SolarEdge thuisbatterij

Marvin Grouw
Content Manager
4 minuten

De SolarEdge thuisbatterij is zeer efficiënt en slaat overtollige zonne-energie op om je huis van stroom te voorzien wanneer dit nodig is. De Back-up interface zorgt ervoor dat je dit accusysteem als noodstroomvoorziening kunt gebruiken. Bij stroomuitval zal de SolarEdge thuisaccu inschakelen om je huishoudelijke apparatuur van stroom te voorzien. Je kunt de batterijen van SolarEdge aansluiten op de SolarEdge Home Wave en Hub-omvormers. Ze voldoen aan de UL959540A-test voor brandveiligheid.

Over het merk SolarEdge

SolarEdge, opgericht in 2006 in Israël, is uitgegroeid tot een bekend bedrijf in de zonne-energiesector door innovatieve oplossingen te bieden voor het optimaliseren van zonne-energiesystemen. We kennen SolarEdge vooral vanwege de introductie van hun baanbrekende omvormer-technologie die de energieopbrengst van zonnepanelen optimaliseert.

De SolarEdge thuisbatterij staat centraal in hun streven naar een compleet duurzaam energie-ecosysteem. Deze geavanceerde thuisbatterij maakt het mogelijk om zonne-energie op te slaan en te benutten, waardoor huishoudens onafhankelijker worden van het reguliere energienet. Met een focus op efficiëntie en betrouwbaarheid biedt de SolarEdge thuisbatterij een krachtige oplossing voor het maximaliseren van eigen energiegebruik.

Benieuwd naar de actuele thuisaccu prijs 2024?
Thuisbatterij prijs

SolarEdge thuisaccu

De SolarEdge Energy Bank Battery is in 2022 gelanceerd en is een lithium-ion batterij met een levensduur van 15 tot 20 jaar. Met een capaciteit van 10 kWh zijn deze accusystemen geschikt voor grote huishoudens. Hieronder vind je enkele belangrijke specificaties van de SolarEdge thuisbatterij.

Type batterij Lithium-ion
Gemiddelde levensduur 15 - 20 jaar
Opslagcapaciteit 10 kWh
Omvormers 1 SolarEdge omvormer nodig
Ontladingsdiepte 100%
Afmeting (hxbxd) 118 x 79 x 25 cm
Gewicht 100 kg

Wat zijn de voordelen van een SolarEdge thuisaccu?

Bij SolarEdge heb je de keus uit twee verschillende thuisbatterijen, namelijk de SolarEdge Home Batterij 400V en de SolarEdge Home Batterij 48V. Deze accusystemen zijn ontworpen om de opslag van zonne-energie thuis mogelijk te maken. Hierdoor verhoog je het zelfgebruik van de opgewekte stroom van je zonnepanelen.

  • Noodstroomvoorziening: de slimme thuisaccu's van SolarEdge fungeren ook als back-up bij stroomuitval. Je huishoudelijke apparaten blijven stroom krijgen en je hebt geen last van apparaten die uitvallen als er een stroomstoring is.
  • Goede garantie: bij SolarEdge zijn ze verzekerd van hun kwaliteit. Daarom geven ze jou als consument een goede garantieregeling. Op een SolarEdge thuisaccu krijg je 10 jaar garantie en op hun omvormers krijg je standaard 12 jaar garantie. De SolarEdge optimizers zijn zelfs voorzien van een garantieperiode van 25 jaar.
  • Compleet platform: bij SolarEdge kun je terecht voor alle producten en accessoires rondom het zelf opslaan van stroom thuis. Naast hun accusystemen, omvormers en optimizers bieden ze ook een handige app. Hierin kun je precies zien wat het rendement van je thuisaccu is en hoeveel stroom je opgeslagen hebt.
  • Besparen op je energierekening: met een thuisaccu van SolarEdge kun je veel geld besparen op je energierekening. Je gebruikt namelijk de opgeslagen elektriciteit op momenten waarop je zonnepanelen geen stroom opwekken. Je bent daardoor minder afhankelijk van het energienetwerk.
  • Veilige thuisbatterij: de accusystemen van SolarEdge zijn zeer veilig en hebben het IP55-certificaat. Hij is dus goed bestend tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kun je de unit zowel binnen als buiten laten installeren.
solaredge thuisaccu

SolarEdge thuisbatterij prijs

Benieuwd naar de prijs van de SolarEdge thuisbatterijen? De gemiddelde prijs van een SolarEdge 10 kWh thuisaccu ligt rond de 8000 euro. Dit zijn de kosten exclusief btw en installatie door een erkende installateur. Wil je concrete prijzen weten? Dan raden we je aan om offertes aan te vragen via Slimster om zo thuisbatterij bedrijven te vergelijken.

Prijs (ex btw en montage) vanaf:
SolarEdge 10 kWh batterij € 2.500

Benieuwd naar de kosten inclusief installatie?

SolarEdge Home (energiebeheer systeem)

Bij SolarEdge kun je terecht voor al je energiebesparende oplossingen. Naast een thuisbatterij kun je namelijk ook optimizers en omvormers van dit merk kopen. Door al deze producten te koppelen aan de SolarEdge app krijg je het SolarEdge Home energiebeheersysteem. Hiermee krijg jij veel inzicht in je energieverbruik, het rendement van je thuisaccu en zonnepanelen en op welke momenten je het best stroom kunt terugleveren aan het net.

SolarEdge Home bestaat uit een thuisbatterij, omvormer, optimizer en app. Voor je thuisaccu's en zonnepanelen heb je 1 SolarEdge omvormer nodig om gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom. Wisselstroom kan worden gebruikt door je huishoudelijke apparatuur. SolarEdge optimizers maximaliseren de opbrengst van elk zonnepaneel en verhogen zo het rendement. Tot slot fungeert de mySolarEdge-app als EMS (energiemanagementsysteem).

Zelf zonne-energie opslaan met een SolarEdge thuisbatterij?

SolarEdge thuisbatterij

Ontdek de sleutel tot efficiëntere energieopslag door gratis thuisaccu offertes aan te vragen via Slimster. Waarom zelf zoeken als Slimster het werk voor je kan doen? Met slechts één aanvraag ontvang je op maat gemaakte offertes van betrouwbare thuisbatterij installateurs. Bespaar niet alleen tijd, maar benut ook de voordelen van vergelijking; Slimster garandeert niet alleen de beste prijzen, maar biedt ook keuzevrijheid. Door te kiezen voor Slimster, maak je een bewuste stap richting een duurzamere levensstijl, ondersteund door de expertise van thuisbatterij professionals.

Gratis SolarEdge thuisaccu offertes vergelijken?

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
SolarEdge thuisbatterij