Inboedel opkopen door inboedel opkoper

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Is je bedrijf failliet en heb je extra geld nodig voor de schuldeisers of wil je gewoon besparen op de kosten van een ontruiming? Dan kun je vaak de inboedel laten opkopen door een ontruimingsbedrijf.

Waarom inboedel opkopen en ontruimen?

Tijdens een ontruiming ben je in 1 keer af van je inboedel wanneer je je spullen en meubels laat opkopen en kun je extra besparen op een ontruiming met je inboedel. De waarde van de inboedel wordt vooraf bepaalt en vaak met het totaalbedrag van een ontruiming verrekend.

Ook hoef je tijdens een ontruiming niet per voorwerp te bepalen wat ermee moet gebeuren en worden eventuele waardevolle spullen niet terecht bij het grofvuil. De meest voorkomende reden om je inboedel te laten opkopen door een ontruimer is dat de kosten van een woningontruiming zo laag mogelijk blijven.

Meer informatie?
Woningontruiming kosten

Voordelen inboedel opkopen bij ontruiming

 • Bespaar op de ontruiming
 • Inboedel wordt niet afgevoerd, maar hergebruikt
 • Je hoeft niet zelf te bepalen wat met de spullen gebeurd
Inboedel laten opkopen en ontruimen?
Gratis offertes
ontruiming inboedel

Hoe werken inboedel opkopers?

Bij het opkopen van inboedel wordt door een erkend ontruimingsbedrijf vaak een eerlijke prijs aangeboden voor meubels, huishoudelijke apparaten of eventuele andere waardevolle spullen waar geen interesse meer in is. Meer hoe werkt een opkoper van inboedel?

1. Inventariseren van inboedel
Een ontruimer zal een paar dagen voor de ontruiming de inboedel inventariseren en met een spoedontruiming vaak dezelfde dag nog. De waarde van de inboedel wordt genoteerd en je kunt vaak aangeven wat er met bepaalde spullen moet gebeuren. Bijv. wil je de oude klok in de woonkamer zelf houden of moet de kleding gedoneerd worden?

2. Bepalen van de waarde
Van de geïnventariseerde inboedel wordt de waarde bepaalt. Niet alle inboedel wordt opgekocht, aangezien de inboedel schoon, onbeschadigd en verkoopbaar moet zijn. Inboedel die vaak opgekocht worden zijn:

 • Antiek
 • Design/vintage meubels
 • Porselein en zilverwerk
 • Schilderijen en andere kunstvoorwerpen
 • Gereedschap
 • Witgoed

3. Ontruimen van inboedel
Wanneer je akkoord bent met het voorstel van het ontruimingsbedrijf dan wordt de inboedel discreet en respectvol ontruimt. Een ontruimingsbedrijf is vaak binnen 1 of enkele dagen klaar. Tijdens een ontruiming wordt de inboedel in 3 categorieën verdeeld: tijdelijk opslaan, opkopen inboedel en doneren/afvoeren van inboedel.

Wanneer opkopen van inboedel niet mogelijk is omdat de meubels beschadigd zijn, dan bepaal je zelf wat er met de spullen gebeurd. Je kunt deze tijdelijk laten opslaan of door een ontruimingsbedrijf laten doneren aan een kringloop of andere instantie.

Veel ontruimingsbedrijven hebben verschillende samenwerkingen met goede doelen, zoals Leger des Heils (ReShare), Gered Gereedschap en CliniClowns.

Inboedel laten opkopen door vakman?
Gratis offertes

Extra opties bij kopen inboedel

Moet er naast een ontruiming en meubels opkopen nog meer gebeuren voor de oplevering of overdracht van de woning of bedrijfspand? Via Slimster kom je ook in contact met vakmannen die sloop- en herstelwerkzaamheden kunnen uitvoeren, zoals een stukadoor, schilder, hovenier en sloopbedrijven.

Inboedel laten opkopen door ontruimer?

Inboedel opkopen

Wil je de beste deal met een eerlijke prijs voor de inboedel? Vraag dan vrijblijvend en gratis tot 3 ontruiming offertes aan. Via Slimster kom je in contact met erkende ontruimingsbedrijven die een eerlijke prijs geven voor de inboedel en bepaal je zelf de beste ontruimer voor jouw ontruiming.

Beste deal voor opkoper inboedel?

Verhuisservice Nederland
Verhuiskanonnen
IAM Renovatie
DSH Europe
De Vrachtpatser Transport & Verhuizingen
De Huizenruimer
De Graaf Ontruimingen
Leroy's Tuinonderhoud
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis ontruiming offertes?
Geheel vrijblijvend
Inboedel opkopen door inboedel opkoper