Koffiezetapparaten

Koffiezetapparaten

Koffie is één van de populairste dranken van de wereld. Veel mensen starten hun dag met een bakje koffie om de energieverhogende werking van cafeine te ervaren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten koffiezetapparaten te koop, allemaal met hun eigen specialiteit en smaak van de koffie. De een geeft de voorkeur aan verse bonenkoffie, de ander vindt filterkoffie toch beter. Ben jij op zoek naar de beste koffiemachine? Bij Slimster kun je alle koffiezetapparaten vergelijken op prijs, specificaties en reviews. Zo vind je altijd de beste online aanbieding voor jouw favoriete koffiestijl!

Tip: lees hier meer over alle Bosch koffiezetapparaten!

Soorten koffiezetapparaten

Er zijn veel soorten koffiezetapparaten, waarvan de filter koffiezetapparaten waarschijnlijk het meest bekend zijn. Je zet gelijk een volle kan koffie voor het hele gezin. Met een espressomachine zet je met 1 druk op de knop heerlijke espresso van koffiebonen. Ga je voor cups? Dan kies je voor een Dolce Gusto of Nespresso, what else? De bekende Senseo apparaten behoren tot de familie van de filter koffiezetapparaten alleen deze werken met handige koffiepads.

slimster
Bij Slimster kun je de verschillende koffiezetapparaten vergelijken op kenmerken die jij belangrijk vindt. Zo vind je altijd de beste deal!

Volautomatische espressomachines

Een volautomatische koffiemachine is een luxe koffiezetapparaat en maakt gebruik van bonen. Je vult het apparaat met verse bonen en hebt de beschikking over diverse koffiespecialiteiten. Zo kun je kiezen voor o.a. espresso, cappuccino en latte macchiato. De verse koffiebonen worden met 1 druk op de knop gemalen voor het lekkerste bakje koffie.

Filter koffiezetapparaten

De filter koffiezetapparaten zijn het meest bekend in Nederland. Deze worden al vele jaren gebruikt om een volle pot koffie te zetten. De koffie loopt door een filter in de kan, welke je kan gebruiken om iedereen in huis van een kop koffie te voorzien. Tegenwoordig zijn er ook filterapparaten met een ingebouwde bonenmaler voor een extra vers bakkie.

Pistonmachines

Wil jij op professionele wijze koffie zetten? Met een pistonmachine voel jij je echt een barista. Met deze koffiezetapparaten heb je veel controle over de smaak van je koffie. Je doet immers veel handmatig, zoals bepalen hoeveel koffie je gebruikt en hoe hard je de maling aandrukt. Koffiezetten met een pistonmachine is dus niet heel makkelijk.

Cafetières

Een Bialetti cafetière wordt ook wel french press genoemd. Je gebruikt deze apparaten om op ambachtelijke wijze koffie te zetten. Vul de kan eerst met gemalen koffie en voeg daarna heet water toe. Laat dit vervolgens intrekken en druk daarna (na ongeveer 10 minuten) de platte zeef naar beneden. Zo blijft er heerlijke en verse french press koffie over.

Percolators

Fan van een Italiaans kopje koffie? Dan is een Bialetti percolator iets voor jou. Met deze koffiezetapparaten zet je een sterke koffie. Je vult de percolator met gemalen koffie en koud water. Daarna zet je koffiepot op de kookplaat tot je hem hoort sissen. Dan is het tijd om te genieten van je heerlijke espresso.

Senseo apparaten

Wie kent de Philips Senseo koffieapparaten niet? Je zet hier heel eenvoudig 1 of 2 kopjes koffie mee. Een Senseo koffiezetapparaat werkt met koffiepads. Deze pads met filterkoffie plaats je in de cuphouder en je vult het waterreservoir. De koffiepadmachine zet je aan en doet vervolgens al het werk voor je.

Koffiezetapparaten met cups

Wil je snel en eenvoudig koffiezetten? Dan is een koffiemachine met cups een goede optie. Je doet het cupje in de machine en met 1 druk op de knop komt er een kopje koffie uit. Er zijn verschillende merken met allemaal eigen cups en smaken, maar de bekendste koffiezetapparaten met cups zijn Dolce Gusto en Nespresso. Welke vind jij lekkerder?

Inbouw koffiemachines

Wil jij de keuken renoveren en een luxe uitstraling geven? Dan is een inbouw koffiemachine echt iets voor jou. Je plaatst dit koffiezetapparaat namelijk in een keukenkast. De inbouw koffiezetapparaten zijn geschikt voor verschillende soorten koffies en laten jou elke dag genieten van o.a. latte macchiatio, cappuccino en zwarte koffie.

koffiemachine vergelijken

Hoe koffiezetapparaat kiezen?

Als je een nieuw koffiezetapparaat wil kopen, dan heb je keus uit veel verschillende koffiemachines. Maar welke past nu het best bij jou? Om jou te helpen bij het vinden van het beste koffiezetapparaat kun je naar de volgende kenmerken kijken;

  • De soorten koffie's die je kunt zetten
  • De prijs per kopje koffie
  • Gebruik van koffiecups, koffiebonen, koffiepads of gemalen koffie
  • Gebruiksgemak en onderhoud
  • Mogelijkheid om meerdere bakken koffie tegelijk te zetten

Koffiemachines vergelijken bij Slimster

Ben jij op zoek naar een goed koffiezetapparaat voor de scherpste prijs? Bij Slimster kun je alle koffiemachines vergelijken op kenmerken die jij belangrijk vindt. Zo vind jij altijd het type koffiezetapparaat dat past bij jouw wensen en voorkeuren. Heb jij een model gevonden dat voldoet aan jouw eisen? Check de productpagina en zie direct welke webshop de goedkoopste aanbieding heeft!