• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Screens plaatsen

Op zoek naar een betaalbare en effectieve manier om zonlicht buiten te houden? Screens zorgen voor een optimale zonwering en nemen weinig ruimte in beslag. Zelfs tijdens de warmste zomerdagen zorgt een screen voor het raam er voor dat de temperatuur in de woonkamer aangenaam blijft. Een screen is een zonnescherm dat je strak langs je raam naar beneden beweegt. Ongeveer zoals dit ook werkt bij een rolluik. Op Slimster vind je alle info en kun je indicatieve prijzen bekijken. Wil jij de beste deal vinden voor nieuwe screens? Vraag dan direct de gratis offertes aan en vergelijk lokale specialisten.

Voordelen screens

 • Praktisch en effectief
 • Neemt weinig ruimte in
 • Levensduur 10 - 20 jaar
 • Meer privacy in woning

Nadelen screens

 • Werkt niet verduisterend
 • Houdt geen geluid tegen zoals een rolluik

Wat kost een screen zonwering?

Zoek jij effectieve zonwering en vind je een screen wel een interessante optie? Dan wil je natuurlijk graag weten wat het plaatsen van screens je gaat kosten. Een screen zonnescherm is in vergelijking met andere soorten zonwering relatief goedkoop. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de breedte van het scherm, het type bediening (elektronisch of handmatig) en uiteraard de montagekosten. Wil je concrete prijzen bekijken? Dan raden we jou aan om gratis offertes van lokale specialisten via Slimster een te vragen. In de prijstabel hieronder tonen we je indicatieve prijzen voor zonwering screens.

Breedte screens Vanaf prijs*
1 meter €350,-
2 meter €390,-
3 meter €410,-

* Vanaf prijzen screens INCLUSIEF montage en btw.

Let op: dit zijn vanaf prijzen voor basis screen zonneschermen als zonwering voor buiten. Afhankelijk van type bediening en extra opties zoals het soort bovenkap kan de prijs oplopen.

Screens in de zomer én winter

Screens worden gemonteerd aan de buitenzijde van het huis. Dit zorgt er voor dat felle zonnestralen worden tegengehouden voordat deze het glas bereiken (anders dan bij raamdecoratie dat aan de binnenkant wordt gemonteerd). Het raam warmt niet op en daarom blijft het in huis lekker koel. Een screen werkt dus perfect als zonwering op hete zomerdagen. Mooi voordeel is dat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken, maar jij wél naar buiten. Ook in de winter is het gebruik van screens verstandig. Ze hebben namelijk een isolerende werking. De warmte in jouw woning zal een stuk beter behouden worden. Zodoende hoef je minder te stoken en bespaar je op je maandelijkse energiekosten.

Zipscreen zonnescherm

Wanneer je een screen wilt laten plaatsen als buitenzonwering heb je de keus uit een standaard screen of zipscreen. Bij een zipscreen, ook wel ritsscreen genoemd, zit het doek met een rits in de begeleiders bevestigd. Hierdoor zit het doek extra stevig vast en zit er geen ruimte tussen doek en geleiders. Dit heeft als grote voordeel dat jouw screen compleet windvast is en niet meer zal klapperen bij harde windstoten. Ook komen er geen insecten meer langs het scherm.

 • Zipscreen is extra stevig
 • Geen klapperend doek door wind
 • Houdt insecten tegen

Zonnescherm screens laten plaatsen

Wanneer je een handige klusser bent is het mogelijk om zelf de screens te monteren om kosten te besparen. Het is echter een nauwkeurig klusje en in de praktijk vaak lastiger dan van te voren verwacht. Wil jij zeker weten dat jouw nieuwe screen op de juiste wijze is geplaatst? Dan raden wij echt aan om dit door een ervaren en betrouwbare vakman van Slimster te laten doen. Dit scheelt jou tijd, werk en frustraties. Bovendien geeft een zonwering specialist garantie op de montage van (zip)screens.

Direct gratis screen offertes vergelijken!

Zoek jij een betaalbare en effectieve manier om jouw (woon)kamer koel te houden in de zomer en te isoleren in de winter? Dan zijn screens zeker een goede optie. Wil jij screens kopen en eerst prijzen vergelijken? Vraag dan via Slimster 5 gratis offertes aan, uiteraard geheel vrijblijvend. Wij brengen jou in contact met lokale zonwering specialisten. Jij kunt deze gecontroleerde bedrijven vergelijken op prijs én kwaliteit. Zo helpen we jou bij het vinden van de beste deal voor het laten installeren van een screen zonnescherm.

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Vergelijk regionale zonwering specialisten
 • Vrijblijvend advies gesprek met vakman mogelijk
 • Bespaar tot wel 45% op de screen prijs