• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Vlakke lichtkoepel plaatsen

Ben jij op zoek naar een daklicht systeem voor een plat dak? Dan is een vlakke lichtkoepel een goede optie. Vlakkelichtkoepels bestaan altijd uit glas zonder onderbrekingen en worden geleverd met geïsoleerde PVC opstand. Een lichtkoepel met vlak glas is geschikt voor platte daken. Een vlakke dakkoepel heeft een moderne uitstraling en past daarom goed bij nieuwbouwwoningen. Met een vlakke lichtkoepel voorzie jij jouw aanbouw, uitbouw, garage of keuken van daglicht met perfecte isolatie. Vraag gratis offertes aan via Slimster om de beste deal te vinden voor vlakke lichtkoepels inclusief montage.

Voordelen vlakke lichtkoepel

 • Moderne lichtkoepel uit één deel glas
 • Veel grote afmetingen
 • Compleet met opstand
 • Zeer hoge isolatiewaarde

Nadelen vlakke lichtkoepel

 • Duurder soort lichtkoepel
 • Niet geschikt voor schuin of hellend dak

Lichtkoepel met vlak glas prijzen

Denk jij er over na om een vlakke lichtkoepel te laten plaatsen? Dan ben jij vast benieuwd naar de prijs. De totale kosten voor een lichtkoepel met vlak glas is afhankelijk van diverse factoren. Zo spelen de afmetingen, het materiaal, bediening (handmatig of elektrisch) en het type glas een invloed bij de berekening van de kostprijs. Daarnaast is het uurtarief van de vakman ook van invloed op de prijs. In de prijslijst hieronder zie je indicatieve richtprijzen van vlakke dakkoepels inclusief montage. Wil je concrete prijzen vergelijken? Dan raden we je aan om de gratis offertes via Slimster aan te vragen.

Soort lichtkoepel Vanaf prijs*
Vlakke lichtkoepel € 700,-
Lichtkoepel ventilatie handmatig € 800,-
Lichtkoepel ventilatie elektrisch € 1.030,-
Lichtkoepel dakbetreding € 1.200,-

* Vanaf prijs vlakke dakkoepels inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde richtprijzen voor vlakke lichtkoepels van glas. Op basis van jouw specifieke opdracht en wensen kan de prijs oplopen.

Dakkoepel met vlak glas ventileren

Wil jij een dakkoepel installeren in een vochtige ruimte, zoals de badkamer? Dan is het belangrijk om goed te kunnen ventileren. Gelukkig zijn er vlakke lichtkoepels met ventilatie verkrijgbaar. Zo'n platdakraam kan open worden gezet om frisse lucht naar binnen te laten. Je hebt hierbij de k euze uit een lichtkoepel met handmatige of elektrische bediening. Een elektrische ventilerende dakkoepel is voorzien van een kettingmotor waarmee het dakraam eenvoudig open gezet kan worden.

Vlakke lichtkoepel of lichtstraat?

Om een ruimte in huis te voorzien van meer natuurlijk lichtinval kun je kiezen voor een lichtkoepel of een lichtstraat. Een vlakke lichtkoepel lijkt qua ontwerp veel op een lichtstraat, maar toch zijn ze niet hetzelfde. Een dakkoepel bestaat namelijk uit één stuk vlak glas (of kunststof), terwijl een lichtstraat vaak opgebouwd is uit verschillende segmenten. Een lichtkoepel met vlak glas is als het ware een vlakke glasstraat en kan worden gezien als een ononderbroken lichtstraat. Het licht dat naar binnenvalt wordt niet gebroken.

Vlakke daklicht op maat laten plaatsen

Denk jij er over na om een vlakke lichtkoepel te laten plaatsen? De bij Slimster aangesloten bedrijven hebben jarenlange ervaring in het monteren van alle soorten lichtkoepels en zijn zorgvuldig door ons geselecteerd. Laat jouw daklicht compleet op maat maken en plaatsen. In overleg met de specialist kom je tot de beste optie voor jouw huis en toepassing. Twijfel jij nog of een lichtkoepel met vlak glas precies is wat je zoekt? Bekijk dan eens onze lichtkoepel voorbeelden om reeds geplaatste dakkoepels te bekijken en doe inspiratie op!

Direct gratis Vlakkelichtkoepel offertes vergelijken!

Heb jij een plat dak en wil je hier graag een vlakke lichtkoepel laten plaatsen? Slimster helpt jou bij het vinden van de beste aanbieding. Wij brengen jou namelijk vrijblijvend in contact met daklicht specialisten uit jouw eigen omgeving. Vul het offerteformulier in en ontvang maximaal 5 gratis offertes om te vergelijken. Door gebruik te maken van ons slimme vergelijkingssysteem kun jij tot wel 45 procent besparen op de kosten voor vlakke lichtkoepels inclusief HR++ isolatieglas en montage.

 • Vergelijk prijzen voor lichtkoepels met vlak glas
 • Ontvang 5 gratis offertes met één aanvraag
 • Alleen betrouwbare en ervaren daklicht bedrijven
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs