Sessy thuisbatterij

Marvin Grouw
Content Manager
4 minuten

De Sessy thuisbatterij is een van de best verkopende slimme thuisbatterij in Nederland. Met dit accusysteem voor je zonnepanelen kun je zelf opgewekte groene stroom opslaan, waardoor je ook in de avonduren je eigen stroom gebruikt. Alle software en hardware wordt door Sessy in Nederland ontwikkeld, zij produceren hun thuisbatterij namelijk in Andelst. Mooi voordeel van de Sessy thuisaccu is dat hij geschikt is voor alle PV-omvormers.

Over het merk Sessy

De Sessy thuisaccu is ontstaan uit passie voor technologie en duurzaamheid. De enige Nederlandse thuisbatterij die is ontwikkeld als een slimme en vooral betaalbare oplossing voor energieopslag. Deze Nederlandse thuisbatterij maakt het mogelijk voor huishoudens om zelf energie op te slaan en te gebruiken. Dit heeft zowel milieuvoordelen, maakt huishoudens onafhankelijker van het stroomnet én zorgt voor kostenbesparingen.

Achter Sessy staat Charged, een bedrijf opgericht door Roeland en Twan, gespecialiseerd in energieopslag en -management. Hun expertise en ervaring vormen de kern van Sessy’s succes, waarmee ze met Sessy een significante bijdrage leveren aan de transformatie van de energievoorziening in Nederland.

 • Bij Sessy maken ze de slimme thuisbatterijen volledig zelf
 • Ze luisteren naar hun gebruikers
 • Ze organiseren gebruikersdagen om ervaringen te horen
Ben jij op zoek naar de beste thuisbatterij 2024?
Beste thuisaccu

Hoe werkt de Sessy thuisbatterij?

Sessy is een slimme thuisbatterij die de opbrengst van jouw zonnepanelen, de status van je thuisaccu en het stroomverbruik in huis meet. Hierdoor weet de Sessy thuisbatterij precies wanneer opgewekte zonne-energie in de batterij moet worden opgeslagen of direct moet worden gebruikt voor huishoudelijke apparaten. Hierdoor verhoog je het zelfverbruik van je opgewekte elektriciteit en verlaag je de energiekosten.

Je kunt kiezen voor verschillende instellingen bij de Sessy thuisaccu:

 • Nul-op-de-meter modus: dit is de beste keus wanneer je een vast of variabel energiecontract hebt met vaste stroomprijzen. Overdag zal Sessy overtollige opgewekte stroom opslaan in de thuisbatterij. Leveren jouw zonnepanelen te weinig energie voor alle apparaten in huis? Dan zal elektriciteit uit de thuisaccu worden gehaald. Zo gebruik je ook 's avonds en in de nacht jouw zelf opgewekte groene energie.
 • Dynamische modus: dit is de beste keus wanneer je een dynamisch energiecontract hebt. Op basis van de actuele kWh-prijs maakt Sessy een berekening en bepaalt de slimme thuisbatterij het ideale moment op te laden en ontladen. Dit zorgt voor een optimaal rendement van je thuisbatterij.
 • Open modus: in de open modus kun je zelf aan de slag gaan met het aansturen en uitlezen van de batterij. Je kunt hem bijvoorbeeld koppelen aan de Home Assistant.

Specificaties Sessy thuisaccu

De Sessy thuisaccu heeft een capaciteit van 5 kWh en werkt met de Lithium-ijzerfosfaat technologie. Dit is een veilige techniek zonder kobalt, waardoor deze thuisbatterijen brandveilig zijn. Hieronder vind je alle belangrijke specificaties van de Sessy batterij.

Capaciteit 5 kWh
Vermogen

2,2 kWh laden

1,7 kWh ontladen

Batterij type Lithium-ijzerfosfaat
Afmetingen (bxhxd) 44 x 50 x 20 cm
Gewicht 46 kg
Bedrijfstemperatuur 0 - 40 graden
Geluidsniveau 40 dB
Garantie

Omvormer 5 jaar

Batterij 10 jaar

Levensduur 6000+ cycli
Compatibliteit Werkt met omvormers van elk merk
Hoeveel Sessy's nodig? 1 Sessy per 3000 - 4000 kWh verbruik
IP-keurmerk IP20

sessy thuisaccu

Sessy thuisbatterij prijs

Krijg controle over je eigen stroom met de best verkopende thuisbatterij van Nederland: Sessy! Sla overtollige energie op en vermijd het gebruik van dure stroom, zelfs tijdens de piek- en avonduren. Voordat je een thuisaccu laat installeren ben je natuurlijk benieuwd naar de thuisaccu prijs. Hieronder zie je de gemiddelde kosten van een Sessy batterijsysteem (exclusief btw en plaatsing).

Prijs (ex btw en montage) vanaf:
Sessy thuisbatterij € 3.350

Je kunt korting krijgen op je Sessy batterij wanneer je kiest voor een aanbetaling. Bij 100% aanbetaling krijg je 100 euro korting en bij 50% aanbetaling krijg je 50 euro korting.

De Sessy thuisbatterij moet natuurlijk geplaatst worden. Je kunt het accusysteem laten installeren door Sessy zelf voor een meerprijs van 225 euro (basis installatie) of 400 euro (complexe installatie).

Benieuwd naar de kosten inclusief installatie?

Wat zijn de voordelen van een Sessy thuisbatterij?

Benieuwd naar de voordelen van de thuisaccu's van Sessy? Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van zelf zonne-energie opslaan met een Sessy thuisbatterij samengevat.

 • Automatisch energie besparen: de slimme batterij van Sessy helpt je om eenvoudig je energierekening te verlagen. Heb je een dynamisch contract, dan gebruik Sessy de opgeslagen stroom tijdens de dure piekmomenten.
 • Geschikt voor alle PV-omvormers: je kunt de Sessy thuisbatterij gebruiken in combinatie met alle PV-omvormers en zit dus niet vast aan 1 merk.
 • Geen maandelijkse kosten: je zit niet vast aan een abonnement en kunt direct beginnen met besparen. Laat de Sessy thuisaccu installeren en je kunt hem meteen gebruiken, onafhankelijk van jouw energiecontract of leverancier.
 • Nederlandse thuisbatterij: de Sessy thuisaccu wordt geproduceerd in Andelst, evenals alle bijbehorende software en hardware. Het is prettig qua service, communicatie en garantie dat de thuisbatterij in ons eigen land wordt gemaakt.
 • Lange levensduur: de Sessy thuisbatterij heeft een batterij levensduur van meer dan 6000 laadcycli. Bovendien is de lithium-ion accu veilig en vrij van kobalt.

Sessy batterij laten installeren door erkende installateur?

Sessy thuisbatterij

Ben jij klaar voor het besparen op energiekosten door een Sessy thuisbatterij te laten installeren? Wij brengen je graag in contact met erkende installateurs uit jouw regio. Vraag via Slimster gratis thuisaccu offertes aan en vergelijk bedrijven op prijzen, service, kwaliteit en ervaringen. Zo kun je gemakkelijk de beste thuisbatterij professional vinden die jouw nieuwe accusysteem plaatst. Of je nu een losse thuisaccu wil of een accusysteem in combinatie met zonnepanelen: via Slimster bespaar je altijd op de totale kosten!

Gratis Sessy thuisaccu offertes vergelijken?

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Sessy thuisbatterij