Growatt thuisbatterij

Marvin Grouw
Content Manager
4 minuten

De Growatt thuisbatterijen zorgen ervoor dat jij optimaal gebruik kunt maken van de stroom opgewekt door je zonnepanelen. Dit accusysteem werkt perfect samen met een Growatt hybride omvormer en kan gekoppeld worden aan een energiemanagement- en monitoringssysteem. Zo houd je makkelijk in de gaten hoeveel stroom je verbruikt en hoeveel er nog opgeslagen zit in je thuisaccu. De kobaltvrije lithium-ijzerfosfaat batterij is bovendien erg veilig.

Over het merk Growatt

Growatt, opgericht in 2010, heeft zich gevestigd als een vooraanstaand merk in de zonne-energiesector door innovatieve en betrouwbare oplossingen te bieden. De geschiedenis van Growatt is gekenmerkt door een toewijding aan duurzame energie en een constante streven naar vooruitgang. Sinds de oprichting heeft Growatt een indrukwekkende reis doorgemaakt, waarbij het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van zonne-omvormers en energieopslagsystemen.

Op zoek naar de beste thuisbatterij van 2024?
Beste thuisaccu

Growatt thuisaccu

Een hoogtepunt in het assortiment van Growatt is de thuisbatterij, die is ontworpen om zonne-energie op te slaan en huishoudens te voorzien van een betrouwbare en duurzame energiebron. De Growatt thuisbatterij is een geavanceerd opslagsysteem dat de opgewekte zonne-energie efficiënt kan opslaan voor gebruik op momenten dat de zon niet schijnt. Met een focus op betrouwbaarheid en prestaties stelt deze thuisbatterij je in staat om zelfvoorzienend te worden en jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wat zijn de voordelen van een Growatt thuisbatterij?

Wil jij een Growatt thuisbatterij laten installeren? Dan profiteer je van verschillende mooie voordelen.

  • Maximaal zelfverbruik: met de Growatt thuisaccu kun je overdag zonne-energie opslaan in het accusysteem. Wanneer je zonnepanelen geen stroom opwekken kun je vervolgens de opgeslagen energie gebruiken en gaat er geen stroom verloren.
  • Terugleveren bij piekuren: de slimme accu van Growatt kan de energierekening verlagen. Dit doet het systeem door de batterij met nachttarief op te laden en tijdens piekuren te ontladen.
  • Noodstroom back-up: een Growatt thuisbatterij kun je gebruiken als noodstroomvoorziening. Valt de elektriciteit uit? Dan schakeld het batterijsysteem gelijk in en zorgt dit ervoor dat al jouw huishoudelijke apparaten door blijven werken.
  • Zeer veilig: de Growatt thuisbatterijen zijn gemaakt met kobaltvrije lithium-ijzerfosfaat batterijcellen. Deze zijn zeer veilig en betrouwbaar. Het batterij management systeem en de omvormers hebben bovendien een meerlaagse bescherming.
  • Hoge kwaliteit service: Growatt biedt bovendien een zeer goede kwaliteit en service. Zo krijg je garantie op het hele systeem en staan de erkende Growatt installateurs voor je klaar om serviceoplossingen te bieden.
  • Slim beheer: Met de Growatt app kun je eenvoudig het verbruik monitoren en instellingen aanpassen. Zo weet je precies hoeveel stroom je zelf verbruikt en hoeveel zonne-energie er in de accu zit opgeslagen.
growatt thuisaccu

Growatt thuisbatterij prijs

Wil jij zelf zonne-energie opslaan en een Growatt thuisbatterij kopen en laten installeren? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de thuisaccu prijs. Hieronder zie je de actuele prijzen (exclusief installatie) van de verschillende Growatt thuisbatterijen.

Deze batterijen zijn modulair en op basis van jouw benodigde capaciteit wordt bepaald hoeveel batterijen je nodig hebt. Voor een hogere capaciteit kan de prijs dus oplopen.

Prijs (ex btw en montage) vanaf:

Growatt APX HV batterij € 1.700
Growatt ARK XH batterij € 900
Growatt ARK LV batterij € 950
Growatt GBLI 6532 batterij € 2.700
Growatt AXE LV batterij € 2.100

Benieuwd naar de kosten inclusief installatie?

De verschillende Growatt thuisaccu's

Growatt produceert verschillende soorten batterijen die je thuis kunt installeren voor het opslaan van zonne-energie. Ook hebben ze verschillende omvormers in hun assortiment om het opslaan en omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom te optimaliseren. De thuisbatterijen van Growatt kunnen eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden. We noemen dit modulaire thuisaccu's en deze kunnen zo een capaciteit creëeren die perfect aansluit bij jouw energieverbruik.

Type thuisbatterij Kenmerken
Growatt APX HV batterij

Kobaltvrije LiFePO4-batterij

5 - 30 kWh capaciteit

IP66 keurmerk

Modulaire optimalisatie

Temperatuurbereik -10 tot 50 °C

Growatt ARK XH batterij

Kobaltvrije LiFePO4-batterij

5,12 - 25,6 kWh capaciteit

IP65 keurmerk

Modulair en gestapeld ontwerp

Lange levensduur thuisaccu

Growatt ARK LV batterij

Kobaltvrije LiFePO4-batterij

2,56 - 25,6 kWh capaciteit

IP65 keurmerk

Modulair en gestapeld ontwerp

Diagnose en upgraden op afstand

Growatt GBLI 6532 batterij

Kobaltvrije LiFePO4-batterij

6,5 - 26 kWh capaciteit

IP55 keurmerk

Hoge stabiliteit cycli

Temperatuurbereik -10 tot 50 °C

Growatt AXE LV batterij

Kobaltvrije LiFePO4-batterij

5 - 400 kWh capaciteit

Gestapelde installatie in 30 minuten

Lange levensduur thuisbatterij

Diagnose en upgraden op afstand

Growatt accusysteem voor zonnepanelen laten installeren

Growatt thuisbatterij

Op zoek naar een betrouwbare installateur voor het plaatsen van jouw Growatt thuisbatterij? Ontdek de eenvoudige en effectieve weg naar een duurzamere energiehuishouding door gratis thuisaccu offertes aan te vragen via Slimster. Waarom gissen naar de beste deal als Slimster het werk voor je kan doen? Met onze service kun je moeiteloos offertes vergelijken van gerenommeerde thuisbatterij installateurs, waardoor je niet alleen tijd bespaart, maar ook de garantie hebt dat je de meest voordelige en hoogwaardige oplossing voor jouw specifieke behoeften vindt.

Gratis Growatt thuisaccu offertes vergelijken?

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Growatt thuisbatterij