• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Rolluiken plaatsen

Zoek jij een effectieve oplossing voor zonwering, isolatie en inbraakpreventie? Dan zijn rolluiken perfect voor jouw woning. Een rolluik is een luik dat strak langs de buitenzijde van de ramen wordt gemonteerd. Wanneer je jouw rolluik naar beneden doet houdt deze zonlicht en geluid tegen. Zo vergroot je jouw wooncomfort op een makkelijke en betaalbare manier. Op Slimster lees je alle info over rolluiken, zoals indicatieve prijzen en vraag je gratis offertes aan bij lokale specialisten. Wij helpen jou bij slim besparen!

Voordelen rolluiken

 • Zonwering voor koele woonkamer
 • Isolatie: bespaar op energiekosten
 • Inbraakpreventie en veiligheid
 • Verduisterende werking slaapkamers

Nadelen rolluiken

 • Prijs afhankelijk van veel factoren
 • Geen fraaie uitstraling woning

Rolluiken prijzen

De kosten voor het laten plaatsen van rolluiken lopen sterk uiteen. Er zijn namelijk veel verschillende factoren van invloed op de totale prijs. Onder anderen het formaat (65 cm - 370 cm), het gekozen materiaal (kunststof of aluminium) en de bediening (elektronisch of handmatig) spelen een rol. Uiteraard variëren de montagekosten ook per bouwbedrijf. Om concrete prijzen te weten is het slim om gratis offertes via Slimster aan te vragen. Je vergelijkt dan eenvoudig prijsopgaven van 5 lokale specialisten. In de prijslijst hieronder zie je indicatieve rolluik kosten.

Afmeting Kunststof Aluminium
100 x 100 cm €200,-* €300,-*
200 x 200 cm €400,-* €650,-*

* De bovenstaande prijstabel toont vanaf prijzen voor rolluiken INCLUSIEF montage en btw.

Let op: dit zijn vanaf prijzen voor basis kunststof en aluminium rolluiken als zonwering voor buiten. Afhankelijk van de gekozen bediening en extra opties kan de prijs hoger worden.

Zonwering en isolatie

Het laten installeren van rolluiken heeft verschillende voordelen. Ten eerste werkt een rolluik zonwerend, het houdt felle zonnestralen tegen. Ideaal voor warme zomerdagen waar de temperatuur anders haast tropisch aanvoelt in de woonkamer. Maar ook in koude wintermaanden zijn deze luiken erg nuttig. Door hun isolerende werking blijft de warmte beter in huis, waardoor jij minder hoeft te stoken. Gesloten rolluiken verminderen het warmteverlies via de ramen met 20 tot 25 procent. Zo bespaar jij op de energiekosten. Dit is echter niet alles, een rolluik werkt ook geluidsisolerend. Geen last meer van omgevingsgeluiden wanneer jij een film probeert te kijken of lekker wilt slapen.

Inbraakpreventie met rolluik of roldeur

Een groot pluspunt van rolluiken is de anti-inbraak werking. Hiermee onderscheidt een rolluik zich van andere soorten zonwering, zoals uitvalschermen, knikarmschermen, markiezen en screens. Rolluiken verhogen de veiligheid van jouw woning. Ten eerste beschermen ze de ramen tegen hevige weersomstandigheden. Maar stevige en robuuste aluminium luiken zorgen er ook voor dat inbrekers weg blijven. Een inbreker komt immers niet makkelijk en geruisloos binnen, waardoor ze zich liever niet aan jouw huis wagen. Inbraakpreventie ten top!

Extra opties voor luiken

Met de onderstaande opties kun je jouw rolluiken compleet naar wens samenstellen. Zo verhoog je jouw wooncomfort nog verder.

Extra optie Kenmerken Prijs*
Anti-optilveren Rolluik niet omhoog te schuiven door inbrekers €5,-
Bandvertrager Maakt handmatige bediening makkelijker €35,-
Bewegingsmelder Luik sluit automatisch als iemand lang bij raam of deur staat €250,-
Home Motion systeem Draadloze bediening via tablet of smartphone mogelijk €500,-
Insectenhor Houdt insecten en beestjes buiten €65,-
Lakstift Stift om kleine beschadigingen te maskeren €12,-
Valse vensterbank 60 x 30 mm per meter €12,-
Zonnesensor Rolluik opent of sluit automatisch als de zon schijnt €175,-

* Vanaf prijzen voor extra rolluik opties inclusief btw.

Rolluiken laten plaatsen

Het plaatsen van een rolluik lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige klus. Schijn bedriegt, want rolluiken zijn behoorlijk zwaar en onpraktisch om te installeren. Een foutje is snel gemaakt en beschadigen van jouw nieuwe luiken is natuurlijk zonde. Ga jij voor aluminium rolluiken of heb je rolluiken met elektrische bediening? Dan raden wij aan om deze te laten installeren door een specialist. Zo weet jij zeker dat montage op perfecte wijze gebeurt. Bovendien heb je garantie op het werk van de vakman!

Direct gratis rolluik offertes vergelijken!

Wil jij rolluiken kopen en profiteren van de vele voordelen van een rolluik? Laat jouw nieuwe rolluik dan plaatsen door een specialist van Slimster. De bij ons aangesloten bedrijven zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben jarenlange ervaring in het monteren van betrouwbare luiken en roldeuren. Geniet van zonwering, isolatie, verduistering en inbraakpreventie in één investering. Via Slimster vraag je gratis en vrijblijvende offertes aan. Vul het offertesformulier in en ontvang prijsopgaven van lokale specialisten. Vergelijk en kies de beste deal, dat is pas slim!

 • Vergelijk 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Kom in contact met lokale zonwering specialisten
 • Kies de vakman met de beste aanbieding
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de prijs