Wat is de beste thuisaccu 2024?

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten

Wat is de beste thuisaccu keuze? Ben je op zoek naar de beste thuisbatterij? Ontdek alles over de beste thuisaccu vergelijken en welke thuisbatterij het meest geschikt is voor jou. Je vergelijkt thuisbatterijen op enkele belangrijke onderdelen, zoals:

 • Beste merk & fabrikant
 • Best specificaties
 • Beste keurmerken

Wat zijn de beste thuisbatterijen van 2024?

Wil jij een thuisaccu kopen? Dan is het belangrijk om eerst de soorten thuisbatterijen te vergelijken. Je hebt namelijk de keus uit verschillende soorten accu's en elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We onderscheiden de Lithium-ion accu, zoutwater accu en loodzuur accu.

 • Lithium-ion thuisaccu: de meest voorkomende thuisaccu. Is licht en compact en bieden een levensduur van 15 - 20 jaar.
 • Zoutwater thuisaccu: milieuvriendelijke thuisaccu's die weinig onderhoud vergen. Ze hebben een lange levensduur en verliezen geen capaciteit. Nadeel is dat ze groot en zwaar zijn.
 • Loodzuur thuisaccu: dit zijn de goedkoopste thuisaccu's, maar zijn groter en zwaarder. Ook hebben ze een minder lange levensduur.
Merk Verwachte cycli Verwachte levensduur Type Capaciteit
Tesla Powerwall - 15 jaar LFP 14 kWh
Enphase IQ Battery 3600 10 jaar LFP 3,5 - 10,5 kWh
Growatt APX HV - 10 - 15 jaar LFP 5 - 30 kWh
Ikea thuisbatterij 10 jaar LFP 5 - 30 kWh
Sessy thuisbatterij 6000+ 20 jaar LFP 5 - 30 kWh
SolarEdge thuisbatterij - 15 - 20 jaar LFP 10 kWh
Zonneplan Nexus 6000 15 - 20 jaar LFP 10 - 20 kWh
Alpha-Ess Storion 6.000 - 8.000 10 jaar - 2,7 - 30,9 kWh
BatterX Home Series - - - 4,5 - 15 kWh
Hoppecke Powerpack Premium 7.000 20 jaar LFP 5 - 30 kWh
Hybrid Home - - - 2,4 - 14,4 kWh
JLM Energizr - - LFP 7,8 - 20,8 kWh
Kostal PIKO 6.000 15 jaar LFP 3,6 - 9,6 kWh
Kreisel Mavero - - Li-ion 10 - 28 kWh
LG Chem RESU - 10 jaar Li-ion 3,3 - 9,8 kWh
Mercedes Storage Home 8.000 10 jaar Li-ion 2,3 - 22,4 kWh
Samsung 6.000 - Li-ion 2 - 12 kWh
Senec Home 3.200 10 - 20 jaar Li-ion 5 - 10 kWh
SimpliPhi AccESS 10.000 10 jaar LFP 3,5 - 14 kWh
Solarwatt MyReserve - 10 jaar Li-ion 2,2 - 8,8 kWh
sonnenBatterie 10.000 10 jaar LFP 4 - 240 kWh
StoraXe 13.000 20 jaar Li-ion 18,6 - 27,9 kWh
Sungrow - - Li-ion / Pb 4,8 - 14,4 kWh
Sunverge - - Li-ion 7,7 - 19,4 kWh
Beste thuisaccu laten plaatsen?
Gratis offertes

Hoe vind je het beste thuisaccu merk?

hoe vind je de beste thuisbatterij

Er komen steeds meer modellen en meer thuisaccu merken op de markt van verschillende fabrikanten. Hoe kun je het beste thuisaccu merk vinden en diverse fabrikanten vergelijken?

 • Laat je informeren door specialisten
  Een thuisaccu is een flinke investering. Zorg dat je goed geïnformeerd een keuze maakt en nooit zomaar ergens voor tekent. Laat je adviseren, win advies in bij meerdere bedrijven en ga zelf op zoek naar meer informatie.
 • Zoek beoordelingen
  Heb je interesse in een merk, fabrikant of installateur? Zoek naar reviews. Klantbeoordelingen vertellen veel over de communicatie, prijs en kwaliteit van een bedrijf.
 • Bekijk specificaties
  Er zijn meerdere thuisbatterijen met verschillende specificaties. Bekijk daarom de specificaties voor de beste thuisaccu voor jouw situatie.
beste thuisaccu

Beste keurmerken voor thuisbatterijen

Een thuisaccu kan verschillende keurmerken en certificaten bevatten. Ze zijn niet allemaal verplicht, maar kunnen vaak wel iets zeggen over de kwaliteit van de thuisaccu of de fabrikant.

CE-keurmerk

Een thuisaccu met een CE-keurmerk voldoet aan de Europese wetgeving. Zo mogen in Nederland alleen thuisaccu’s worden verkocht met dit keurmerk.

UL-certificaat

Wanneer een thuisaccu een UL-certificering heeft, dan is deze beoordeeld op de (brand)veiligheid voor mens, dier en milieu. Anders dan bij het CE-keurmerk voor Europa is de UL-certificering in de Verenigde Staten verplicht.

ISO-kwaliteit

Dit keurmerk zegt niets over de accu’s, maar over de kwaliteit van de organisatie. Geeft je een beeld van de leverancier van de thuisbatterijen.

IEC-certificaat

Alle thuisaccu’s moeten voldoen aan een bepaalde IEC standaard. Het gaat hier om de veiligheid van elektrische componenten.

Beste thuisaccu met keurmerk laten plaatsen?
Gratis offertes

Beste thuisbatterij kopen? Hier moet je op letten

Om de beste thuisbatterij te kopen is het belangrijk om goed na te denken over een aantal factoren. Hieronder leggen we precies uit waar je op moet letten bij het vergelijken van accusystemen.

 1. Capaciteit thuisaccu
 2. Totale kosten
 3. Type accusysteem
 4. Geschatte levensduur
 5. Merk
 6. Omvormer accu voor zonnepanelen

1. Capaciteit beste thuisaccu

Voordat je een thuisbatterij laat plaatsen dien je altijd je eigen stroomverbruik te analyseren. Het is erg belangrijk om de capaciteit van de accu goed af te stemmen op je eigen verbruik en de hoeveelheid stroom die je met zonnepanelen opwekt. Om te berekenen hoeveel kilowattuur jouw thuis accu nodig heeft kun je de volgende rekensom gebruiken:

 • kWp productie van jouw zonnepanelen x 1 - 1 ,5 kWh

Voorbeeld: jouw zonnepanelen wekken 8 kWp aan stroom op. Je hebt dan een thuisbatterij van 8 tot 12 kWh nodig.

Maar hoeveel accu capaciteit heb jij ongeveer nodig?

 • Een klein gezin heeft meestal voldoende aan een thuisbatterij met 5 kWh capaciteit.
 • Groot gezin en huishouden met warmtepomp en laadpaal voor elektrische auto heeft accu met 10 kWh nodig.
 • Eigen onderneming aan huis? Dan heb je misschien een thuisbatterij 15 kWh nodig. Zo'n capaciteit is voor particulieren meestal te veel.

2. De thuisbatterij prijs

Bij het vergelijken van thuisbatterijen kijk je natuurlijk kritisch naar de prijs. Maar kies niet blind voor de goedkoopste accu, want goedkoop is vaak duurkoop. Een thuisaccu met een hogere prijs heeft meestal een lange levensduur en hoger rendement gedurende de totale levensduur. Laat je goed adviseren door een installateur via Slimster en kies de beste thuisbatterij voor jouw situatie.

Houd rekening met een gemiddelde investering van 7000 euro (inclusief btw en montagekosten). De thuis accu prijs is afhankelijk van o.a. merk, totale capaciteit en de installatiekosten van de vakman.

Benieuwd naar de prijs van de beste thuisaccu?
Thuisbatterij prijzen

3. Soort accusysteem

Wil jij een thuisaccu kopen? Dan is het belangrijk om eerst de soorten thuisbatterijen te vergelijken. Je hebt namelijk de keus uit verschillende soorten accu's en elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We onderscheiden de Lithium-ion accu, zoutwater accu en loodzuur accu.

 • Lithium-ion thuisaccu: de meest voorkomende thuisaccu. Is licht en compact en bieden een levensduur van 15 - 20 jaar.
 • Zoutwater thuisaccu: milieuvriendelijke thuisaccu's die weinig onderhoud vergen. Ze hebben een lange levensduur en verliezen geen capaciteit. Nadeel is dat ze groot en zwaar zijn.
 • Loodzuur thuisaccu: dit zijn de goedkoopste thuisaccu's, maar zijn groter en zwaarder. Ook hebben ze een minder lange levensduur.

Maar wat is het beste accusysteem voor het opslaan van zonne-energie? Wij raden aan om te kiezen voor een zoutwater batterij of lithium-ion batterij. Deze zijn wat duurder, maar wel compacter en hebben een langere levensduur. Deze thuisaccu's hebben een hoge capaciteit en verliezen weinig tot geen rendement. De zoutwater thuisaccu is het meest milieuvriendelijk.

4. Thuisaccu met de beste levensduur

Je wil zo lang mogelijk genieten van je investering in een thuisbatterij. Daarom is het slim om de verwachte levensduur van accusystemen te vergelijken. Kijk in eerste instantie naar het aantal laadcycli (hoe vaak een accu volledig kan opladen en ontladen). Dit is een belangrijke graadmeter van de totale levensduur. Maar ook het merk en soort accu heeft invloed op de levensduur. Lithium-ion thuisaccu's (15 - 20 jaar) en zoutwater thuisaccu's (20 jaar) bieden de beste levensduur.

beste thuisbatterij 2024

5. Beste thuisaccu merken

Steeds meer bedrijven leggen ze toe op de productie van thuisbatterijen voor zonnepanelen. Door gratis offertes aan te vragen via Slimster kun je eenvoudig de specificaties en prijzen van deze merken vergelijken. Populaire thuisaccu merken zijn:

6. Omvormer accu voor zonnepanelen

Wil je de beste werking van je thuisbatterij garanderen? Dan is de kwaliteit van de omvormer essentieel. De omvormer zorgt ervoor dat je de opgewekte stroom van je zonnepanelen kunt opslaan in je accusysteem. Ook zorgt de omvormer ervoor dat je de stroom vervolgens kunt gebruiken in je woning.

Laat je de thuisaccu samen plaatsen met zonnepanelen? Dan wordt vaak een hybride omvormer gebruikt. Deze werkt dan voor zowel je zonnepanelen als voor je thuisbatterij. Je hebt dan ook maar 1 omvormer nodig. Heb je al zonnepanelen op je dak liggen en laat je nu een thuisaccu installeren? Dan is een aparte (extra) omvormer benodigd.

Beste thuisaccu laten installeren?

Ben je zelf niet zo handig met zelfbouw van een thuisaccu en wil je de beste thuisbatterij liever laten installeren? Een ervaren installateur heeft verstand van zaken en monteert de thuisaccu op een veilige manier. Hierdoor verklein je het risico dat er brand kan ontstaan in je woning.

Thuisbatterij vergelijken voor beste deal

Wat is de beste thuisaccu?

Wil je zelf een thuisaccu kopen en zelf een thuisaccu installeren? Bij de aanschaf van thuisaccu’s moet je nogal wat keuzes maken. Weet je niet goed wat de beste keus thuisbatterij is voor jouw situatie en wensen?

Vraag gratis thuisaccu offertes aan bij Slimster en kom in contact met installateurs die werken in jouw regio. Zo kan je de goedkoopste thuisbatterij kopen en heb je altijd de beste deal.

Direct thuisbatterij installateurs vergelijken

sunlogics
Powerwatt
Piek Energie
Opteco
Green Infra
Evectra
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis thuisaccu offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat is de beste thuisaccu 2024?