Wat kost boomverzorging?

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 200
Gemiddelde kosten € 600
Maximale kosten € 900
Gemiddelde kosten boomverzorging door vakman in 2024.

Wat kost boomverzorging door een vakman?

Werkzaamheden Prijs*
Boom laten snoeien € 200 - 900
Boom laten knotten € 600
Boom laten verplaatsen € 2.000 - 12.000
Boom laten verankeren € 100 - 300
Boom laten keuren € 100 - 200 per boom

* Gemiddelde prijzen boomverzorging door vakman in 2024.

Het gemiddelde uurtarief van een boomchirurg ligt tussen de € 30 - 70 per uur, zonder voorrijkosten. Naast het uurtarief bepaalt een boomverzorger de exacte prijs van boomverzorging aan de hand van de volgende factoren:

 • De bereikbaarheid van de boom
 • De grootte van de boom
 • Het soort boom
 • Het soort onderhoud
 • Wat er met het groenafval gebeurt

Waarom boomverzorging?

Het verzorgen van een boom is belangrijk om een boom gezond en mooi te houden. Onder het verzorgen van een boom verstaat een boomdokter verschillende klussen:

 • Bomen snoeien/bomen toppen
 • Bomen knotten
 • Bomen verplanten
 • Bomen verankeren
 • Boom keuringen
Informatie over boom kappen?
Kosten boom kappen
boomchirurg snoeit boom

Kosten boom snoeien door boomspecialist

Soort verzorging Prijs boomsnoeier*
Kleine boom snoeien kosten € 200 - 500
Middelgrote boom snoeien € 400 - 850
Grote boom snoeien kosten € 600 - 900

* Gemiddelde boomchirurg kosten per boom in 2024.

Met name de grootte en de bereikbaarheid van de boom bepaalt de prijs van de klus die een boomspecialist eraan heeft. Wil je besparen op de kosten? Spreek dan met de bomenexpert af dat jij het snoeiafval zelf opruimt, dat scheelt. Onderschat echter niet de hoeveelheid afval dat van een boom af kan komen.

Waarom bomen snoeien?

Snoeien doet groeien. Zeker de eerste jaren na het planten van een boom is het belangrijk om te snoeien. Zo blijft er balans tussen het wortelgestel en de kroon van een boom. Na de eerste jaren is snoei onderhoud belangrijk. Een bomen dokter zorgt er dan voor dat een boom niet te groot wordt. Dit kan belangrijk zijn voor de veiligheid van de omgeving. Snoeien laat je ook doen om een boom mooi te vormen.

Laat boom snoeien door bomendokter

 • Vakkennis
 • Geen afval
 • Ook op onbereikbare plekken

Het snoeien van een boom vraagt om vakkennis. Elk soort boom heeft eigen snoeiregels. Zo snoei je bomen meestal in de rust. Een bomenexpert weet precies wat de snoeiperiode is van een bepaalde boom en welke snoeitechniek hij kan toepassen.

Heb je een plek waar je zelf niet bij kunt? Een boomklimmer expert is getraind om te snoeien op grote hoogtes. Het specialistische werk van bomen snoeien besteed je het best uit aan een boomchirurg.

Boom snoeien wanneer?
Een bomendokter weet precies wat het beste moment is om jouw boom te snoeien. Daarnaast houdt hij rekening met het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli waarin snoeien met voorzichtigheid voor vogelnestjes moet worden gedaan.
Boom laten snoeien?
Vrijblijvende offertes
boomverzorger snoeit

Boom knotten

Waarom bomen knotten?

Door bomen te knotten snoei je een boom terug naar de oorsprong. Bomen knotten gebeurt alleen bij knotbomen. Knotten doe je om te voorkomen dat bomen te groot groeien. Bij bomen toppen is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt, zonder dat water in de knipwond kan blijven staan.

Kosten boom knotten

De kosten voor boom knotten ligt gemiddeld rond de € 600. Het tarief van het knotten van een boom komt overeen met de kosten van het snoeien van een boom. Benieuwd wat het knotten van jouw boom kost? Vraag een boomverzorger offerte op.

Boom verplaatsen

Kosten boom verplanten

Soort verzorging Prijs*
Kosten boom verplaatsen € 2.000 - 12.000

* Gemiddelde prijzen boom verplaatsen in 2024.

De prijs van het verplanten van een boom wordt met name bepaalt door de grootte van de boom en hoever de boom verplaatst gaat worden. Hoe groter de boom, hoe zwaarder materieel nodig is voor het verplaatsen. Dat zie je terug in de prijs.

Waarom bomen verplanten?

Heb jij een prachtige boom in jouw tuin staan, maar staat deze net op de verkeerde plek? Dan is het een idee om deze boom te laten verplaatsen. Het verplanten van een boom vraagt om voorzichtigheid en vakkennis. Je wilt de boom immers niet beschadigen. Roep daarom de hulp in van een bomenspecialist.

Boom verplaatsen door boomdokter

Een boomverzorger weet precies wanneer en hoe je een boom kunt verplaatsen en waarbij de boom de meeste kans heeft op overleving. Daarnaast is het soms ook nodig om een vergunning bij de gemeente aan te vragen voor het verplaatsen van een boom. Een boomspecialist weet wanneer dit nodig is en kan de vergunning voor je aanvragen.

Boom laten verplanten?
Gratis offertes
boomklimmer in boom

Boom verankeren

Kosten boom verankeren

Soort verzorging Prijs*
Boom verankeren prijs

€ 30 - 200

* Gemiddelde prijs voor materieel, excl. uurtarief boomverzorger.

De prijs van een boomanker hangt af van de stamomtrek van de boom en de manier waarop een boom verankerd wordt; bovengronds of ondergronds. Een boomchirurg bepaalt de beste verankering ter plaatse. Vaak kan de installatie hiervan binnen een uur zijn afgerond. Weten wat een boom verankeren kost? Vraag gratis en vrijblijvend boomverzorging offertes op.

Waarom bomen verankeren?

Om te voorkomen dat een boom na het planten scheef groeit, is het slim een boom te verankeren. Het verankeren van een boom kan bovengronds en ondergronds. Bovengronds verankeren gaat door de boom met een band vast te maken aan een boompaal. Ondergronds verankeren kan met grondankers die in de bodem worden vastgemaakt.

boomdokter snoeit takken

Boomkeuring

Waarom boom laten keuren?

 • Makkelijk ziektes of plagen herkennen
 • Advies voor ziekte bestrijden
 • Beoordeling voor gevaar
 • Mooie, gezonde & veilige boom

Laat je boom regelmatig nakijken door een boomverzorger. Hij beoordeelt de gezondheid van jouw boom. Een boomverzorger kan gemakkelijk ziektes of plagen herkennen bij een boom. Hij geeft jou vervolgens advies hoe je deze ziekte kunt bestrijden.

Een boom keuring is ook belangrijk om te beoordelen of de boom met de takken geen gevaar vormen voor de omgeving. Door regelmatig te keuren blijft jouw boom gezond, mooi en veilig. De gemiddelde prijs begint vanaf €100 - 200 per boomkeuring.

Boomonderhoud offertes

Boomverzorging kosten

Een boomeigenaar is verantwoordelijk voor de gezondheid van de boom. Brengt een boom schade toe aan de omgeving? Dan zal een eigenaar hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. Zaak dus om boomonderhoud serieus te nemen. Vraag bij Slimster gratis en vrijblijvend boomverzorging offertes op bij verschillende partijen uit jouw regio.

Vergelijk 244 hoveniersbedrijven

GE Hoveniers
Het Schuttingmenneke
Leroy's Tuinonderhoud
Sandee Hoveniers
Sjerps Tuinen
Van den Bosch
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis hovenier offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost boomverzorging?