Power-Home

  • Geen reviews
  • Thuisaccu
  • Oosterhout
  • Sinds 2015
  • KvK: 62564986

Over Power-Home

Bij Power@home geloven we in een toekomst waarin elk huishouden zelfvoorzienend op het gebied van energie kan zijn. Sinds 2015 zijn wij actief in duurzame oplossingen en hebben wij ons gespecialiseerd in thuisbatterijen en slimme energiemanagement systemen. Met onze diepgaande kennis en ervaring helpen wij huiseigenaren om meer controle te krijgen over hun energieverbruik en energiekosten.

Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie, waarbij we vooral werken met leidende merken zoals Huawei. Ons team staat klaar om je te begeleiden in de wereld van thuisbatterijen, van het eerste advies tot de installatie en ondersteuning daarna. Samen maken we duurzame energie toegankelijker en betaalbaar voor iedereen.

Veelgestelde vragen

Een thuisbatterij werkt op 2 manieren: met een dynamisch energiecontract waarbij je stroom afneemt van het net of in combinatie met zonnepanelen.

Profiteert van goedkopere stroom;
Slaat opgewekte stroom efficiënter op;
Wordt onafhankelijker van het stroomnet;
Helpt het stroomnet in balans te brengen;
Levert stroom terug tijdens piekuren om netto winst te maken;
Helpt mee om meer groene stroom (van zonnepanelen) te gebruiken.

Hoelang je stroom kunt opslaan op een accu verschilt, afhankelijk van de capaciteit van de thuisbatterij. Op sommige thuisbatterijen kun je voor een aantal dagen stroom opslaan, terwijl dit bij andere exemplaren een aantal uren zijn. Om je een voorbeeld te geven: op een batterij met een capaciteit van 10 kWh (kilowattuur) kun je voor 10 uur stroom opslaan als je een apparaat met een vermogen van 1 kW (kilowatt) 10 uur wilt gebruiken.

De levensduur van een thuisbatterij hangt, net zoals bij andere vragen, af van diverse factoren. Denk hierbij aan de kwaliteit, het type, omstandigheden en het gebruik. Om je dus antwoord op deze vraag te geven, moeten we kijken naar de laadcycli.

Een belangrijke vraag is: waar kun je de thuisbatterij plaatsen? Een thuisaccu kan op diverse plekken in (en rondom) het huis worden geïnstalleerd. Veel mensen kiezen voor de volgende locatie:

Op zolder
In de garage
In de schuur buiten
In een technische ruimte
Buiten onder een afdakje

Een thuisbatterij is interessant wanneer deze slim is, bijvoorbeeld met een energiemanagementsysteem (EMS) en dynamisch energiecontract. De EMS zorgt ervoor dat de batterij automatisch stroom opslaat tijdens goedkope daluren. Wanneer de stroomprijzen hoog zijn, ‘verkoopt’ de batterij de opgeslagen stroom aan het net en kan er netto winst worden gemaakt.

Het alternatief is om de batterij alleen te gebruiken voor je eigen zonnestroom. In dat geval gaat het minder om rendement, en is een thuisbatterij interessant zolang het je huishouden kan voorzien van genoeg stroom tijdens piekuren.

Hoe groot een thuisbatterij moet zijn, hangt af van het energieverbruik en de hoeveelheid opgewekte zonnestroom (indien van toepassing). Een gemiddeld huishouden heeft vaak genoeg aan een capaciteit van 5 tot 10 kWh. Om de juiste grootte te bepalen, is het belangrijk om het dagelijkse stroomverbruik in kaart te krijgen.

Expertise

Adres

Innovatiepark 34, 4906 AA Oosterhout

Google maps placeholder