• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 121.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Zonwering bediening

Heb jij een keuze kunnen maken uit de verschillende soorten zonwering? Dan is het ook belangrijk om te bepalen wat voor soort bediening je wilt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten handmatige en elektrische bedieningen (zoals een Somfy motor met afstandsbediening). Welk soort je kiest heeft niet alleen invloed op de prijs van jouw nieuwe zonnescherm. Ook het gebruiksgemak, de functionaliteit en de bescherming van de zonwering verschilt per type bediening. Op Slimster geven we je meer info over alle mogelijkheden, vind je gemiddelde prijzen en vraag je gratis offertes aan van zonwering-specialisten.

Prijzen zonwering bediening

De prijzen van zonneschermen, rolluiken, markiezen en screens zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen het type bediening en de afmeting van jouw buitenzonwering een rol. Ook de montagekosten verschillen per bedrijf. Wil jij concrete prijzen voor een compleet zonnescherm inclusief bediening? Dan raden we jou aan om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen via Slimster. Hieronder zie je de indicatieve prijzen per bedieningsvorm.

Bediening Kenmerken Vanaf prijs*
Oogwindwerk Handslinger / draaistang €35,-
Elektrisch Wandschakelaar met motor €50,-
Tijdgestuurd Opent en sluit op vooraf ingestelde tijd €50,-
Domoticasysteem Opent en sluit bij zon, regen en wind €125,-
Draadloze afstandsbediening Bedien zonwering op afstand €200,-
Mobiele app (smartphone) Bedien zonwering met tablet of telefoon €275,-

* Vanaf prijs inclusief BTW.

Let op: deze vanaf prijzen gelden voor de basis varianten van deze bedieningsvormen voor zonwering buiten. Afhankelijk van jouw eigen wens en voorkeur kan de prijs oplopen.

Gebruiksgemak zonnescherm

Welke bediening je kiest voor jouw zonnescherm heeft invloed op het gebruiksgemak. Het is natuurlijk logisch dat handmatig openen en sluiten van de zonwering door middel van een oogwindwerk niet heel gebruiksvriendelijk is. Dit is echter wel de goedkoopste optie. Wil je de prijs laag houden? Dan is zo'n handmatige slinger of stang een goede keus. Heb jij een groot en breed zonnescherm als buitenzonwering op het oog? Dan kun je beter kiezen voor elektrische bediening, zoals een Somfy motor voor zonwering, om het gebruik makkelijk te maken. De meest luxe variant is bediening via een smartphone app. Hiermee kun je de zonwering bediening waar je maar bent, zelfs als je van huis bent!

Optimale verkoeling

Je laat zonwering installeren om meer schaduw op je terras en in je huis te creëren. Je wilt immers verkoeling op warme dagen. Door te kiezen voor tijdgestuurde bediening of een domoticasysteem met sensoren functioneert het zonnescherm optimaal. De zonwering opent dan voordat de zon jouw woning en ramen bereikt. Ook wanneer je zelf niet in de buurt bent om het terrasscherm te bedienen wordt dit automatisch gedaan.

Soorten zonwering voor buiten

De bij Slimster aangesloten specialisten hebben jarenlange ervaring op het plaatsen van alle typen buitenzonwering en bedieningstypen. Wil jij meer info lezen en zonweringen vergelijken? Dat kan!

Zonwering inclusief bediening laten plaatsen

Via Slimster kom je in contact met betrouwbare specialisten die jouw zonwering inclusief bediening plaatsen. Handige doe-het-zelfers kunnen screens of rolluiken met handmatige bediening in principe zelf installeren. Kies jij echter voor een groter en zwaarder type buitenzonwering, zoals een uitvalscherm of knikarmscherm, dan raden wij aan om deze te laten monteren. Zeker wanneer je een meer ingewikkelde vorm van bediening kiest, zoals een domoticasysteem of app-bediening. Zo weet je namelijk zeker dat de zonwering op perfecte wijze geplaatst is en bovendien heb je garantie op het werk van de specialist.

Direct gratis zonwering offertes vergelijken!

Of je nu kiest voor een goedkope zonwering met oogwindwerk bediening of toch gaat voor een luxe knikarmscherm met elektrische bediening, je wilt zoveel mogelijk besparen. Dat kan eenvoudig via Slimter. Wij brengen jou in contact met betrouwbare regionale zonwering-specialisten. Je hoeft alleen maar het offerteformulier in te vullen om 5 gratis offertes aan te vragen. Deze service is uiteraard geheel vrijblijvend. Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot maar liefst 45% op de kosten.

  • Ontvang 5 gratis en vrijblijvende prijsoffertes
  • Vergelijk regionale zonwering specialisten
  • Adviesgesprek met ervaren vakman mogelijk
  • Bespaar tot wel 45 procent op de totale prijs