 - 12.000

* Gemiddelde indicatieprijs trap van glas, incl. montage en btw.

Bij een glazen trap is het frame doorgaans van een ander materiaal gemaakt, zoals een metalen trap of houten trap. Je kunt verschillende trap onderdelen van glas laten maken, zoals glazen traptreden, een glazen wand of een bordes van glas. De prijs van een glazen trap verschilt uiteraard per trap ontwerp.

Glazen trap laten plaatsen?
Vind beste vakman
glazen trap plaatsen
glazen trapleuning
glazen treden
glazen wand trap prijs
Andere trappen bekijken?
Trap voorbeelden

Mogelijkheden met glazen trap

 • Materiaal trapframe
 • Glazen trap onderdelen
 • Type glas

Materiaal van trapframe

Een glazen trap heeft vrijwel altijd een frame van een ander materiaal. Denk hier aan een houten frame of metalen, stalen of rvs frame. Heb jij een voorkeur voor specifiek materiaal of wil jij je nog meer laten adviseren? Vraag dan gratis trap offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn.

Glazen trap onderdelen

Glazen treden

Glazen traptreden zijn gemaakt voor een hoge belasting. Voor traptreden wordt er gebruikgemaakt van gelaagd glas: meerdere lagen glas met PVB-folie. Meer weten over veiligheidsglas?

Je kunt de glazen treden ook voorzien van trapverlichting. Zo creëer je niet alleen een veilige trap, maar ook een opvallende uitstraling.

Glazen trapwand of glazen balustrade

Een glazen wand of balustrade zorgt voor extra veiligheid op de trap. Je kunt deze glazen balustrade gebruiken ter ondersteuning wanneer je op de trap loopt. Ook rondom het trapgat zijn glazen wanden ideaal. Wil je een gesloten balustrade met glas creëren? Ga dan voor een balustrade van mat glas.

Heb je een bordes? Dan kun je ook een glazen bordes maken door de balustrade door te trekken.

Welk type glas is geschikt voor trappen?

kosten trap glas

Helder glas

Met helder glas geef je jouw trap volledige transparantie. Dit zorgt voor veel lichtinval. Glazen trappen zijn gemaakt van gelaagd veiligheidsglas, om de veiligheid te vergroten.

Mat glas of gezandstraald glas

Vind je volledig doorzichtige treden of balustrades niets? Ga dan voor mat glas of gezandstraald glas.

Getint of gekleurd glas

Dit glas is lichtdoorlatend maar voorzien van een donkere gloed (of andere gewenste kleur). Een tussenoplossing tussen mat en helder glas.

Gladde traptreden van glas?
Glazen traptreden kunnen glad zijn en voor gevaarlijke situaties zorgen. Vaak worden glazen treden behandeld met een antisliplaag, om gladheid te voorkomen.

Glazen trap onderhouden

Een glazen trap heeft wat meer onderhoud nodig dan een andere trap. Op glas zijn vlekken en vettige vingers namelijk goed zichtbaar. Met speciaal reinigingsmiddelen voor glas kun je de trap gelukkig eenvoudig schoonmaken.

Tip: Pas op voor krassen, dus gebruik alleen zachte doeken.

Glazen trap plaatsen door ervaren vakman

Wil je een glazen trap in huis plaatsen? Schakel dan de hulp in van een betrouwbare vakman. Deze vakman kan je adviseren over alle mogelijkheden voor een glazen trap in jouw woning. Zo weet je zeker dat je een mooie én veilige trap krijgt.

Bespaar op voorijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe glazen trap

Wat kost een glazen trap plaatsen?

Op zoek naar een betrouwbare vakman die een glazen trap kan plaatsen in jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend trap offertes aan bij Slimster. Je komt in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Deze vakkundige en betrouwbare specialisten kunnen je voorzien van vrijblijvend advies en een prijsofferte toesturen. Door meerdere vakmannen te vergelijken, vind je de beste deal voor jouw nieuwe glazen trap.

Direct trap specialisten vergelijken?

TrapXpress
Prostairs
Daniels traprenovatie
bhg traprenovatie
AMG traprenovatie
GP Decor
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis trap offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een glazen trap plaatsen?