Tesla thuisbatterij

Marvin Grouw
Content Manager
4 minuten

De Tesla Powerwall thuisbatterij is een accu van hoogwaardige kwaliteit en de eerste versie is ontwikkeld in 2015. De Tesla Powerwall 2 kwam in 2016 op de markt en dit is het model dat vaak in Nederland geplaatst wordt. De Powerwall is ontworpen om huiseigenaren te voorzien van een efficiënte en duurzame energieopslagoplossing. De Tesla Powerwall heeft een capaciteit van 14 kWh en een ontladingsdiepte van 100%. Dit betekent dat je de accu volledig kunt ontladen voordat je hem weer moet opladen.

Over het merk Tesla

Tesla, opgericht in 2003 door Elon Musk en Martin Eberhard, heeft zijn stempel gedrukt op de elektrische voertuigenmarkt en duurzame energietechnologie. De geschiedenis van Tesla is kenmerkt zich door innovatie, met hoogtepunten zoals de Roadster, Model S en Model 3. Naast hun baanbrekende elektrische auto's heeft Tesla ook een impact gehad op de thuis opslag van zonne-energie met de Tesla Powerwall.

De Tesla Powerwall, geïntroduceerd in 2015, is een geavanceerde thuisbatterij die is ontworpen om zonne-energie efficiënt op te slaan voor later gebruik. Met een strak design en geavanceerde technologie stelt de Powerwall huishoudens in staat om overtollige zonne-energie op te slaan, waardoor ze zelfvoorzienend worden en de afhankelijkheid van het energienet verminderen. De Powerwall draagt bij aan Teslas streven naar een duurzame toekomst door het bevorderen van hernieuwbare energieoplossingen.

Hoeveel kost een nieuwe thuisbatterij in 2024?
Thuisaccu prijs

Hoe werkt een Tesla thuisbatterij?

De Tesla Powerwall is een thuisbatterij die je gebruikt om zelf opgewekte groene stroom op te slaan voor later gebruik. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het stroomnet en gebruik je je eigen elektriciteit op momenten waarop je zonnepanelen niets opwekken. Daarnaast kun je de Tesla thuisbatterij gebruiken als noodstroombeveiliging. De slimme accu van Tesla detecteert stroomuitval en zal direct de stroomvoorziening overnemen als dit nodig is. Hierdoor blijven jouw huishoudelijke apparaten gewoon werken tijdens stroomuitval van het elektriciteitsnetwerk.

De Tesla thuisaccu heeft een totale opslagcapaciteit van 14 kWh, waarvan je 13,5 kWh effectief kunt gebruiken. Uniek kenmerk van de Powerwall is dat hij een ontladingsdiepte van 100% heeft. Dit betekent dat je 13,5 kWh aan stroom kunt laden én gebruiken bij elke cyclus. De efficiëntie van de Tesla thuisbatterij ligt op 90%. 10% van de energie raak je kwijt in de vorm van hitte en de overige 90% kan worden gebruikt voor alle huishoudelijke apparatuur.

Gebruik de slimme Tesla-app om het energieverbruik in huis real-time te volgen. Je ziet direct hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken, hoeveel daarvan direct wordt verbruikt en hoeveel wordt opgeslagen in de Powerwall. Zo verhoog je het rendement van je thuisaccu en zorg je voor een kortere terugverdientijd.

tesla powerwall thuisbatterij

Tesla thuisbatterij prijs

Wil jij een Tesla thuisbatterij kopen en ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten? De Tesla Powerwall kost ongeveer € 8.400 exclusief btw en montagekosten. De installatiekosten zijn afhankelijk van de installateur en daarom raden we je aan om verschillende offertes te vergelijken. Zo kun je de beste deal kiezen.

Prijs (ex btw en montage) vanaf:
Tesla Powerwall € 8.400

Benieuwd naar de kosten inclusief installatie?

Wat zijn de voordelen van de Tesla Powerwall?

Benieuwd naar de voordelen van de thuisaccu's van Tesla? Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van zelf zonne-energie opslaan met een Tesla thuisbatterij samengevat.

  • Hoge capaciteit: omdat de Tesla Powerwall een capaciteit heeft van 13,5 kWh ben je veel minder afhankelijk van het stroom net. Je kunt de opgeslagen elektriciteit de hele avond en nacht gebruiken voor jouw apparaten. Hierdoor wordt je energierekening veel lager.
  • Noodstroomvoorziening: de slimme Tesla thuisbatterij schakelt zichzelf in wanneer er sprake is van een storing in het stroomnet. Hierdoor heb je nooit meer last van apparaten die uitvallen. De Powerwall zorgt ervoor dat de stroomvoorziening wordt overgenomen en al je huishoudelijke apparatuur blijven werken.
  • Lange garantie: je krijgt standaard 10 jaar garantie op de Tesla Powerwall, ongeacht het aantal laadcycli van de thuisaccu.
  • Geen onderhoudskosten: omdat de thuisbatterij volledig is geautomatiseerd hoef je nooit zelf onderhoud te plegen aan het systeem.
  • Uitbreiding mogelijk: het is mogelijk om tot 10 Powerwalls op elkaar aan te sluiten. Zo kun je meer capaciteit en vermogen creëeren indien dit nodig is.
  • Energy Gateway: De Powerwall is verbonden met een Energy Gateway, een geavanceerde besturingseenheid die het energieverbruik en de stroomafgifte regelt. Dit zorgt voor een soepele werking van het systeem en optimaliseert de prestaties.

Specificaties Tesla Powerwall

Meer weten over de technische gegevens van de Tesla thuisbatterij? Hieronder vind je de belangrijkste specificaties.

Capaciteit 13,5 kWh
Ontladingsdiepte 100%
Effectief vermogen 90%
Piekvermogen 7 kWh
Bedrijfstemperatuur -20 tot 50 graden Celsius
IP keurmerk IP67
Garantie 10 jaar
Afmetingen (LxBxD) 115 x 75,3 x 14,7 cm
Gewicht 114 kg
Instsallatie Vloer of muur (zowel binnen als buiten)

Tesla Powerwall 2 laten installeren door erkende installateur

Tesla thuisbatterij

Beginnen met het opslaan van zonne-energie om je zelfverbruik te verhogen en de energierekening te verlagen? Een Tesla Powerwall thuisbatterij is een uitstekende keuze. De Tesla accu behoort tot de beste thuisbatterijen die je in Nederland kunt laten plaatsen. We raden aan om een erkende Tesla installateur in te schakelen. Deze betrouwbare professional geeft advies op maat over jouw stroomverbruik en mogelijkheden. Ook zal hij zorgen voor een veilige en correcte montage.

Vraag via Slimster gratis thuisaccu offerte aan en vergelijk bedrijven uit jouw omgeving op prijs, communicatie, service en ervaringen. Wij helpen je bij het vinden van de beste deal!

Gratis Tesla thuisaccu offertes vergelijken?

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Tesla thuisbatterij