• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Markiezen plaatsen

Ben jij op zoek naar stijlvolle zonwering voor warme zomerdagen? Een markies is dan een uitstekende keus. Markiezen houden jouw woning heerlijk koel in de zomer en voorzien jouw huis van een prachtige uitstraling. Markiezen zijn een soort zonneschermen, te herkennen aan hun ronde en bolle vorm. Op Slimster lees je meer informatie over de verschillende soorten markiezen en vind je indicatieve prijzen. Vraag gratis offertes aan en kom in contact met lokale zonwering specialisten!

Voordelen markiezen

 • Zonwering houdt woning koel
 • Sfeervolle uitstraling
 • Verkrijgbaar in verschillende designs
 • Minder windgevoelig

Nadelen markiezen

 • Belemmert doorgang onder het raam
 • Prijs markies ligt hoger

Wat kost een markies?

Een markies zonnescherm is een luxe en sfeervolle soort zonwering. Hierdoor ligt het prijskaartje ook wat hoger in vergelijking met rolluiken of screens. Het is lastig om een concrete prijs te noemen, omdat de kosten afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Zo wordt de markies prijs bepaald door onder anderen de afmetingen, het design, de bediening (elektrisch of handmatig) en het materiaal van de bovenkap. Daarbij verschillen ook de montagekosten per bedrijf. Wil jij graag een exacte prijsopgave? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster door het offerteformulier in te vullen. Hieronder vind je een prijslijst met indicatieve prijzen voor markiezen.

Breedte markies Uitval 80 cm* Uitval 100 cm* Uitval 120 cm*
1 meter €500,- €530,- €560,-
2 meter €580,- €620,- €660,-
3 meter €660,- €710,- €770,-
4 meter €760,- €810,- €860,-
5 meter €850,- €900,- €950,-

* Vanaf prijzen markiezen INCLUSIEF montage en btw.

Let op: dit zijn prijzen voor een standaard markies op basis van breedte en uitval als zonwering voor buiten. De prijs kan oplopen door gekozen materiaal, extra opties en soort bediening.

Verschillende soorten markiezen

Wanneer je een markies wilt laten plaatsen door een specialist heb je de keus uit drie verschillende soorten. We onderscheiden de standaard markies, een klapmodel markies en petmodel markies. Een markies heeft een bolle en ronde vorm en bestaat uit een vuilafstotend doek van acryl. Markiezen worden aan de buitenzijde van de woning geplaatst (buitenzonwering). Als je de markies uitklapt steekt hij uit vanaf de gevel. De afstand tussen de gevel en het uiteinde van de markies noemen we de uitval.

Soort Kenmerken Uitval

Standaard

markies

Gebruikt wanneer geen doorloop nodig is Uitval is gelijk aan de hoogte

Klapmodel

markies

Gebruikt wanneer mensen onder de markies door moeten lopen

Uitval is groter dan de hoogte

Petmodel

markies

Geschikt voor plaatsen waar een vrije doorloop is Uitval is kleiner dan de hoogte

Markies zonnescherm met sfeervolle uitstraling

Mensen kiezen vaak een type zonwering (zowel buiten- als binnenzonwering) met enkel praktische voordelen. Je wilt het zonlicht tegenhouden en meer verkoeling creeren in je huiskamer en op je terras. Helaas dragen veel zonneschermen niet bij aan de uitstraling van een woning. Markiezen doen dit gelukkig wel. Een markies heeft een karakteristieke uitstraling vol romantiek en nostalgie. Toch past een markies zonnescherm bij zowel een nieuwbouwwoning als een boerderij of jaren 30 woning. De bij Slimster aangesloten zonwering-specialisten stellen jou in staat om zo'n zonneluifel geheel op maat te laten maken.

Markiezen laten plaatsen

Sommige mensen kiezen er voor om zelf hun nieuwe markiezen te plaatsen. Dit is mogelijk, mits je een hele handige doe-het-zelf klusser bent. Het installeren van een markies is namelijk best een zware klus. Bovendien moet de bevestiging aan de gevel op een zeer nauwkeurige manier gebeuren. Daarom raden wij altijd aan om een markies zonnescherm te laten plaatsen door een betrouwbare expert. Zo weet je zeker dat jouw markies geen beschadigingen oploopt tijdens de montage. Ook heb je op deze manier garantie op de installatie.

Direct gratis markies offertes vergelijken!

Ben jij op zoek naar de beste aanbieding voor het laten plaatsen van markiezen op jouw woning? Via Slimster vind je eenvoudig de juiste specialist voor jouw klus. Door het offerteformulier in te vullen ontvang jij 5 offertes van lokale zonwering-specialisten, geheel gratis en vrijblijvend. De bij ons aangesloten vakmannen hebben jarenlange ervaring in het installeren van betrouwbare zonneschermen. Vraag direct gratis markies offertes aan en je kunt tot maar liefst 45 procent besparen op de totale kosten.

 • Lokale zonwering specialisten vergelijken
 • Ontvang vrijblijvend 5 gratis offertes
 • Markiezen op perfecte wijze gemonteerd
 • Bespaar tot wel 45% op de totale prijs