Enphase thuisbatterij

Marvin Grouw
Content Manager
4 minuten

Enphase is een betrouwbaar merk voor alles-in-een batterijopslag. De Enphase IQ Batteries bieden een slimme omvormer, thuisbatterij en online beheersoftware in een pakket. Het Enphase Energy System (EMS-systeem) zorgt ervoor dat jij zoveel mogelijk groene stroom zelf kunt gebruiken. Hierdoor bespaar je op je energierekening, haal je meer rendement uit je zonnepanelen én draag je bij aan een beter milieu. Er bestaan 2 soorten Enphase IQ-batterijen: de Enphase IQ Encharge 3T en Enphase Encharge 10T.

Het merk Enphase

Sinds de oprichting in 2006 heeft Enphase een baanbrekende rol gespeeld in de transformatie van de zonne-energiesector door middel van innovatieve micro-omvormertechnologie. Deze technologie zet zonlicht om in een betrouwbare, duurzame en schaalbare energiebron. De Enphase intelligente micro-omvormers zijn nu geschikt voor bijna alle toonaangevende merken zonnepanelen. In combinatie met hun bekroonde slimme batterijtechnologie vormen ze een van de meest hoogwaardige systemen voor schone energie op de markt.

Enphase staat voor:

 • Klant eerst
 • Integriteit
 • Innovatie
 • Teamwork
 • Kwaliteit
Benieuwd naar de gemiddelde thuisaccu kosten?
Thuisbatterij prijs

De Enphase IQ Batteries

De Enphase IQ thuisbatterijen zijn gemaakt met lithium-ijzerfosfaat (LFP). Dit type thuisaccu heeft een lange levendsuur en is zeer veilig. De T3 batterij heeft een capaciteit van 3,5 kWh en de 10T batterij een capaciteit van 10,5 kWh. De Enphase accusystemen voor zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 3600 laadcycli en aan het eind van hun leven hebben ze nog steeds een capaciteit van 80%.

Je kunt de IQ Battery van Enphase eenvoudig beheren met hun slim ontworpen app. In de app kun je gemakkelijk bijhouden hoeveel energie je hebt verbruikt, hoeveel je hebt opgeslagen in de accu en hoeveel is teruggeleverd aan het stroomnet. Enphase geeft bovendien 15 jaar garantie op hun thuisaccu's.

Wat zijn de voordelen van een Enphase thuisbatterij?

Kies je voor het complete Enphase Energy System? Dan bestaat dit pakket uit zonnepanelen met Enphase micro-omvormer, de Enphase IQ Battery en hun slimme app. Dit accusysteem heeft een aantal mooie voordelen:

 • Eenvoudig uitbreiden: het systeem is eenvoudig uit te breiden met extra Enphase thuisbatterijen. Neemt je stroomverbruik toe de komende jaren? Dan kun je hier handig op inspelen door klein te beginnen en later extra accu's te installeren.
 • Veilige batterij: de Enhpase thuisaccu gebruikt de veilige Lithium-ijzerfosfaat (LFP) technologie. Deze batterijen hebben een lange levensduur en zijn kobaltvrij. Hierdoor zijn ze brandveilig en te gebruiken in alle weersomstandigheden.
 • IP-55 certificatie: Alle thuisaccu's van Enphase zijn voorzien van IP-55 certificaat. Dit betekent dat ze een hoog vermogen en rendement blijven leveren, ook bij slechte weersomstandigheden.
 • Lange levensduur: de thuisbatterij van Enphase heeft een capaciteit voor 3600 laadcycli en zelfs dan verliest het systeem slechts weinig van zijn totale capaciteit.
 • Slimme app: met de slimme Enphase app kun je eenvoudig je stroomverbruik monitoren. Je ziet direct hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken en hoeveel hiervan je direct gebruikt. Ook zie je de status van je thuisbatterij en kun je snel instellingen wijzigen.

Enphase thuisbatterij prijs

Benieuwd naar de prijzen van Enphasse IQ Batteries? De prijs verschilt op basis van type batterij tussen de 3T en 10T. Hieronder zie je de gemiddelde prijzen exclusief btw en installatiekosten.

Prijs (ex btw en montage) vanaf:
Enphase Encharge 3T (3,5 kWh) € 2.500
Enphase Encharge 10T (10,5 kWh) € 7.500

Benieuwd naar de kosten inclusief installatie?

Veilige LFP thuisaccu

Enphase vindt de veiligheid van thuisbatterijen erg belangrijk. Daarom is hun Enphase IQ Battery voorzien van de veilige LFP technologie en goedgekeurd voor installatie binnen en buiten het huis. Bovendien wordt een goede werking gegarandeerd bij temperaturen van -15 tot 60 graden Celsius. De IQ Batteries zijn IP55-gecertificeerd en leveren stroom in de zwaarste weersomstandigheden, waaronder regen, ijzel, sneeuw en ijs.

enphase iq battery

Enphase Energy System

Op zoek naar een alles-in-een oplossing voor het opwekken en opslaan van zonne-energie? Het Enphase Energy System is ontwikkeld om zelf stroom op te wekken, gebruiken, opslaan en verkopen. Het complete systeem inclusief accusysteem voor zonnepanelen werkt met een slimme omvormer en innovatieve app.

Enphase Energy System is een platform dat zonne-energie- thuisbatterijen en software samenbrengt. Je kunt eenvoudig je energierekening verlagen én bijdragen aan een beter milieu.

 • Enphase App: je kunt in real time zien hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken en hoeveel je gebruikt of opslaat. Via de app kun je ook eenvoudig instellingen aanpassen en belangrijke serviceberichten ontvangen.
 • Enphase IQ Micro-inverters: de slimme IQ Micro-inverter zet zonne-energie om in stroom voor je woning. Deze inverters bieden een hoge betrouwbaarheid en beter rendement. In het Energy System is elk zonnepaneel voorzien van een eigen micro-omvormer om optimaal vermogen op te wekken.
 • Enphase IQ Battery: sla eenvoudig overtollige zonnestroom op in je thuisbatterij. Je kunt de opgeslagen energie vervolgens gebruiken op momenten waarop je panelen geen energie opwekken (zoals 's avonds).

Zelf zonne-energie opslaan met Enphase thuisbatterij

Enphase thuisbatterij

Wil jij een Enphase thuisbatterij kopen en laten aansluiten? Via Slimster vraag je eenvoudig gratis thuisaccu offertes aan en kom je in contact met lokale installateurs. Zo ben je zeker van advies op maat en installatie volgens alle Enphase voorschriften. De erkende Enphase installateur kan je adviseren op basis van jouw woning en verbruikspatroon. Bovendien is een Enphase gecertificeerde installateur altijd op de hoogte van de nieuwste innovaties bij Enphase. Verzeker jezelf van een correcte montage en optimaal rendement door hieronder jouw prijsopgaven aan te vragen!

Gratis Enphase thuisaccu offertes vergelijken?

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Enphase thuisbatterij