Ikea thuisbatterij

Marvin Grouw
Content Manager
3 minuten

Al sinds 2017 verkoopt Ikea zonnepanelen en nu kun je ook bij Ikea terecht voor een thuisbatterij in België. Ze werken hiervoor samen met SVEA Solar en Huawei. Je hebt de keus uit twee verschillende thuisbatterijen, namelijk een model met 5 kWh opslagcapaciteit en een model met 10 kWh capaciteit. Ikea produceert veilige thuisaccu's die je kunt opladen met stroom van je zonnepanelen, maar ook via het energienetwerk. Ikea België verkoopt deze thuisaccu sinds 2021, maar in Nederland heeft Ikea dit accusysteem nog niet in de winkels liggen.

De Ikea thuisaccu is momenteel alleen nog leverbaar in België. We laten je het weten zodra deze in Nederland te koop is.

Over het merk Ikea

Ikea, opgericht in 1943 in Zweden door Ingvar Kamprad, heeft wereldwijd faam verworven als een toonaangevend meubel- en interieurmerk. Maar de reis van Ikea gaat verder dan alleen de inrichting van onze huizen. In de geest van innovatie en duurzaamheid heeft het bedrijf recentelijk zijn stempel gedrukt op de groene revolutie door de introductie van de Ikea thuisbatterij.

De Ikea thuisbatterij is een slim en betaalbaar energieopslagsysteem dat is ontworpen om zonne-energie op te slaan en huishoudens van een duurzame energiebron te voorzien. Deze stap is een aanvulling op Ikea's voortdurende inzet voor milieuvriendelijke oplossingen en haar visie om hernieuwbare energie toegankelijk te maken voor iedereen.

ikea thuisaccu

Wat zijn de voordelen van een Ikea thuisbatterij?

Wil jij een Ikea thuisbatterij laten installeren? Dan profiteer je van verschillende mooie voordelen.

  • Modulair systeem: de thuisaccu's van Ikea zijn uitbreidbaar. Heb je een hogere opslagcapaciteit nodig? Dan kun je meerdere units aan elkaar koppelen. Op deze manier kun je tot 30 kWh opslagruimte creëeren.
  • Hoge kwaliteit: de Ikea thuisbatterij is zeer betrouwbaar. Deze veilige thuisaccu wordt gemaakt in samenwerking met Huawei en SVEA solar België. Deze bedrijven hebben veel ervaring met de productie van energieopslag.
  • Lagere energierekening: door je zelf opgewekte energie te kunnen opslaan, ben je minder afhankelijk van het stroomnet. Je gebruikt in de avond en nacht de opgeslagen stroom en bespaart zo op je energiekosten.
  • Hoge opslagcapaciteit: de thuisbatterijen van Ikea hebben een capaciteit van 5 kWh of 10 kWh. Afhankelijk van jouw totale benodigde capaciteit kun je meerdere accu's aan elkaar koppelen.
  • Garantie: Ikea België biedt 10 jaar garantie op hun accusystemen. Het rendement van je thuisbatterij is na 10 jaar nog 80%.

Nadelen van de Ikea thuisaccu?

Hoewel een Ikea thuisbatterij veel voordelen heeft, zijn er ook een paar minpunten waar je rekening mee moet houden. Zo kunnen de accu's niet tegelijkertijd worden opgeladen. Heb je meerdere units aan elkaar gekoppeld? Dan moet eerst de 1e batterij volledig ontladen worden en pas daarna wordt overgeschakeld op de eventuele andere batterijen.

Daarbij is een Ikea thuisbatterij alleen geschikt voor een Huawei omvormer. Je kunt dus geen andere thuisbatterij omvormers gebruiken.

Ikea thuisbatterij prijs

Wil je zelf zonne-energie opslaan met een thuisbatterij van Ikea? Dan heb je de keus uit twee verschillende modellen. Namelijk een accusysteem met 5 kWh capaciteit en een met 10 kWh opslagcapaciteit. Hieronder zie je de actuele prijzen van Ikea thuisbatterijen.

Prijs (ex btw en montage) vanaf:
Ikea thuisbatterij 5 kWh € 3.750
Ikea thuisbatterij 10 kWh € 5.900

Benieuwd naar de kosten inclusief installatie?

Ikea thuisaccu laten installeren door erkende installateur?

Ikea thuisbatterij

Transformeer je huis in een energiezuinige oase door eenvoudig en kosteloos thuisaccu offertes aan te vragen via Slimster. Waarom genoegen nemen met minder als je met een paar klikken toegang kunt krijgen tot de beste deals van betrouwbare thuisbatterij installateurs? Slimster maakt het proces van vergelijken makkelijk.

Ontvang op maat gemaakte offertes die niet alleen tijd en moeite besparen, maar je ook verzekeren van de meest voordelige en hoogwaardige oplossingen op de markt. Kies voor Slimster en neem de controle over je energiebesparing. Het is de eenvoudige weg naar een duurzamer en efficiënter thuis.

Gratis Ikea thuisaccu offertes vergelijken?

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Ikea thuisbatterij