Veelgestelde vragen over Corona / COVID-19 en Slimster

Er zijn momenteel veel vragen over het gebruik van ons Slimster platform. We beantwoorden de meest gestelde vragen van dit moment op deze pagina. Bij al deze antwoorden staat uiteraard 1 belangrijk punt centraal bij iedereen die gebruikmaakt van Slimster: ieders gezondheid.

Laatste update: 23 februari 2021
We houden alle updates nauwgezet in de gaten. Alle aangesloten bedrijven zijn ook geattendeerd op de richtlijnen.

Veelgestelde vragen

Kan ik nog (veilig) offertes aanvragen?

Ja, je kunt nog steeds offertes vergelijken via Slimster. Een offerte aanvragen is en blijft veilig, dit doe je namelijk online. Maar ook tijdens het bespreken van de mogelijkheden en uitvoeren van de opdracht staat veiligheid en gezondheid voorop. Dit komt verderop meer aan bod.

Krijg ik nog steeds meerdere offertes, zodat ik kan vergelijken?

Jouw offerte-aanvraag wordt aan maximaal 4 specialisten uit jouw regio gekoppeld. Doorgaans ontvang je binnen een paar uur een mail met daarin de vakmannen die geschikt zijn voor jouw opdracht.

Het kan voorkomen dat er in eerste instantie wat minder vakmannen reageren. Maar we blijven ook daarna nog hard op zoek naar vakmannen voor jouw opdracht. Vinden we na het versturen van de eerste email nog iemand die geschikt is voor jouw klus? Dan brengen we je uiteraard direct op de hoogte.

Hoe kom ik in contact met de vakmensen?

Heb je een email ontvangen waarin staat welke vakmensen jouw aanvraag hebben ontvangen? De vakmensen nemen contact met je op, via de email of telefoon. Heb je een voorkeur aangegeven in jouw offerte aanvraag? Dan nemen ze via die weg contact met je op.

Kan ik gewoon een afspraak inplannen?

Je kunt nog steeds een afspraak inplannen, als dit aansluit bij de laatste RIVM richtlijnen. Beperk het aantal fysieke afspraken zoveel mogelijk. Een goede oplossing is gesprekken zoveel mogelijk digitaal voeren, bijvoorbeeld via een van de volgende wegen:

  • Telefoon (bellen of Whatsapp)
  • Skype, Facetime, WhatsApp videobellen etc
  • Foto's & video's versturen ter verduidelijking

Komt de vakman toch langs? Doe dit alleen als je alle RIVM richtlijnen kunt opvolgen. Denk aan de gepaste afstand van 1,5 meter, geen handen schudden, regelmatig handen wassen. Kijk voor alle richtlijnen op de website van de RIVM.

Kan ik mijn opdracht nog laten uitvoeren?

Ja, dat kan. Vakmensen kunnen vaak hun werk doen wanneer jij niet in (nabije) aanwezigheid bent. De huidige situatie vraagt wel om aanpassingen waar nodig:

  • Vinden de werkzaamheden buiten plaats? Dan is gepaste afstand vaak mogelijk. Houd je ook aan de andere RIVM richtlijnen.
  • Vinden de werkzaamheden binnen plaats? Overweeg dan of het mogelijk is om gepaste afstand te houden en de andere RIVM richtlijnen te volgen. Is dit niet het geval, verzet de afspraak dan naar een later moment.
  • Neem voorafgaand aan de afspraak contact op met de vakman en controleer of jullie allebei klachtvrij zijn. Is dit niet het geval? Verzet de afspraak dan.
  • Heeft de opdracht geen haast? Plan de afspraak dan in voor een later moment.

Alle RIVM richtlijnen van dit moment op een rijtje? Ga naar de website van de RIVM.

Kan ik nog producten kopen via webshops?

Wil je televisies, vriezers, koelkasten, wasmachines of andere apparatuur vergelijken? Dat kan nog steeds. De prijzen en voorraadstatus van de producten worden ieder uur bijgewerkt en zijn zo actueel als mogelijk. Houd er wel rekening mee dat iedere webshop eigen regels hanteert qua bezorging.

slimster
Is het niet haalbaar om deze richtlijnen te volgen? Plan de afspraak dan vast in voor een later moment.

Heb je een vraag, maar staat deze er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Verder gebruikmaken van Slimster?

Offertes aanvragen en vergelijken van onze meest populaire producten?