• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Vlakke lichtkoepel prijzen

Minimale kosten € 550,- Maximale kosten € 1.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 775,-
Vanaf-prijs vlakke lichtkoepel, afhankelijk van materiaal, maten en extra opties.

Wil je meer daglicht in je woning, maar wel een lichtkoepel met een strakke uitstraling? Dan is een vlakke lichtkoepel een goede optie. Vlakke lichtkoepels bestaan uit glas zonder onderbrekingen, waardoor ze een uitstekende isolatie hebben. Door de moderne look zijn deze dakkoepels erg geschikt voor moderne woningen.

Voordelen vlakke lichtkoepel

 • Strakke uitstraling
 • Bestaat uit één glazen deel
 • Goede isolatie
 • Verkrijgbaar in diverse soorten

Nadelen vlakke lichtkoepel

 • Duurder type lichtkoepel
 • Niet geschikt voor schuin of hellend dak
moderne lichtkoepel prijzen
vlakke lichtkoepel prijzen
kosten lichtkoepel vlak

Kosten vlakke lichtkoepel

Denk je erover om een vlakke lichtkoepel te plaatsen op je dak? Dan ben je vast benieuwd naar de prijs van dit platdakraam. De vlakke lichtkoepel prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen, het materiaal en extra opties. Ook de montage speelt een rol: komt de lichtkoepel op de plek van een bestaand daklicht of wordt er een nieuwe koepel geplaatst?

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de vlakke lichtkoepel kosten. Het gaat hier om vanaf-prijzen, inclusief plaatsing. De kosten lopen op wanneer je extra opties toevoegt of duurder materiaal kiest.

Afmeting lichtkoepel
Prijs*
60 x 60 cm € 550,-
70 x 70 cm € 630,-
80 x 80 cm € 680,-
90 x 90 cm € 750,-
90 x 120 cm € 840,-
100 x 150 cm € 1.000,-

* Vanaf-prijs dubbelwandige vlakke lichtkoepel van acrylaat, incl plaatsing en btw.

Liever de exacte prijs weten van een vlakke dakkoepel? Je kan eenvoudig gratis vlakke lichtkoepel-offertes aanvragen via Slimster. Door slim te vergelijken vind je vervolgens de beste deal. Toch eerst de prijzen van verschillende lichtkoepels bekijken? We hebben de algemene lichtkoepel prijzen voor je op een rij gezet.

Vlak daklicht prijzen vergelijken

Prijsopbouw lichtkoepel vlak 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten vlakke dakkoepel

Meer lichtinval creëren met behulp van een vlakke lichtkoepel? De prijs van dit daklicht wordt voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal. We doelen hier op de materiaalkeuze, maar ook om de afmetingen, isolatie en extra opties.

Lichtkoepel materiaal

Het grote verschil tussen bolvormige en vlakke lichtkoepels is het gebruikte materiaal. Bij een bolvormige koepel heb je de keuze uit glas, acrylaat of polycarbonaat, maar een vlakke lichtkoepel bestaat uit glas. Dit glas is dan wel weer beschikbaar in diverse sterktes en isolatiewaardes.

Wat betreft de dakopstand heb je ook een keuze bij een vlakke dakkoepel. Ga je voor een dakopstand van pvc of van polyester? Beide materialen hebben hun eigen voordelen. Laat je door een vakman adviseren over de beste optie voor jouw nieuwe dakkoepel.

Maten vlak daklicht Vlakke lichtkoepels zijn te verkrijgen in diverse afmetingen. Je kan gaan voor een vierkante vlakke dakkoepel, maar rechthoekige vlakke daklichten zijn natuurlijk ook mogelijk.

Isolatie vlakke lichtkoepels

De isolatiewaarde van een vlakke dakkoepel is voor een groot deel afhankelijk van de beglazing. Doorgaans wordt er gekozen voor HR++ isolatieglas. Ook de dakopstand is bepalend voor de isolatie: vooral polyester staat bekend om zijn goede isolatie.

vlakke lichtkoepel prijs
vlakke dakkoepel kosten
platdakraam prijzen
Geschikt voor vochtige ruimtes Wil je graag een vlakke lichtkoepel in een vochtige ruimte, zoals een badkamer? Kies dan voor een platdakraam dat geopend kan worden om de ruimte eenvoudig te ventileren.

Toegang tot dak

Heb je een dakterras, dan kan je een vlakke lichtkoepel met daktoegang laten monteren. De lichtkoepel heeft hier meerdere functies: daglicht creëren, ventileren en toegang tot het dak verschaffen.

Vlakke lichtkoepel door vakman laten installeren

Het installeren van een vlakke lichtkoepel is geen eenvoudige klus. Je wilt dat dit daklicht wind- en waterdicht geplaatst wordt en kan hier vast wel de hulp van een betrouwbare specialist bij gebruiken. We raden je aan om altijd meerdere bedrijven te vergelijken voor je een vakman kiest; zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Vergelijk regionale bedrijven bij Slimster en profiteer van enkele belangrijke voordelen:

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Snelle en correcte montage
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening

Vind de beste dakkoepel-specialist

Een betrouwbare vakman vinden voor de plaatsing van jouw nieuwe vlakke lichtkoepel? Vraag gratis dakkoepel-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig en vrijblijvend lichtkoepel-offertes vergelijken

123 Aanbouw
Daklichten Dakraam Gilde
Dakraam leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal