• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Schuimblussers

  Schuimblussers

  Ga naar

  Een schuimblusser is geschikt voor het blussen van vaste stof en vloeistof. De sproeischuimblusser is een variant van de schuimblusser, die ook geschikt is voor het blussen van elektrische apparatuur onder spanning. Een andere variant schuimblusser is de vetbrandblusser. Met deze schuimblusser kun je ook vetten en oliën blussen. Een schuimblusser kopen is een goed idee als je voorbereid wilt zijn bij brand!

  Voordelen schuimblusser

  • Personen blussen mogelijk
  • Weinig schade
  • Afwasbaar met water

  Nadelen schuimblusser

  • Ongeschikt voor gasbrand
  • Niet altijd vorstbestendig
  • Duur

  Wat is een schuimblusser?

  Schuimblusser kopen, sproeischuimblusser kopen of vetblusser kopen, maar wil je eerst meer weten over de verschillende schuimblussers? Daarvoor maakten wij onderstaand overzicht.

  Kosten
  Gevuld met
  Werking
  Wat kun je ermee blussen?
  Wanneer kiezen?
  Schuimblusser €30-300* Water en schuim Schuim dekt de brand af, waardoor er geen zuurstof meer bij de brand kan en de brand wordt afgekoeld
  • Vaste stoffen (A) en vloeistoffen (B)
  • Sproeischuimblusser: ook elektrische apparatuur onder spanning
  • Vetbrandblusser: ook vetten en oliën (F)
  Als je vaste stof en vloeistof wilt blussen met weinig schade

  *Schuimblusser kosten varieren sterk. Ze zijn afhankelijk van de kwaliteit, het soort schuimblusser en van het formaat schuimblusser. Sproeischuimblusser kosten en vetblusser kosten liggen hoger dan die van een standaard schuimblusser. Een kleine schuimblusser is goedkoper dan een grotere. Uiteraard is een kleine schuimblusser voorzien van een kleinere hoeveelheid schuim. Dat maakt de kleine schuimblusser een goedkope schuimblusser.

  Meer zekerheid: Kies een schuimblusser 6 liter ipv een kleine schuimblusser 2 liter! Voor thuisgebruik is een kleine schuimblusser 2 liter of schuimblusser 6 liter kopen het meest gebruikelijk. Wij raden aan om een grotere schuimblusser 6 liter te kopen. Je hebt dan 3x zoveel schuim tot je beschikking om de brand te blussen. Ben je op zoek naar een goedkope schuimblusser auto? Dan is een kleine schuimblusser 2 liter wel een goed idee. Kies in dit geval voor een schuimblusser 2 liter vorstvrij, zodat je schuimblusser vorstbestendig is. Er is ook nog een grotere schuimblusser 9 kg, maar die zijn hoofdzakelijk bedoeld voor bedrijfspanden, kantoren en winkels.
  Ook gasbrand blussen?

  Goedkope brandblusser voor kleine branden?

  Schuimblusser kopen

  Stappenplan blussen met schuimblusser

  1. Trek de borgpen uit de fles.
  2. Test de poederblusser met een proefstoot.
  3. Loop in de richting van het vuur.
  4. Richt op het vuur en knijp de afsluiter in.

  Welke soorten schuimblusser zijn er?

  1. Standaard schuimblusser
  2. Sproeischuimblusser
  3. Vetbrandblusser

  Is een schuimblusser vorstbestendig? Nee niet allemaal, maar er zijn wel vorstbestendige schuimblussers verkrijgbaar. Uiteraard betaal je er meer voor, maar dan heb je ook bij koude temperaturen altijd een brandblusser bij de hand.
  Kleine schuimblusser

  Standaard schuimblusser

  De standaard schuimblusser is geschikt voor het blussen van:

  • Vaste stoffen (A)
  • Vloeistoffen (B)

  Werking standaard schuimblusser

  Het schuim dat uit de schuimblusser komt heeft een verkoelende werking. Het koude schuim blijft liggen of plakken, waardoor de brand wordt afgedekt van zuurstof en hierdoor uitgaat.

  Schuimblusser kopen?

  Een abc schuimblusser bestaat niet! Wil je naast vaste stoffen (A) en vloeistoffen (B) ook aardgas (C) blussen? Dan kun je niet kiezen voor een schuimblusser. Een abc schuimblusser bestaat namelijk niet. Wat je wel kunt doen is naast je schuimblusser een poederblusser kopen. Wat ook kan is kiezen voor een abc poederblusser.

  Sproeischuimblusser

  De meeste schuimblussers zijn sproeischuimblussers. Een sproeischuimblusser kopen in plaats van een standaard schuimblusser kopen, is een aanrader. Met een sproeischuimblusser ben je namelijk nog beter beschermd tegen brand, omdat je er ook elektriciteitsbranden mee kunt blussen. Een sproeischuimblusser is geschikt voor het blussen van:

  • Vaste stoffen (A)
  • Vloeistoffen (B)
  • Elektrische apparatuur onder spanning (tot 1000 volt)

  Werking sproeischuimblusser

  De sproeischuimblusser heeft een aanpassing in de spuitmond. Deze is voorzien van een speciale nozzle, die ervoor zorgt dat elke druppel uitstromende vloeistof wordt onderbroken met lucht. Hierdoor ontstaat nevel, die niet elektrisch geleidend en dus bestand is tegen blussen van elektrische apparatuur.

  Blussen vaste stof

  Vetbrandblusser

  Wil je ook vetbranden blussen? Dan kun je het beste een vetblusser kopen. Dit type schuimblusser is geschikt voor het blussen van:

  • Vaste stoffen (A)
  • Vloeistoffen (B)
  • Elektrische apparatuur onder spanning (tot 1000 volt)
  • Vetten en oliën (F) (tot 350 graden Celsius)

  Werking vetbrandblusser

  Het blusmiddel dat zich in een vetbrandblusser bevindt, zorgt ervoor dat er een gasdichte laag wordt gevormd over het vet of de olie. Het schuim zorgt voor verkoeling.

  Met een vetbrandblusser in huis, heb je een brandblusser die breed inzetbaar is!

  Schuimblusser kopen

  Een brandblusser kun je zelf kopen. Je hebt hiervoor niet per se een specialist nodig. Slimster onderzocht voor jou wat de beste schuimblussers zijn.

  Schuimblusser keuren

  Het is verplicht een schuimblusser periodiek te laten keuren. Doe je dit niet, dan kun je, als de brandweer langskomt voor controle, een waarschuwing of boete krijgen.

  Brandblusser laten keuren?

  Brandbeveiliging specialist nodig?

  Standaard schuimblusser kopen, sproeischuimblusser kopen of vetblusser kopen en hulp nodig? Of wil je ook andere brandbeveiliging of inbraakbeveiliging maatregelingen nemen voor je huis? Laat je dan adviseren door een specialist, die eventueel ook jouw brandbeveiliging kan plaatsen.

  Vraag gratis en vrijblijvend brandbeveiliging offertes aan bij Slimster. Je ontvangt maximaal 4 offertes van specialisten bij jou in de buurt en kunt ze met elkaar vergelijken op basis van kwaliteit en schuimblusser kosten. Kies de specialist die voor jou de beste kwaliteit en prijs biedt en vind de beste deal.

  Direct brandbeveiliging specialisten vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal