• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen

Ben je op zoek naar voordelige zonnepanelen, dan zijn polykristallijn zonnepanelen een goede optie. Deze panelen hebben niet het hoogste rendement bij direct lichtinval, maar werken optimaal bij diffuus licht (bewolking, grijze lucht).

Voordelen polykristal panelen

  • Ideaal op grotere daken
  • Goedkoper dan monokristal zonnepanelen
  • Werkt goed bij diffuus lichtinval

Nadelen polykristal panelen

  • Minder rendement dan monokristal panelen
  • Opvallende, helderblauwe kleur
Wat zijn polykristallijn zonnepanelen? Polykristallijn zonnepanelen hebben een helderblauwe kleur en zijn voordelig. Ze hebben niet het hoogste rendement en het rendement kan per paneel variƫren. Maar heb je veel ruimte om zonnepanelen te plaatsen, dan zijn polykristal panelen een goede mogelijkheid.

Kosten polykristallijn zonnepanelen

Polykristal zonnepanelen zijn lager in prijs dan monokristal panelen, dit komt door het productieproces: het is minder ingewikkeld om poly-zonnepanelen te maken. Het rendement van polykristal zonnepanelen is ook lager en dit zie je terug in de prijs.

Heb je een vrijstaande woning of veel ruimte om zonnepanelen te plaatsen? Dan zijn polykristallijn panelen een goede optie: de prijzen zijn relatief laag, terwijl het rendement verbetert bij een grotere hoeveelheid panelen.

Ben je benieuwd naar de zonnepanelen prijzen? We hebben ze voor je op een rij gezet, maar vraag voor de exacte prijs gratis zonnepaneel-offertes aan via Slimster.

Polykristal zonnepanelen laten monteren
polykristallijn panelen

Productie zonnepanelen van polykristal

Bij de productie van polykristallijn zonnepanelen wordt er gebruik gemaakt van siliciumresten. Deze resten worden vloeibaar in grote blokken gegoten, waarin ze afkoelen en uitharden. Waar bij het proces van een monokristal paneel het afkoelproces langzaam gaat, is dit bij polykristal niet het geval.

Multikristallijn panelen

De kristallen nemen door dit snelle proces verschillende vormen aan. Hierdoor is er geen egale structuur zoals bij mono panelen en kan er verschil zitten in het rendement van de polykristal panelen. Er ontstaat een blok van afgekoeld silicium, waarvan dunne plakken worden afgezaagd. Diverse vierkanten van 15 x 15 centimeter vormen samen een zonnepaneel.

Energie produceren Na het maken van het paneel, moet het paneel nog energie kunnen produceren. Dit gebeurt door een positieve en negatieve laag aan te brengen op het paneel, gevolgd door dunne metalen lijntjes. Deze dunne lijntjes dragen de energie vervolgens over naar dikkere metalen draden.

Uiterlijk zonnepanelen van multikristal

Polykristallijn zonnepanelen zijn gemaakt van een multikristal. Hierdoor is de kleur niet donkerblauw of zwart, maar helderblauw. Ontdek hier het verschil in opbrengst tussen blauwe en zwarte zonnepanelen.

Besparen door installateurs te vergelijken Bij Slimster vergelijk je eenvoudig meerdere bedrijven. Dit levert je een flinke besparing op, want zo voorkom je dat je te veel betaalt voor een vakman. Iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief, waardoor de prijzen kunnen variƫren. Slim vergelijken kan je al gauw een besparing opleveren.

Direct gratis offertes vergelijken

Ben je benieuwd naar de prijs van het plaatsen van poly zonnepanelen? Of wil je de mogelijkheden bespreken om zonnepanelen te installeren op jouw dak? Vraag gratis zonnepaneel-offertes aan en vergelijk regionale installateurs. Door offertes van zonnepanelen te vergelijken, betaal je nooit te veel. Je beslist namelijk zelf met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%!

Direct 142 installateurs vergelijken

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal